Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha 100kg körül vagyok, az...

Ha 100kg körül vagyok, az lehet oka annak, hogy menstruációs zavaraim vannak?

Figyelt kérdés

Van, hogy megjön, tart 2-3 napig és abba marad. Máskor 5-6 napig is eltart. Néha olyan erős, hogy az elején még éjszaka is cserélek betétet, máskor meg gyenge és már a 3. éjszakát kibírja tisztaságival.

Sajnos az utóbbi 3 évben felszaladtak rám a kilók (75kg-ról lettem 95-100 kg körüli). Lehet ez az oka?

Szeretném visszanyerni a régi alakom, vagy legalábbis leadni jó 20 kg-ot. Úgyhogy kérlek ne bántsatok!

2020. aug. 19. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen lehet, ugyanis a túlsúly fokozza az inzulinrezisztencia kialakulásának valószínűségét, az pedig összefüggésben van a PCOS-val.
2020. aug. 19. 23:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, de akár magának a hízásnak is lehet orvosi oka, ami ilyen problémát okoz. Érdemes volna nőgyógyásszal megbeszélned.
2020. aug. 19. 23:41
 3/6 A kérdező kommentje:

A hízásnak sajnos/nem sajnos tudom az okát.

Abbahagytam a napi kétszeri edzéseket, többet stresszelek az elmúlt években és sokszor olyankor eszem. Régen ez tényleg a mértéktelen zabálás kategória volt, este 9-10-kor még chips, fél doboz Carte d'or stb. Meg is lett az eredménye ezeknek. Most próbálok visszatérni a mozgáshoz, egészségesebben is eszem, kerülöm a cukros vackokat, szénhidrátbombákat.

2020. aug. 19. 23:52
 4/6 anonim ***** válasza:
1es vagyok, sok sikert hozzá, hasonló cipőben járok, bár én csak 70 kg vagyok, de alacsony :D neked hogy sikerül tartani a terved?
2020. aug. 19. 23:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Nekem ami rengeteg motivációt ad, azok a régi képeim, ruháim. Meg az, hogy emlékszem, sokkal boldogabb voltam (teszem azt) egész nyáron fürdőruhában, mint most 0-24 hosszú nadrágban...

Én sem vagyok magas (167 cm), de szerencsére arányosan oszlik el rajtam az egész, meg sokat trükközök az öltözködéssel is.

Engem az zavar sokszor, hogy én mindig olyan voltam, hogyha valamit akarok, akkor azt csinálom, haladok, teszek érte. Most meg csigalassúság az egész. Én "kínoznám magam", mennék futni, edzenék megint napi kétszer, élnék 5 szem szilván/nap is, de tudom, hogy ezzel csak ideig-óráig érnék el eredményt, vagy maximum az lenne, hogy pár nap után szépen lesérülök, esetleg az izületeim nem bírnák a folyamatos terhelést. Szóval ehelyett nagyokat sétálok, úszok és figyelek a kalóriákra, hogy mikor mit eszek. Bár most a nyáron kicsit el lustultam a végére, sokszor voltak csalónapok is, de így, hogy baj van valószínűleg a menzeszemmel, nehezen bírom a terhelést (már ha a 3.-ra kell felsétálnom, erősen szuszogok) és félek a cukorbetegségtől is, így előbb-utóbb mindig visszatérek a "helyes útra".

Csak tényleg nehéz, főleg így, hogy régen reggelente simán lefutottam 10 km-t, vagy úsztam másfél órát, most meg az a napi feladatom, hogy legyen meg a lépésszámlálón a 20.000 lépés reggeltől estig... :)

2020. aug. 20. 00:10
 6/6 anonim válasza:
Igen. 118 kiló voltam, a menstruáció összevissza volt. Lefogytam 78 kilóra (176cm vagyok) azóta mint az óramű!
2020. aug. 20. 01:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!