Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fibroadenoma: avagy nektek...

Fibroadenoma: avagy nektek volt biopszia is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Februárban mentem el nőgyógyászomhoz ez mozgatható, kerek csomó miatt amit egyik mellemben fedeztem fel. Másnap már mehettem is UH-ra.

Az ultrahangon doktornő azt mondta egyértelműen látható jóindulatú elváltozás, a papírra fibroadenomát írt és egyből ismertette is velem mi ez, ki lehet szedetni, vagy fél évente kontroll.

Védőnővel beszélgettem utána, azt mondta fiatal hölgyeknél ha egyértelmű a jóindulatú kép, nem szoktak mintát kérni, csak ha valaki úgy dönt kiveteti a csomót, mert előtte kell viszont minta.

Ez most azért kedzett el besz@ratni, mert egyik barátnőm is volt ilyen miatt és őt küldte az UH-s biopsziára. Van akit nem küldtek, vagy csak műtét előtt szúrták fel?

22/L

2020. szept. 15. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem kettő van a bal mellemben.

Két orvosnál voltam ezzel kapcsolatban, de mind a ketten azt mondták, hogy jóindulatú, nem kell vele foglalkozni. Csak akkor szokták kivenni - nekem ezt mondták - ha bizonyos méretnél nagyobb lesz és/vagy fájdalommal jár. (Vagy valakinek esztétikailag zavaró.)

Nem szeretnék emiatt műtétre menni, nem is javasolták a dokik.

:) Remélem, tudtam segíteni! Ha van további kérdésed, írj nyugodtan!

2020. szept. 15. 12:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy nekem is azt mondták, hogy félévente kontroll.
2020. szept. 15. 12:08
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem akarok okoskodni és hülyeséget se mondani, akire hallgatni kell/lehet ilyen esetben az az orvos.

Az ultrahangos doki biztos vagyok benne, tovább utal mintavételre olyat, akinél kétes képet lát akár egy kicsit is.

Kontrollra járj el rendesen fél évente, a fibro nagyon gyakri dolog fiatal nőknél, csak van aki észre se veszi..

2020. szept. 15. 12:09
 4/10 A kérdező kommentje:
#1 Téged is csak ultrahangra utaltak ?
2020. szept. 15. 12:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Csak UH volt, semmi más. :)
2020. szept. 15. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem Uh volt csak.

Négy éve... Már akkora lett,hogy indokolt volt eltávolítani. Szívet minta nélkül műtöttèk meg. Gyorsan gyógyult

Kb egy évvel később újra lett és már mind a két mellemben.

Megint egyre zavaróbb,már egész nagynak érzem őket. Fájni is szoktak... :/

Sajnos elhanyagoltam a kontrollt, félek a rossz hírtől.

Ti magán dokihoz mentek mell ultrahanra?

2021. márc. 15. 23:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia 6-os

#3 válaszoló voltam

Én nem magánba mentem el, mert kisvárosban élek, itt körzetibe fogadtak, de nagyon tündéri a néni teljesen rendben volt. Dokihoz tuti magánba megyek legközelebb, mert elég bunkó volt velem a nőgyógyász.. Lehet rossz napja volt nem tudom, de nekem egy nőgyógyásznál nagyon fontos, hogy normális legyen velem!

Most, hogy megint korona szezon van, úgy tudom magánpraxisok vannak, szóval vagy kivárod a feloldást, vagy elmész úgy.

Sajnálom, hogy így meggyűlik ezzel a bajod! Vannak nők akik hajlamosabbak sajnos a cisztákra. PCO-d nincs? Én arra gyanakszom kicsit nálam, ha majd megyek nőgyógyászhoz, fiatal vagyok még hüvelyi vizsgálatom nem volt, tavaly akartam menni, de jött a korona..

22L

2021. márc. 16. 09:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem tudok róla.

Nagyjából rendben van a hormonhaztasom,más tünetek nincs,azt leszámítva hogy szinte mindig pattanásos vagyok.

Mindig óra mű pontos a ciklusom.

Évente járok rákszuresre, hüvely uht csinál a doki.

Vervetlbol ki tudják deríteni a nőgyógyászok?

Egyszer kérdeztem rá, lehetne e ilyen hormon vizsgálatot kérni,mert biztos okkal nő vissza.

De csak kinevezett az asszisztensèvel

2021. márc. 16. 12:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Kinevetett
2021. márc. 16. 12:14
 10/10 anonim ***** válasza:

PCO-t látná a doki én úgy tudom, barátnőmnek hüvelyi UH-val derült ki.

Fájdalmas volt neki is a menstruációja, dereka szokott durván fájni, enyém is elég fájdalmas az első napon sajnos.. Meg az ovulációt is megérzem néha.

Hormonvizsgálatot, amire te gondolsz, úgy tudom endokrinológus kérhet. Nekem most épp eléggé kipattogott a bőröm (26.napon vagyok), de azzal alapból nincs problémám.

2021. márc. 16. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!