Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehetséges hogy mellrákom...

Lehetséges hogy mellrákom van? A mell biopszia mennyire fáj?

Figyelt kérdés

Negatív kommentektől légyszi kíméljetek. 19 éves vagyok, tavaly ilyentájt észrevettem egy csomót a mellemben amit 2019 decemberében ultharanggal megvizsgáltak. Az ultrahangos doki kb miután meglátta az uh-n a csomót közölte,hogy valószínűleg jóindulatú elváltozásról van szó,de ahhoz hogy erről megbizonyosodjon 100%ban mell biopsziára lesz szükség. Amit én ott helyben elutasítottam hiszen nem számítottam rá egyáltalán és majdnem elájultam már csak a gondolatától is. (Negatív kommentek kíméljenek,tisztában vagyok vele hogy magamnak okoztam ezzel kárt) Az orvos mondta,hogy 3 hónap múlva menjek vissza kontrollra és h akkor készenállok majd mintát fog venni belőle.

A csomó egyébként egy év alatt semennyit sem nőtt,naponta ellenőriztem.

Anyukám szerint ha nagy bajt látott volna az orvos, nem hagyta volna hogy elhalasszam a következő alkalomra a biopsziát.

Mennyire kellemetlen ez a beavatkozás? Márciusra kaptam meg a következő időpontom de rettentően félek.

2020. febr. 4. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:
70%
Igen, lehetséges de nem 100%. Nyilván nem lesz kellemes a procedúra de mindenképpen át kell esned rajta és már így is nagyon sokáig húztad a dolgot.
2020. febr. 4. 22:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Kapsz előtte érzéstelenítőt. Ha melldaganat lenne az már nőtt volna enyni idő alatt és már fájna is.

Lehet csak egy ciszta vagy fibroadenoma.

2020. febr. 5. 12:46
 3/3 anonim válasza:
Szia! Átestél már a biopszián? Nekem nem rég volt és teljesen kibírható volt. Egy lidokainos injekciót kaptam, amitől utána semmit nem éreztem. Ez az egy szuri sem volt fájdalmas. Ha esetleg van gyermeked, és szoptattad, akkor ahhoz képest ez egy semmiség. Ne félj tőle! Hajrá!
2023. ápr. 9. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!