Lehetséges hogy mellrákom van? A mell biopszia mennyire fáj?
Negatív kommentektől légyszi kíméljetek. 19 éves vagyok, tavaly ilyentájt észrevettem egy csomót a mellemben amit 2019 decemberében ultharanggal megvizsgáltak. Az ultrahangos doki kb miután meglátta az uh-n a csomót közölte,hogy valószínűleg jóindulatú elváltozásról van szó,de ahhoz hogy erről megbizonyosodjon 100%ban mell biopsziára lesz szükség. Amit én ott helyben elutasítottam hiszen nem számítottam rá egyáltalán és majdnem elájultam már csak a gondolatától is. (Negatív kommentek kíméljenek,tisztában vagyok vele hogy magamnak okoztam ezzel kárt) Az orvos mondta,hogy 3 hónap múlva menjek vissza kontrollra és h akkor készenállok majd mintát fog venni belőle.
A csomó egyébként egy év alatt semennyit sem nőtt,naponta ellenőriztem.
Anyukám szerint ha nagy bajt látott volna az orvos, nem hagyta volna hogy elhalasszam a következő alkalomra a biopsziát.
Mennyire kellemetlen ez a beavatkozás? Márciusra kaptam meg a következő időpontom de rettentően félek.
Kapsz előtte érzéstelenítőt. Ha melldaganat lenne az már nőtt volna enyni idő alatt és már fájna is.
Lehet csak egy ciszta vagy fibroadenoma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!