Rendszerezi a menzeszt a spirál? Mennyibe kerül SZTK-ban?
Figyelt kérdés
5 éve szedek fogamzásgátlót, amit először a rendszertelen és fájdalmas menzeszemre írtak fel. Abba szeretném hagyni, mert nagyon sokat híztam tőle, ezért a 7 napos szünet után nem kezdem el az új levelet. Ha esetleg még mindig fájdalmas lenne a menzeszem, és ugyanúgy késne, vagy előbb jönne meg, akkor ha egy hormonmentes spirált tetetek fel, az legalább az egyik problémát megoldja? 21 éves vagyok, elvileg nekem csak az javasolt.2020. júl. 7. 10:42
1/3 anonim válasza:
Nem rendszerezi, a hormonmentes spirál "csak" egy állandó plusz tárgy a méhedben, ami megakadályozza a beágyazódást (de a petesejt megtermékenyülését nem).
2/3 anonim válasza:
A hormonmentes spirál nem rendszerezi a menstruációt. És felerősíti a vérzést és a fájdalmat, szerintem neked csak rontana helyezeten.
A hormonos spiráltól elmúlik vagy legalábbis gyengül a menstruáció, és sokkal kevesebb hormon van benne, mint a tablettákban. Lehet hogy ez segítene, kérdezz rá egy nőgyógyásznál! (A korod nem kellene, hogy gond legyen. Az régen volt, hogy fiatal nőknek nem javasolták a spirált, az új kutatások alapján még tinédzsereknek is javasolt: [link]
3/3 anonim válasza:
Hormonmentesnek semmi köze a ciklushoz, nem rendszerez semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!