Nuvaring használatáról lenne pár kérdésem?
(bocsi, ha neha ékezet nélkül fogok írni)
Szóval tervezek huvelygyurut hasznalni a közeljövőben, és ehhez hátha már itt is választ kapok néhány kérdésre, azoktól akik mar használják ezt:
-ettől nem lehet kapni toxikus sokk szindrómát? Számomra ez fura, mivel pl. a tampontól lehet, a gyűrű meg 3 hétig van fent egyhuzamban..
- amikor fent van a gyűrű, érheti víz belülről a hüvelyt? Nem szoktam irrigálni, meg hüvelyzuhanyt csinálni, de pl. szex után (a spermát kimosni zuhanyzás közben vizes ujjal), ill. ha néha megelőzésképpen is szoktam használni hüvelykúpot (micovag), akkor másnap annak maradványait is kimosom. Befolyásolja ez a kimosás a gyűrű hatását?
-ha kiesik a gyűrű vagy kikerül, akkor miután lemostam, visszatehetem vizesen is, vagy meg kell várnom míg megszárad?
- eléggé tartok a pecsételő/köztes vérzéstől... Még sosem szedtem fog.gátlót,ilyen köztes vérzés mindenkinel elofordul vagy van aki megússza ezt?
Ez mennyire jelentős vérzés, pár csepp? Hallottam már olyat is h 2 hétig non stop vérzett valaki... Gondolom ez sem normális. Meddig számít ez normálisnak egyáltalán?
-van olyan gyógyszer (pl sima fajdalomcsillapito stb), ami befolyasolja a hatását? Tudom h nem a gyomorban szívódik fel, de biztos ami biztos.
-pl. ha pár hét múlva rajovok hogy nekem ez nem jön be es nem akarom tovább használni, akkor enmek van valami menete, vagy egyből kivehetem es majd visszaáll minden?
- Akkor is 7 napos szünetet kell tartani ha a vérzés nem tart 7 napig?
-Nekem a vérzésem el szokott tartani kb. 5-6 napig, ez mennyire szokott lerovidulni?
Ja, és nekem nem szokott erős vérzésem lenni, max 2 napig, de utana elég napi 2-3x is betétcsere,félek hogy ez olyan szinten csökken, hogy kb alig lesz vérzésem...
-vízbázisu sikosito hasznalhato mellette?
-én a Nuvaring és a Laadering gyururol tudok, ahogy látom csak az ár a különbség közöttük, de a legtobben a nuvaringet használják... Ennek mi az oka és mitől fugg hogy a doki melyiket írja fel? Nem szeretnék kiadni rá dupla annyit ha a másik is ugyanolyan jó es a hatóanyaga is ugyanaz...
-ami még nagyon fontos az az, hogy mindenkepp szeretnék még a doki előtt csinaltatni egy vervetelt a trombózis hajlammal osszefuggoen. Viszont a neten tobbet is talaltam (V. Faktor Leiden mutáció , MTHFR-gén C677T, APC rezisztencia, II. faktor G20210A), ezek közül melyiket lenne érdemes elvegeztetni? Utanuk olvastam, de gyakorlatig ugyanarra jók, csak mást vizsgálnak, mindet szükséges lehet elvegeztetni? Nem tudom, csinaltatott-e mar ilyet valaki...
Tudom, hogy sok kérdést tettem fel, azt is tudom hogy ott a betegtájékoztató, és átrágtam már párszor, de nem mindenre kaptam belőle választ. Dokihoz is van már időpontom, de csak 1,5 hónap mulva lesz esedékes... Addig is amire csak tudok, szeretnék választ kapni, hohy tudjak addig is mérlegelni. 21 éves vagyok, bár ez mellékes.
A kérdés 4. bekezdése:
"Spermát kimosni"
helyesen lenne : ha a spermát kimosnám,
"Megelözésképpen is szoktam használni hüvelykúpot"
Itt a "szoktam" az múlt idö. Az " is" ismétlésre utal.
"...maradványait is kimosom"
Itt is az " is"
Hát ez mind "nemszüzességre" utal. Gondolom ezeket nem a végbeledbe dugdosod.
Gyakorolnod kell még a fogalmazást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!