Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A fogamzásgátló tabletta mind...

A fogamzásgátló tabletta mind a 28 darabja véd terhesség ellen?

Figyelt kérdés

Rezia fogamzásgátlót szedek, és a 4 menstruációt előidéző tabletta 3.bevételekor szokott megjönni a menstruációm. A másik 24 es tabletta szedésébe így belelóg a menstruációm. És ha pl.tegnap múlt el, akkor ma már védve vagyok terhességgel szemben?

Elnézést, ha értelmetlen vagy túl nyilvános lenne a kérdésem, de nem kaptam az orvostól konkrét felvilágosítást, és csak pár hónapja szedem. A Terhességtől meg még tartok.

18L

2020. jún. 19. 17:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Ha már szeded 2. hónapja akkor ha nem hagytál ki szemet vagy nem volt hasmenesed esetleg nem hánytál bevétel után 2 órában akkor minden nap védve vagy folyamatosan! Ajanlott a betegtájékoztató papírt elolvasni minden dobozban van belőle de a neten is megtalálod
2020. jún. 19. 17:30
 2/14 anonim ***** válasza:
67%

Ezt a gyógyszert nem ismerem konkrétan, de a 21 szemes is véd a 7 tablettamentes napon, szóval valószínűleg ez is véd folyamatosan ha jól szeded.

De a betegtàjékoztatóban benne kell lennie.

2020. jún. 19. 17:30
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Ha hónapok óta előírás szerint szeded, akkor teljesen védve vagy minden egyes nap.
2020. jún. 19. 17:31
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

Nem, csak az első hét szem, a többit be se szedd...

Anyám, milyen IQ light emberek vannak!

2020. jún. 19. 17:37
 5/14 anonim ***** válasza:
61%
De kettyinteni bezzeg van esze!
2020. jún. 19. 17:39
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

A levél 24 aktív és 4 placebó tablettát tartalmaz. A védettség legkésőbb az első 7 tabletta után már kialakult, úgyhogy ha normálisan szeded, akkor már kb. 1 hónapja az vagy. Olvasd el a betegtájékoztatót!

Nem értelmetlen, és túl nyilvános, azért van az oldal, hogy segítséget kapj.

2020. jún. 19. 17:39
 7/14 anonim ***** válasza:
62%

Én is ezt szedem, és nincs olyan, hogy “menstruációt előidéző” tabletta. Az a négy zöld tabi, placebo, ha nem veszed be akkor sem történik semmi, mert nem idéz elő semmit, nincs benne semmilyen hatóanyag, azok csak azért vannak, hogy megszokássá váljon a tabletta szedése, így pedig kisebb az esélye annak, hogy kihagysz egy szemet.

Ha nem volt antibiotikum kúrád, vagy hányás/hasmenés a tabletta bevételét követően, akkor folyamatosan védve vagy, azalatt a négy nap alatt is.

Amúgy a kérdésed valóban értelmetlen, mert nem tudsz rendesen fogalmazni.

2020. jún. 19. 18:05
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat!

Elolvastam már párszor a papírját, de a leírásban nem írja, hogy minden nap védve vagyok-e. Inkább kérdezek olyat, aki tudja és tapasztalt.

Nem kettyinteni akarok, csak ha már szedem jó lenne tudni, hogy hogy is működik mielőtt kapcsolatba keveredek. Inkább olvasok el 5x a papírt és kérem ki 10 ember véleményét, minthogy véletlen becsússzon. (Olyan hipohonderségben~“betegségben” szenvedek, hogy mégha esély sincs rá, de a testem pl képes a terhességet eljátszani. És betegségekkel is, pontosítva (hogy ne fogalmazzak rosszul..) képes a tüneteit produkálni. )

Szerintem nem fogalmaztam rosszul, elvégre az a 4 tabletta A mentruációt idézi elő. Értem én, hogy ki lehet hagyni, de akkor folyamatosan szedni kell a többi tablettát, különben (amennyiben jól tudom) nem lenne 100%-os a védettség. (De ez utóbbiRa nem vállalok garanciát.)

Persze lehet rosszul mondom, viszont a menstruáció annak a szedésekor jelenik meg. Az pedig fix.

2020. jún. 20. 00:24
 9/14 anonim ***** válasza:

#7-es vagyok.

Úgy látom nem igazán érted, mert nem vagy tisztában a fogamzásgátló működésével sem...nem idéznek elő semmit a zöld tabletták még mindig, hiszen azoknak nulla, azaz 0 a hormontartalma. Olyan, mintha egy cukorkát vennél be. Más tablettáknál 21 aktív (hormontartalmú) tabletta van és 7 nap szünet, amikor nem kell szedni semmit és azalatt az idő alatt jön meg magától a menstruáció. A Reziánál 24 aktív (fehér tabletta) és 4 placebo van, a zöld tabletta gyakorlatilag a szünet, és MAGÁTÓL jön meg a menstruáció, nem pedig a zöld tabiktól. Hiszen akkor nem viszel be hormont a szervezetedbe.

Úgyhogy az legyen tiszta, hogy ha nem veszed be a zöld tablettákat (amikben ismétlem: NINCS HORMON), ugyanúgy meg fog jönni, mintha beszednéd. 6 éve szedem a Reziát, és a zöld tablettákat nem szoktam bevenni.

Ha beveszed ezeket, ha nem, a fehéreket ugyanúgy be kell szedni mindennap, hogy védve legyél.

2020. jún. 20. 01:21
 10/14 A kérdező kommentje:
És miért nem veszed be a zöldeket is? Nem véletlenül van szerintem. Lehet nincs hatóanyaga, de nekem az orvos közel se említette, hogy ilyet lehet csinálni. Bár ha így csinálod biztos lehet. Nem tudom. Én nem hagynám ki azért.
2020. jún. 20. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!