A fogamzásgátló tabletta mind a 28 darabja véd terhesség ellen?
Rezia fogamzásgátlót szedek, és a 4 menstruációt előidéző tabletta 3.bevételekor szokott megjönni a menstruációm. A másik 24 es tabletta szedésébe így belelóg a menstruációm. És ha pl.tegnap múlt el, akkor ma már védve vagyok terhességgel szemben?
Elnézést, ha értelmetlen vagy túl nyilvános lenne a kérdésem, de nem kaptam az orvostól konkrét felvilágosítást, és csak pár hónapja szedem. A Terhességtől meg még tartok.
18L
Erre szerintem nem kell lekezelően reagálni.
A leirason kivül nem kaptam tájékoztatást, és nekem azok a kifejezések hogy ,,placebo” stb. nem mond semmit. Tegyük hozza, én középiskolában sem tanulok bioszt, se kémiát- de ezt azért tettem hozzá, mielőtt még valaki továbbá is problémázna. Magamtól, segítség avagy tájékoztatás nélkül nehéz tisztában lenni vele😇
A placebo azt jelenti hogy nem tartalmaz semmilyen hatóanyagot. A fehér tabik hormont tartalmaznak, ezek akadàlyozzák meg hogy teherbe ess. A zöld tabik csak azt a célt szolgálják hogy ne ess ki a ritmusból hogy minden nap beveszel egy gyógyszert. De szedd be mindet ahogyan kell, úgy a legegyszerűbb. De ha a fehérek utàn nem szednéd a zöldet akkor is jelentkezne vérzés. Pl ha hétfő, kedd, szerda, csütörtök a zöld tabis nap, de nem veszed be és pénteken kezded a fehéreket újra, az is rendben lenne.
Egyébként fogamzàsgàtló szedése mellett nem menstruációnak nevezik hanem megvonásos vérzésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!