Most lesz egy kérdésem, ami miatt lehet, hogy sokan idegesek lesznek, vagy mérgesek. De semmiképp se ítéljetek el, vagy írjatok csúnyát. Csak érdekel, hogy mit gondol a többség. Mert ilyesmiről az én anyámmal beszélni nem lehet.?
A kérdés. Érdemes szülni?
Én még fiatal vagyok, ezt megmondom, de hogy őszinte legyek, mélyen undorítónak, megalázónak találom a szülést. Az utána való dolgokról ne is beszéljünk. Engem nagyon megdöbbent, hogy mennyien mennek manapság szülni, noha semmi értelme. Kapsz egy emberi életet, amit kín keservesen hoztál ki, de aztán az úgyis elhagy. Felnő, és le se fogja szarni a fejed. Meg egész végig panaszkodik, hogy milyen szar vagy. Ennek így van értelme?
Az álláspontomat kifejteném még bővebben, de itt nincs annyi hely hozzá sajnos. Remélem, ennyiből is értitek a lényeget. Csak tényleg. Én nagyon szeretem a férjemet, de én nem tudom elképzelni, hogy valaha is tudnék szülni, vagy lenne gyerekem. Szerintem nem éri meg.
Ha már csak arra gondolok, hogy a gyerekem olyan követelőző fasz lenne, mint én, akinek sosem volt jó semmi, amíg anyámmal éltem, hát...
Fordulj pszichológushoz!
Az élet alapvető feltételét találod abnormálisnak.
Nem mindenki olyan, mint te...
Nyilván maga a szülés a dolog kellemetlen velejárója.
De amúgy én szülőként azt mondom, hogy ez a legjobb, ami velem történt, hogy szülő lettem. De tény, hogy sokszor nehéz.
Összességében viszont azt mondom, hogy ha nem akarsz gyereket, hát ne legyen.
Huhh mi lesz itt, ha felfedezik a gyerekmentesek ezt a kérdést :D
Komolyra fordítva a szót, sztem még nagyon fiatal lehetsz, ezért gondolkodsz így. Ha később sem szeretnél gyereket, azzal sincs baj, de azt tedd helyre magadban (vagy szakember segítségével) hogy az élet része a szülés és születés, illetve az utódok biztosítása, ami semmiképpen sem megalázó vagy negatív dolog. Ha te nem szeretnél benne részt venni, az a te döntésed és senki nem szólhat bele, viszont te se foglalkozz azzal, hogyha mások másképp döntenek. Ennyit tudok útravalóul mondani.
Köszönöm 1 kommentelő, de sajnos manapság a legtöbb ember pont ilyen.
Hogy a szülést alapvető, létfontosságú dolognak tartja, noha nem az. Így is túl van népesedve a Föld, minek még egy ember.
Gyerek nélkül is lehet ugyanolyan teljes az élet. Nem kell ahhoz +1 ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!