Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vártnál hamarabb jött meg a...

Vártnál hamarabb jött meg a menstruációm, ez okozhat hormonzavart?

Figyelt kérdés

30 naposak a ciklusaim, de pár hónappal ezelőtt lerövidült hamarabb, azaz 27- ik napon jött meg, 2 napos vérzéssel és nagyon erős fájdalommal. Lehet aktus miatt jött meg, mert mensi előtt pár nappal voltunk együtt, és lehet az előrébb hozta, de lehet hülyeséget beszélek.

Következő hónapban újra 30 napra rá ismét megjött a mensim. Viszont azóta amikor megkellet volna "eredetileg" jöjjön múlt hónapban, azóta psm tüneteket érezek és ez minden hónapban pontosan ugyan azokon a napokon újra előjön, valamint ezken a napokon nagyon szúrnak a petefészkeim. Azóta többször depresszív hangulatom van, nagyon durván hullik a hajam, alvadt véres méhnyak váladékos vérzésem van, és nagyon sokat szédülök, bár ez pár napja megszünt. Azóta nagyon sokat szorongok és stresszelek.

Kétszer voltam más-más dokinál, de nem kértek tőlem vért, annyit mondtak, hogy ne stresszeljem magam, teljesen egészséges vagyok. Az egyik doki nagyon elismert, 35 éve a szakmában van, elhittem neki, de a tünetek nem múltak el.

Egyszeri ciklus rövidülés okozhat hormonzavart? Szerintetek hadjam, majd elmülik, vagy menjek egy másik dokihoz?

2020. nov. 22. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Hű ezt nagyon túlgondod. És fordítva van. A hormonzavar szokott változást okozni a ciklusban. De 2 nap miatt ne stresszelj. Teljesen normális higy fáj. Ez ilyen, a legtöbb nőnek fáj. A rossz hangulatot a ciklus második fele végén hirtelen lecsökkenő progeszteron okozza. Ez is teljesen normális, így működik a női test. Az alvadt vérre ha azt mondta az orvos hogy nem gond akkor nem gond, gondolom kikérdezett, megvizsgált és ezután mondta.

Megkérdezhetem hány éves vagy? Mert nekem úgy tűnik nem vagy tisztában teljesen azzal hogy mi zajlik a testedben. Azért belinkelek egy jó kis olvasnivalót

[link]

2020. nov. 22. 22:54
 2/6 anonim ***** válasza:
A ciklus rövidülés oka lehet hormonzavar, de nálad biztos nincs emiatt, 21-35 nap között normális. 3 nap semmit nem jelent, sőt, ha ennyi ingadozás van folyamatosan sem probléma.
2020. nov. 22. 22:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez nem jött össze, itt egy másik

[link]

[link]

2020. nov. 22. 22:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Az egyeshez valaszolohoz szolnek: 26 vagyok, es engem az zavar, hogy menstruacio utan par nap mulva ujra gorcsolok napokig, ahogyan most is. Eddig soha nem volt ilyen. Szerntem nem normalis mar ciklus 7-ik napjan ujra gorcsolni.
2020. nov. 22. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Megint elolvastam a második bekezdést de nem volt egyértelmű. Amúgy ha ennyi idő után hirtelen változás lépett be akkor nekem is az jutna az eszembe hogy van valami, úgyhogy magán UH-ot tudsz csináltatni ha nem volt, ennyit még tudsz tenni hogy megnyugodj.
2020. nov. 22. 23:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Holnap megyek ujra, mar attol felek mi van ha megis terhes vagyok, mert azt olvastam, hogy ilyen gorcsoket a meh novekedese okozza....
2020. nov. 22. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!