Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kelyhet használók, ti hány...

Kelyhet használók, ti hány évesen kezdtétek el használni a kelyhet? Használtok még mellette valamit?

Figyelt kérdés
Mármint h azon kívül kell-e ugyanúgy tampont/betétet használnotok? Hány évesen álltatok át? Mennyire volt nehéz?

2020. okt. 6. 07:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kb. 4 éve kezdtem el használni. Én eleinte használtam mellé betétet, mert ki kell tapasztani, hogy hogyan tudod feltenni ( van kb 6-7 féle hajtogatási módszer ahogy feltudod helyezni. )

Mostmár nem használok mellé semmit kb az első évben volt betét " alattam", mert úgy biztonságos volt a felhelyezési tapasztalatlanságom miatt.

Már nem használok mellé semmit, mikor tudom megjön előtte való este beteszem fürdés után és másnap este csak fürdésnél veszem ki. Nekem egésznap kitart szerencsére, nem kell napközben cserélnem.

2020. okt. 6. 09:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja és bocsi 4 évvel ezelőtt 23 éves voltam. Azért váltottam, mert a tamponokat ugye kb 2 óránként kell cserélni és raktárban nem megoldható mindig, a betét meg valamiért elkezdte dörzsölni a combom és csúnya lett :S így ez tökéletes nekem
2020. okt. 6. 09:42
 3/10 anonim ***** válasza:

21 évesen kezdtem használni, és pillanatok alatt megszerettem. Az első napokon tisztasági betétet használok hozzá, mert néha előfordul, hogy hamarabb megtelik vagy elmozdul. Amikor felteszed, a hüvely falán marad egy kevés vér, ami foltot hagy, amikor kifolyik.

Eü betétet csak akkor használok, ha a kelyhet nem tudom használni. Pl. váratlanul jön meg és nem tudom betenni, vagy hüvelyi fertőzés miatt.

Azért szeretem, mert egyszerű használni, kényelmesebb és olcsóbb. Ráadásul sokkal kevesebb szemetet termelek vele. Korábban egy ciklus alatt elhasználtam legalább 10 eü betétet, most 4-5 tisztaságit.

2020. okt. 6. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
17 evesen kezdtem hasznalni, az elejen hasznaltam tisztasagi betetet is, a biztonsag kedveert, de mostmar nem. nagyon szeretem, sokkal praktikusabb szamomra, es szemetet se termel annyit
2020. okt. 7. 10:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én lassan 1 éve használom, most 30 éves vagyok. Én is használok tisztasági betétet azért, biztos ami biztos, illetve most beszereztem pár menstruációs bugyit, ami kiváltja majd a betétet.

@1-es, azt ugye tudod, hogy max 12 órát szabad használni a kelyhet ürítés nélkül? És nem feltétlenül azért mert megtelne annyi idő alatt, hanem mert nem biztos, hogy úgy annyira egészséges.

2020. okt. 7. 20:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Bocsi hazudtam, mert ha megvan reggel cserélek és úgy van bent estig, nekem 3 napig van bent szóval 2 " durvább" mensim van az utolsó nap már alig van benne valami. 3 naptól csak nem lesz bajom
2020. okt. 7. 20:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Oké, csak azért írtam, hogy nehogy azt higgye a kérdező, hogy elég 24 óránként cserélni :)
2020. okt. 7. 21:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen, kb 3-4 hónapja használom. Még nem vagyok annyira tapasztalt így mosható betétet mindig rakok alá, így érzem biztonságosnak.
2020. okt. 15. 17:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
16 évesen, kb egy éve használom, nekem nagyon bevált, csak ki kell tapasztalni, meg hogy melyik jó.
2020. dec. 15. 23:27
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, néha melléteszek egy tisztaságit a biztonság kedvéért.
2020. dec. 15. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!