A fogamzásgátló tabletta mind a 28 darabja véd terhesség ellen?
Rezia fogamzásgátlót szedek, és a 4 menstruációt előidéző tabletta 3.bevételekor szokott megjönni a menstruációm. A másik 24 es tabletta szedésébe így belelóg a menstruációm. És ha pl.tegnap múlt el, akkor ma már védve vagyok terhességgel szemben?
Elnézést, ha értelmetlen vagy túl nyilvános lenne a kérdésem, de nem kaptam az orvostól konkrét felvilágosítást, és csak pár hónapja szedem. A Terhességtől meg még tartok.
18L
Ezt a gyógyszert nem ismerem konkrétan, de a 21 szemes is véd a 7 tablettamentes napon, szóval valószínűleg ez is véd folyamatosan ha jól szeded.
De a betegtàjékoztatóban benne kell lennie.
Nem, csak az első hét szem, a többit be se szedd...
Anyám, milyen IQ light emberek vannak!
A levél 24 aktív és 4 placebó tablettát tartalmaz. A védettség legkésőbb az első 7 tabletta után már kialakult, úgyhogy ha normálisan szeded, akkor már kb. 1 hónapja az vagy. Olvasd el a betegtájékoztatót!
Nem értelmetlen, és túl nyilvános, azért van az oldal, hogy segítséget kapj.
Én is ezt szedem, és nincs olyan, hogy “menstruációt előidéző” tabletta. Az a négy zöld tabi, placebo, ha nem veszed be akkor sem történik semmi, mert nem idéz elő semmit, nincs benne semmilyen hatóanyag, azok csak azért vannak, hogy megszokássá váljon a tabletta szedése, így pedig kisebb az esélye annak, hogy kihagysz egy szemet.
Ha nem volt antibiotikum kúrád, vagy hányás/hasmenés a tabletta bevételét követően, akkor folyamatosan védve vagy, azalatt a négy nap alatt is.
Amúgy a kérdésed valóban értelmetlen, mert nem tudsz rendesen fogalmazni.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Elolvastam már párszor a papírját, de a leírásban nem írja, hogy minden nap védve vagyok-e. Inkább kérdezek olyat, aki tudja és tapasztalt.
Nem kettyinteni akarok, csak ha már szedem jó lenne tudni, hogy hogy is működik mielőtt kapcsolatba keveredek. Inkább olvasok el 5x a papírt és kérem ki 10 ember véleményét, minthogy véletlen becsússzon. (Olyan hipohonderségben~“betegségben” szenvedek, hogy mégha esély sincs rá, de a testem pl képes a terhességet eljátszani. És betegségekkel is, pontosítva (hogy ne fogalmazzak rosszul..) képes a tüneteit produkálni. )
Szerintem nem fogalmaztam rosszul, elvégre az a 4 tabletta A mentruációt idézi elő. Értem én, hogy ki lehet hagyni, de akkor folyamatosan szedni kell a többi tablettát, különben (amennyiben jól tudom) nem lenne 100%-os a védettség. (De ez utóbbiRa nem vállalok garanciát.)
Persze lehet rosszul mondom, viszont a menstruáció annak a szedésekor jelenik meg. Az pedig fix.
#7-es vagyok.
Úgy látom nem igazán érted, mert nem vagy tisztában a fogamzásgátló működésével sem...nem idéznek elő semmit a zöld tabletták még mindig, hiszen azoknak nulla, azaz 0 a hormontartalma. Olyan, mintha egy cukorkát vennél be. Más tablettáknál 21 aktív (hormontartalmú) tabletta van és 7 nap szünet, amikor nem kell szedni semmit és azalatt az idő alatt jön meg magától a menstruáció. A Reziánál 24 aktív (fehér tabletta) és 4 placebo van, a zöld tabletta gyakorlatilag a szünet, és MAGÁTÓL jön meg a menstruáció, nem pedig a zöld tabiktól. Hiszen akkor nem viszel be hormont a szervezetedbe.
Úgyhogy az legyen tiszta, hogy ha nem veszed be a zöld tablettákat (amikben ismétlem: NINCS HORMON), ugyanúgy meg fog jönni, mintha beszednéd. 6 éve szedem a Reziát, és a zöld tablettákat nem szoktam bevenni.
Ha beveszed ezeket, ha nem, a fehéreket ugyanúgy be kell szedni mindennap, hogy védve legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!