Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A méhszájam mellett találtam...

A méhszájam mellett találtam valami furát, mi lehet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Intimkelyhet próbálgatok először és felnyúltam, hogy kitapintsam odabent a dolgokat. Viszont a méhszájam mellett (nem rajta, mellette) egy kis belógó valamit is tapintottam, ami a hüvely falától indul. Egészen el tudom mozdítani. Nem fáj, nem vérzek, semmi tünetem sincsen. Mi lehet ez? Volt már valakinek hasonló? Fogok menni orvoshoz, viszont a koronavírus miatt az orvosomnál csak sürgősségi ellátás van jelenleg....
2020. márc. 28. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Sok minden van ott bent... mirigy pl.
2020. márc. 29. 00:25
 2/10 A kérdező kommentje:
És egy mirigy borsó méretűre nő és így lehet mozgatni? Aggódom, hogy inkább polip vagy daganat.
2020. márc. 29. 10:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Azt nem tudnád így kitapogatni. Ne aggódj.
2020. márc. 29. 12:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy 2 hónapja voltam éves szűrésen és vizsgálaton, minden rendben volt. Ezt a valamit esetleg látnia kellett volna az orvosomnak 2 hónapja?
2020. márc. 29. 12:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha lett volna baj, szólt volna. Az ilyen öndiagnózis sosem jó. Másrészt nem is kell odáig "felnyúlnod és tapogatnod, hogy mi van ott", többet árt.
2020. márc. 29. 12:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért szerintem nem árt, ha néha egy nő megnézi ki van odabent, természetesen megfelelő kézmosás után. Akik intimkelyhet és pesszáriumot használnak egyébként is oda teszik, jóhogy meg kell nézni előtte. Es van a természetes fogamzásgátlás is, aminek az egyik összetevője a méhnyak vizsgálata.
2020. márc. 29. 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb, ha orvosra bízod, mert bármit felfedezel, amit még korábban sose, akkor jön az aggódás, hogy mi lehet. :).

Írtad, hogy 2 hónapja voltál dokinál, ha lett volna valami már akkor szólt volna. Szóval ne aggódj!

2020. márc. 29. 16:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, lehet, hogy ez teljesen normális, csak mivel sosem nyúltam fel, hogy megnézzem, nem tudtam eddig. Mindenesetre figyelni fogok, és ha elmúlik a vírus helyzet, esetleg rákérdezek az orvosomnál. Az biztosan jó, hogy nem fájt tapintásra és nem is vérzik. Gondolom, ha ezek fennállnak akkor lehet aggódni rendesen.
2020. márc. 29. 16:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Sajnos az orvosom nem tud fogadni a koronavírus miatt, nem rendelhetnek a magánrendelésen sem. De azt mondta, hogy amennyiben nem okoz panaszt, lehet ezzel picit várni. Mindenesetre még mindig aggódok.... Tudom, hogy ti sem tudjátok megmondani, mi lehet ez, de ha valakinek volt esetleg hasonló gondja, polip vagy más, akkor légyszi írjatok!
2020. márc. 31. 08:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók! Ma voltam az orvosomnál, szerencsére újra rendelhetnek a magánrendeléseken. Szóval jol gondoltam, az nem a méhszájam volt, hanem egyfajta nyálkahártya burjanzás, más néven hüvelyi polip. Kb 1 cm nagyságú. Orvosom egyelőre nem javasolta az eltávolítást, mert nem okoz panaszt, ha azonban vérezne vagy fájna, akkor kisműtét keretében eltávolítják majd. Fél év múlva kell kontrollra mennem. Ez is jól mutatja, hogy el kell menni orvoshoz, ha találtok valamit. Viszont nagyon fontos, hogy ne intézzük el annyival, hogy az a méhszájad, azt se tudod, milyen a tested, ne nyúljálj oda stb. Az orvosom szerint nagyon is jól tettem, hogy ezt megtaláltam és elmentem hozzá, mert lehetett volna súlyosabb dolog is.
2020. máj. 4. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!