Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit kellene még tennem?...

Mit kellene még tennem? Lányos anyukák, ti miben segítettetek még nagylányotoknak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 13 éves lányomnak tegnap jött meg az első menstruációja. Nagyon örültünk neki mindketten, pláne, hogy szerencsére fájdalommentes volt a megérkezés. Nagyon sokat beszélgetünk róla, mondtam neki, hogy bármi van, kérdezzen csak nyugodtan. Ma pedig elmentünk egy nagy bevásárlásra. Mivel még nem tudja melyik fajta betét/tampon a legideálisabb számára, ezért több fajtát beszereztünk. Vettünk egy nagy dobozt is, amibe beletudja tenni az efféle dolgait ( nem akarom keverni az enyémekkel,biztosan mindkettőnk különbözőt szeret majd használni) Na szóval, elég sok mindent vásároltunk: 2 csomag betétet( alwais naturella), 2 csomag éjszakait is ( alwais, Bella), 2 doboz tisztasági betétet, 2 doboz tampon ( mini+normál), 2 csomag intim törlőkendő, egy doboz Algoflex M.

Az lenne az egyik kérdésem, hogy ez mind elég-e neki, vagy kellene-e még vmit beszereznünk?

Én használok intim lemosót ( avonosat), ez sokszor kiszárít, ezért nem tudom lányomnak ajánlatos lenne-e? Vegyek neki, vagy ártalmas? Én magamnak a kellemetlen szagok ellen használom menzesz alatt illetve közvetlen utána. Segítségetek előre is köszönöm!

2010. júl. 27. 12:26
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem ezeket majd kitapasztaljátok, hogy mi kell, mi nem. nem kell ennyire "rágörcsölni" a témára :) aranyos, hogy ennyire fel akarsz készülni mindenre, de szerintem nem kell ennyire pattogni:D nekem anyukámmal közös dobozunk van, sokféle betéttel-tamponnal, egymásét is használjuk, mi nem rakjuk külön a dolgokat. mi intim mosakodó gélt használunk pár éve, nekünk bevált. most épp Bella márkájú van itthon, abból is a sensitive, átlátszó "csőrös" falakon, világoskék a gél benne.
2010. júl. 27. 12:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tudom, hogy nagyon túlzásba viszem, de a legjobbat szeretném neki. Ráadásul nagyon izgatottak vagyunk, lányom már nagyon régóta várta.
2010. júl. 27. 12:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Van az ob-nek egy tamponfajtája, ami olyan vastag, mint a mini, de hosszabb, én az elején azt használtam, mert a mini nem volt elég, a normált meg nem tudtam felrakni. esetleg olyat is vegyetek. azt hiszem a dobozán 2 csepp van és világoskék.

amúgy tök jó, hogy nem fáj neki a hasa, én nagyon megszenvedek... most is épp megvan:S

21L

első voltam

2010. júl. 27. 12:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Kedves Anyuka! Érdemben hozzászólni nem tudok, de őszintén gratulálok neked a hozásállásodhoz. Irigylem a lányodat. Csak így tovább, és boldog jövő vár a csemetédre.

Egy 30 éves apuka

2010. júl. 27. 12:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Nagyon kedves vagy tényleg! Aranyos hogy így aggódsz érte!:) Ennél többte nem hiszem h tehetnél!:)
2010. júl. 27. 12:59
 6/9 anonim válasza:
én is csak gratulálni tudok és írigylem a lányodat hogy ilyen anyukája van. Nekem sajnos nem adatott meg az ilyen gondoskodás én minden tapasztalatomat a tv-ből és barátnőktől szedtem össze:(
2010. júl. 27. 13:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Hehe de aranyos vagy.Amúgy szerintem nem kell több,meg véleményem szerint fölös a külön doboz is,hiszen egy háztartásban éltek,meg minden....
2010. júl. 27. 16:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Azért kell a külön doboz, mert én másfajtát használok ( ráadásul csak tampont). Meg ő azt mondta, hogy külön szeretné, amiből válogathat, iskolába vihet...stb. Édesanyám is ilyen nagydobra verte mikor nekem jött meg először, és nekem nagyon tetszett, nagyon jól esett. A lányom pedig még olyan kislány, szüksége van a gondoskodásra. Sokszor még babázik, ezért is olyan fura, hogy már "nagy"lány.
2010. júl. 27. 21:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Ennél többet nem kell tenned...az én kislányom 12 éves volt,ő is várta már, mert pár osztálytársának megvolt..ő csak nekem ujságolta nagy örömmel,ez a mi titkunk volt...azóta is mindent meg tudunk beszélni egymással...ez nagyon fontos..
2010. aug. 2. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!