Diane fogamzásgátlóról vélemény?
Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 17 évesen kezdtem pattanásos lenni, akné miatt írták fel ezt vérvételek nélkül. Nagyon nem akarok fogamzásgátlót szedni, de muszáj lesz, mert nem akarok maradandó hegeket. Félek, hogy mi lesz majd, ha abbahagyom, és visszajön-e (sokat olvastam, hogy ilyenkor másnak sokkal rosszabbul jön vissza) vagy hogy közben lesz valami mellékhatása (régebben nagyon szorongós voltam, és nemrég volt is egy pánikrohamom is, félek attól is, hogy visszahozza és felerősíti ezeket). Próbáltam más módszert is, rendszeresen jártam kozmetikushoz, étrendemen is sokat változtattam (nem eszek tejtermékeket, se felesleges cukrot), de egyre csak rosszabb és rosszabb a bőröm állapota. Akné elleni gyógyszert nem akarok szedni, mert az tönkreteszi a szerveket. Talán még inzulinrezisztencia tesztet kéne nézetni?2020. júl. 20. 21:53
1/3 anonim válasza:
Akné elleni gyógyszert nem akarsz szedni, de fogamzásgátlót minden vizsgálat nélkül beszednél..
Az akne gyógyszer aknera van, a fogamzásgátló csak elfedi a problémát de ha abba hagyod a szedését újra elő jön, sőt lehet csomó tünetet fog produkálni. Szedtem a bőrömre akne gyógyszert, életem legjobb döntése volt, gyönyörűvé tette a bőröm, nem maradtak hegeim se foltjaim és azóta se tértek vissza. Úgyhogy én csak ajánlani tudom.
2/3 A kérdező kommentje:
Az akné gyógyszertől is simán visszajöhet, ha abbahagyod. Másrészt szüleim nem engedik, mert tönkreteheti a szerveidet, a kozmetikusom is ellenzi, szerinte max akkor, ha már semmi sem segít. A fogamzásgátlót a bőrgyógyász ajánlotta, helyrerakná a ciklusaimat is, de legszívesebben nem szedném, félek tőle (már pedig én is inkább az aknés gyógyszert szedném).
2020. júl. 20. 23:24
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon nem akarok fogamzásgátlót szedni, végképp úgy, hogy vérképet se kért a nőgyógyász..
2020. júl. 20. 23:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!