Ha egy tinédzser lánynak (16 éves) hormon problémái vannak (szőrösödés, pattanások, zsírosodás, hajhullás, rendszertelen menstruáció), akkor azzal mit csinálnak?
Hajhullásnak az okát meg kéne keresni, de egyébként a haja mindenkinek hullik mértékkel :D
Ilyen korban még a menstruáció nem áll be mindenkinek.
Az ember szőrös, haja is zsírosodik szóval természetes.
Ha félreértettem, fejtsd ki részletesebben.
Ha olyan helyeken kezdesz el szőrösödni, ahol alapjáraton “nem kellene”, akkor érdemes lenne nőgyógyászhoz és egy endokrinologushoz elmenni.
De először szerintem szülővel beszélni erről érdemesebb. :)
a menszeszt elvileg be tudják állítani fogamzásgátlóval. de azért ilyen - viszonylag korai - korban nem szoktak ehhez nyúlni rögtön.
a kozmetikus segít az arcbőrödet rendbe tenni, hajzsírosodásra is vannak ma már jó samponok.
szőrösödés..passz. hol szőrösödsz? ott, ahol elvileg is kell? vagy a karjaid, lábaid?
A hormonrendszer annyira hihetetlenül érzékeny, és összetett, hogy önállóan beavatkozni nem ajánlott.
Előttem írták, hogy menj el nőgyógyászhoz, ha esetleg ő nem talál megoldást a problémára, elküld endokrinológusokhoz, ők a hormonok szakértői.
Biztos, hogy van rá megoldás, de célszerűbb minél előbb orvoshoz menni.
A hasamon, a derekamon és az arcomon vannak rendesen fekete szőrök. Az arcomon "csak" 3-4 db. A lábujjamon, az ujjaimon és a kézfejemen is szőrös vagyok.
A hajam nagyon hullik. Nem vagyok hülye, nyilván tudom, hogy a haja mindenkinek hullik, de nekem nagyon hullik.
Szerintem nem normális az, ha 25-50 naponta jön meg a menstruációm, és egyáltalán nem kiszámítható.
Nyilván, megyek majd kérek egy teljes körű hormon vizsgálatot, de az a kérdés, hogy mit fognak csinálni?
Vérvételre fognak elküldeni. Meg a nőgyógyász is valószínűleg megvizsgál.
Ha a véredben olyat látnak ami nagyon eltér akkor szoktak azt hiszem gyógyszert írni, étrendet kell még azt hiszem figyelni.
teljes körű vérvizsgálatot fognak csinálni - izotópost is -, és megvizsgál a nőgyógyász.
biztos van rá valamilyen megoldás, lehet, hogy túl sok valamelyik hormonod, azt beállítják
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!