PCOS-os lányok. Nektek mi a helyzet a szőrnövekedéssel?
1 éve diagnosztizáltak (habár nem tudom hogy tényleg PCOS-om van-e. mert az összes tünetem akkor kezdődött, amikor elég vékony voltam, heti 5-6x edzettem és kipróbáltam a növényi alapú étrendet. elvileg IR-em van, de nem vagyok hízékony egyáltalán). metformint kell szedjek, a menzeszem rendszeres már, de mindig vannak új szőrszálak rajtam ellvétve: mellkason, állon leginkább.
Nektek mi vált be erre? endokrinológusom azt mondja ez normális. hát én nem tudok belenyugodni.
Szia!
Pont az imént kértem időpontot bőrgyógyászhoz. Állítólag létezik egy olyan krém (neten találtam kutakodás során), ami lassítja ill. valakinek le is állítja a szőrnövekedést az arcon. Ezt csak szakorvos írhatja fel- Vaniqa a neve vagy valamilyen készítmény Eflornitin hatóanyaggal. Ezt kimondottan hirzutizmus kezelésére alkalmazzák. Hihetetlen amúgy, hogy nekem normális tesztoszteron mellett az állam tele van fekete szőrszálakkal, erre azt mondta a doki, hogy ez "genetika". De régebben nem volt...értsd kb. az utóbbi 2 évben lett kb. 15-20 szál és ráadásul egy csoportban (28 éves vagyok), a sok csipeszeléstől mindig be van gyulladva és piros, sebes. :(( Eddig még tudtam "takarni" meg alapozni, de félek nagyon, hogy a helyzet egyszer rosszabb lesz, pedig mindent megteszek ellene bár nekem nem kell még semmilyen gyógyszert sem szednem. A mellemen is van, a balon több.....azokat csipesszel oldom meg az is ilyen 15-20szál kb. Máshol meg szinte normális, még erősnek sem nevezhető szőrzetem van. A karomat is kb. már 10 éve csak borotválom, egy dekát nem erősödött, szóval nem értem én ezt. Írok majd jövő héten, hogy mi lett a krémmel vagy hogy milyen infót kaptam.
Nekem se segített a metformin a szőrösödésen. Vannak más gyógyszerek, amik elvileg segíthetnének (fogamzásgátló, spironolakton).
Én inkább a szőrtelenítés mellett döntöttem, különböző testrészekre különböző módszerek váltak be. Arcon tűs epilálás a kozmetikusnál, otthon gyanta vagy csipesz, testen borotva.
Köszönöm a válaszokat. Fodormentát talán kapszula formájában, nagyobb dózisban lenne érdemes alkalmazni, lehet, hogy teszek egy próbát. A krémről köszönöm szépen, ha megosztod a tapasztalatod!
Nekem is normál értékek mellett állon, mellkason nőnek a fekete szálak (én szőkítem + csipesz). Hormonkezelés az utolsó, amihez folyamodnék főleg azért, mert 2 évvel ezelőtt nekem sem volt még semmi ilyesmi probléma.
Szia!
Képzeld azt mondták, hogy nálunk nem írnak ilyen krémeket receptre....meg nem is "használnak", de kb. tudták, hogy miről beszélek (doki és az asszisztens is) hát nem tudom most mit csináljak. ( [link] Lézeres szőrtelenítést javasolt :(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!