Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi okozhatja? Találkozott már...

Mi okozhatja? Találkozott már valaki ehhez hasonlóval?

Figyelt kérdés

1. Korábban a jobb mellemen észrevettem egy apró fekete miteszert, és mint várható volt, kinyomtam. Azóta olyan, mintha a bőr alatt egy kisujjkörömnyi zsákocska lenne (csak vízszintesen, közvetlen a felső hámréteg alatt), ami folyamatosan újratelítődik. Ma ezt is megnyomkodtam, és ugyanolyan váladék jön belőle, mintha egyszerű miteszer lenne, persze nagyobb mennyiségben, majd a bőr alatt be is lilul és bedagad. Mellette a bőrön csak a nyomkodást követően tapasztaltam kipirosodást, egyébként nem jellemző, viszont körmömmel nagyon finoman megkapargattam mellette a bőrt, mire piros véraláfutás szerű apró foltok jelentek meg a kaparás hatására.

2. A fentebbihez hasonló "probléma" (igazából nem sok vizet zavar), hogy a térdhajlatomban van egy lyuk, ami a fentebbihez hasonló dolgokat produkál. Látni a fekete "fejet" - mint egy miteszer esetében -, és folyton újratelítődik. A lyuk ugyanúgy megmarad, nem húzódik össze.

Ami a mellemen talált "miteszert" illeti, nem hinném, hogy bármi komoly lehet, de érdekelne, hogy találkozott-e valaki ehhez hasonlóval. Ti mit gondoltok, mi lehet?

2020. jún. 3. 14:55
 1/2 A kérdező kommentje:

Csatolnék egy képet is, ha ezzel megkönnyítem a "beazonosítást". Próbáltam minél élesebbre csinálni.

[link]

2020. jún. 3. 15:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezt találtam a neten de én azt javaslom inkább mutasd meg orvosnak fontos: A bőrre gyakorolt ​​megnyilvánulás orvosi neve komédon. Bármely életkorban előfordulhatnak. Mi okozhatja fekete pontok megjelenését a mellkason, mellbimbókon? Az okok között:

hormonális változások a testben (serdülőkben, a terhesség alatt, a szoptatás alatt, a szoptatás után), ami fokozza a faggyútermelést;

különböző mikrobiális kórokozók;

az új bőrsejtek gyorsabban elsorvadása régi: eltömődött pórusokat, és a bőr alatti zsír nem szabad állni a felületen a bőr, pontozási csatornák és gyulladást okoz;

késleltetett metabolikus folyamatok a faggyúmirigyekben, aminek következtében dugókat alakítanak ki;

a faggyúban lévő baktériumok aktivitása;

stressz

allergiás reakció detergensekre, kozmetikumokra, gyógyászati ​​termékekre;

helytelen táplálkozás;

a gyomor, a máj, az endokrin rendszer, a dysbacteriosis.

Gyakrabban ezek a gyulladások nyáron jelennek meg: hő, nap sugarai hatására a faggyú kialakulása aktiválódik.

A ládájukon, a mellbimbóikon, a mellkasi comedonokon sokan látják a megjelenést elégtelen tisztasággal. Semmi általános fekete pont általános higiéniával általában nincs. Ez egy eltömődött mirigy, néha gőzsölővel. És a fekete pont a fésű felső, szárított része.

2020. jún. 5. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!