Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rendszerezi a menzeszt a...

Rendszerezi a menzeszt a spirál? Mennyibe kerül SZTK-ban?

Figyelt kérdés
5 éve szedek fogamzásgátlót, amit először a rendszertelen és fájdalmas menzeszemre írtak fel. Abba szeretném hagyni, mert nagyon sokat híztam tőle, ezért a 7 napos szünet után nem kezdem el az új levelet. Ha esetleg még mindig fájdalmas lenne a menzeszem, és ugyanúgy késne, vagy előbb jönne meg, akkor ha egy hormonmentes spirált tetetek fel, az legalább az egyik problémát megoldja? 21 éves vagyok, elvileg nekem csak az javasolt.

2020. júl. 7. 10:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem rendszerezi, a hormonmentes spirál "csak" egy állandó plusz tárgy a méhedben, ami megakadályozza a beágyazódást (de a petesejt megtermékenyülését nem).
2020. júl. 7. 10:58
 2/3 anonim ***** válasza:

A hormonmentes spirál nem rendszerezi a menstruációt. És felerősíti a vérzést és a fájdalmat, szerintem neked csak rontana helyezeten.

A hormonos spiráltól elmúlik vagy legalábbis gyengül a menstruáció, és sokkal kevesebb hormon van benne, mint a tablettákban. Lehet hogy ez segítene, kérdezz rá egy nőgyógyásznál! (A korod nem kellene, hogy gond legyen. Az régen volt, hogy fiatal nőknek nem javasolták a spirált, az új kutatások alapján még tinédzsereknek is javasolt: [link]

2020. júl. 7. 17:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Hormonmentesnek semmi köze a ciklushoz, nem rendszerez semmit.
2020. júl. 10. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!