Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Akit fibroadenomával műtöttek,...

Akit fibroadenomával műtöttek, csináltak előtte core biopsziát?

Figyelt kérdés

Vagy anélkül is meg lehetett állapítani? Valószínűleg az, de nagyon félek ettől az egésztől :(

19/l

2020. jún. 9. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Fibroadenománál nem szoktak biopsziát csinálni, nem csinálnak két külön beavatkozást, egyszerűen csak egyből kiveszik. Megállapítani biopszia nélkül persze nem lehet, de nagy rá az esély, főleg ha a korodat nézzük, de utólag tudják majd csak biztosra mondani, hogy az volt-e.
2020. jún. 12. 12:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták, hogy muszáj (nagyon nem akarom), bár már hallottam, hogy valakinek anélkül is kivették.
2020. jún. 13. 14:13
 3/7 anonim ***** válasza:
A biopsziától félsz vagy a műtéttől? Nekem is fibrom van és én is úgy tudom csinálnának műtét előtt biopsziát. Viszont műtéttől jobban félnék. Én lefagyasztásosan akarom majd eltávolítani, még gyermekvállalás előtt(:
2020. jún. 16. 22:56
 4/7 A kérdező kommentje:

A biopsziától jobban félek, s ha az megvan, akkor is még messze a vége :(

Műtét lesz belőle mindenképp, a nagysága miatt

2020. jún. 20. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, hogy neked mekkorát találtak?

Képzelheted az én esetem, csak így megnyugvásképp mondom. Zuhanyzás közben tapintottam ki random, de mivel mozgott nagyon és jól körülhatárolt volt, édesanyám megnyugtatott, hogy ilyen előfordulhat. Mivel nem itthon tanulok és albim nincs bejelentve nekem, nem fogadott volna csak magán. Ezért megvártam hogy hazautazzam. Hát mentem volna magánba.. Hallod olyan megalázó, kellemetlen orvos fogadott, hogy én majdnem sírtam. Remélem nálad normális volt! Na és amiről eszembe jutott, hogy kérdezi tőlem hogy mekkora. Hát mondom kb másfél cetit érzek ha saccolni kéne és úgy rámförmedt hogy csak néztem hogy miért nem egyből jöttem, az hatalmas dolog stb. eleve be voltam szarva és még ez rá. Aztán tapi után UH, de mikor közöltem neki hogy nem is tudtam volna elmenni vele és a helyzetem, akkor szedett vissza a hangnemből. UH-n is kiderült hogy 1,8 cm kb. de ezzel még nem erősen javasolt a műtét. Szóval örülök, ha te normális nődokit fogtál ki.

2020. jún. 21. 20:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Az enyém 3,5 centis. Sajnálom, hogy rossz élményed volt a nődokiddal :( de engem is leszidtak, hogy miért nem előbb jöttem (nem vettem észre)
2020. júl. 2. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahh de hát ezaz ugye :D ha nem veszed észre előbb, nem tudsz mit tenni.

Persze kell az ellenőrzés, de ha nagyon kicsi egy fibro és ugye csúszkál a bőr alatt ráadásul, nehéz felfedezni.

2020. júl. 3. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!