Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem múló hüvelygomba, valakine...

Nem múló hüvelygomba, valakinek van tanácsa? El vagyok kereserdve.

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Sajnos minden évben legalább egyszer volt egy olyan látogatásom a nőgyógyásznál, mikor candida lett a diagnózis. Eddig mindig kaptam gyógyszert+kúpot, párom canestent és pár napon belül jól voltam, imádtam az orvosom. (Mindig ugyanoda megyek).

Most viszont március óta szenvedek... Először próbáltam magam betadine kúppal gyógyítani mert nem nagyon lehetett orvoshoz jutni márciusban. Nem jött be, így áprilisban rohantam a dokihoz. Kaptam 3 szem fluconazolet én is és párom is. Semmi hatás.. visszamentem, csináltak tenyésztést, gomba+baktérium vagyis kevert fertőzés lett az eredmény. Akkor két hétig Orungal gombalő gyógyszert szedtem + a baktériumra Dalacin hüvelykrémet használtam. A hüvelykrém még jobban kihozta a gombát, akkor 3 db Gínoxin jött.

Visszamentem negyedjére is: a doki megvizsgált és azt mondta ez szemmel láthatóan még mindig gomba :(((((

Most betadine kúpot írt fel ismét és Dermyc gyógyszert (heti 1 db 4 hétig). 5. napon vagyok a kúppal és egyre jobban viszketek, már az őrület határán vagyok.

Candida diétát tartom, párommal már nem voltunk együtt nem is tudom mióta... mit tehetnék még? :(((

Ja Candika teát iszom reggel-este és grapfruit mag cseppeket is.

MEGŐRÜLÖK.

2020. jún. 8. 15:43
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
+ A héten megyek vissza ismét vizsgálatra, de addig is szerettem volna megkérdezni van-e valakinek tanácsa mit próbálhatnék még ki, most már kb. bármit megtennék csak múljon el.
2020. jún. 8. 15:45
 2/17 anonim ***** válasza:
23%
A nőgyógyászod írja fel a párodnak a gyógyszert? Nem neki kéne. Lehet teljesen más gyógyszerre van szüksége. Itt az a baj, hogy nem vagytok kikezelve és vice-versa fertőzitek egymást.
2020. jún. 8. 15:46
 3/17 anonim ***** válasza:
31%
Amúgy válts orvost. Ha ennyi idő után nem tudott megfelelő kezelést javasolni vagy esetled kitenyészteni, hogy célzott gyógyszert írjon fel, akkor nem olyan orvosról van szó, akit érdekel a dolog.
2020. jún. 8. 15:48
 4/17 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem fertőzhetjük oda-vissza egymást, mert mióta ez a problémám van nem voltunk "úgy" együtt. Szerintem nekem az fájna is.

Igen amúgy a nőgyógyász írta fel páromnak a gyógyszert, mondta, hogy urológusnak kéne de mint írtam a vírus közepén voltunk, örültem, hogy én eljutottam hozzá. Azt meg hogy párom canestennel kenje magát csak tanácsként mondta.

Tenyésztést csináltak, azt lehet nem olvastad... Nehéz ügy, mert 5 éve hozzá járok és mindig maximálisan elégedett voltam vele, egyből rájött minden problémámra. Most azt mondta a telefonban, hogy lehet a candida valami más problémát jelez a szervezetemben ezért vérvételre és anyagcsere vizasgálatra is küldeni fog ha visszamegyek.

2020. jún. 8. 16:02
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezt tudom ajánlani, nekem nem volt ilyen hosszan elhúzódó mint neked, viszont max 3 havonta visszatért. Elkezdtem szedni, és azóta nem volt, ennek már lassan egy éve. Én megelőzesre csak napi 1-et szoktam beszedni, amíg fennáll a probléma, addig mehet a napi 2.

2020. jún. 8. 16:12
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

"Igen amúgy a nőgyógyász írta fel páromnak a gyógyszert, mondta, hogy urológusnak kéne de mint írtam a vírus közepén voltunk, örültem, hogy én eljutottam hozzá."

Akkor még inkább kerüld el, ha még ezt se tudja egy orvos. Az urológus nem foglalkozik a gombával. Bőr és nemibeteg gondozó foglalkozik vele.

2020. jún. 8. 16:13
 7/17 anonim ***** válasza:
80%
Lehet, hogy méhszájsebed van. Nekem anno az okozott állandóan visszatérő hüvelygombát. Amióta a nőgyógyász lefagyasztotta, azóta (lekopogom) nem fordult elő a gomba.
2020. jún. 8. 17:59
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos van, aki érzékeny rá, és százezreket költ évente erre a problémára - mégis évtizedek óta szenved vele. Sajnos a normál flóra része, azaz csak ideiglenesen kiirtható.
2020. jún. 8. 21:26
 9/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó ezt nagyon eltaláltad,én is már 6 számjegynél tartok ebben az évben a kiadásokat tekintve... :((
2020. jún. 9. 09:28
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én is már március óta küszködök a candidával. Baktériummal keverve volt, az utóbbi elmúlt, viszont a candida nem...már 5 féle gyógyszert kaptam rá, az utolsó az egyik legerősebb, a Diflucan. Jobban lettem, de pár napja megint érzem az irritatív érzést "lent", a gomba miatt.

Amit az 5-ös Hozzászóló írt, viszont én is kipróbálom! Igaz, cseppek formájában fogom megvenni, mert kapszulát nem kap a beszállítóktól a Herbária bolt, ahol vásárolni szoktam a gyógytermékeket. De összetevője ugyanaz.

Majd visszamegyek a nődokimhoz, miután beszedtem, kíváncsi leszek, kenetvételnél talál-e még valamit a labor.

Engem már "vigasztaltak", hogy a candida kiirthatatlan, ha egyszer túlszaporodik, "ezzel együtt kell élni", kábé, mint kóbor kutya a bolhákkal...kösz.

Diétáról vegyes véleményeket hallottam: egyes szakértők szerint nem ér semmit, mások egekig dicsérik. Illetve, van, akinél beválik, másoknál nem. Én nem csinálnám, mert alapból sovány vagyok, és félek, hogy még jobban lefogynék.

Kitartást, remélem, kilábalunk ebből. Én is baromira unom, anyagilag is.

2020. jún. 9. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!