Miért tartja cikinek a felnőtt anyám és a 20 éves nővérem a menstruációról való beszélgetést, meg az ehhez hasonlókat?
Sziasztok.
Lehet, hogy nem pont ide kellene kiírni, hanem önismereti kérdésekhez, de majd átteszik, ha nem oké.
Amikor az iskolában volt ez a felvilágosítás (talán 5.-ben, 6.-ban), én úgy mentem oda, hogy azt se tudtam, miről van szó, mert még soha nem beszélt nekem senki a menstruációról. Utána már értettem nagyjából. Délután odamentem anyámhoz, mert kaptunk valami papírt, amit el kellett volna olvasnia. Odaadtam a papírt, ránézett, és ment a dolgára. Tök gáz volt... Mintha nem hallott volna, vagy valami.
Úgy tesznek, mintha ez az egész nem is létezne. A nővérem is ilyen. 14 évesen, amikor először megjött, fogalmam sem volt, mit tegyek, mert tudtam, hogy anyámtól nem kérhetek segítséget. Végül sikerült a táskájából LOPNOM betétet, mert úgy el volt rejtve...
Nővérem, ha van valami ilyen reklám a tv-ben, rögtön elkapcsol.
De mégis miért érzik ezt titkolnivalónak? Olyan szemétség, hogy egy kislánynak ilyenről nem beszélnek, mégis honnan a fenéből kellene akkor megtudnia? -.-
15L
Fuh, sajnálom, hogy ez történt.
Mindenesetre van remény! A nővéremmel már beszéltünk róla néhány hete. Elmondta, neki mikor jött meg először, meddig tart egy ciklus, stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!