Minden esetben műtik a méhszájsebet?
Nekem volt és a betadinos cucctol elmúlt a következő kontrollra. De olyat is ismerek akit műteni kellett miatta. Gondolom attól függ, h nem múlik egyéb kezelésre akkor jon szoba műtét
24/L
Ha a kúptól elmúlik, akkor nem kell műteni.
A fagyasztás még nem műtét. Maga a beavatkozás nem fáj, maximum utána görcsöl a hasad.
Lézerrel is szokták kezelni, arról nincs tapasztalatom.
Ha a fagyasztás nem segít, akkor konizáció (méhszájplasztika) lehet szükséges, na ez már műtét. De altatásban csinálják, így nem fáj.
Nem minden esetben kell. A magán nőgyógyászom véleménye alapján egyes orvosok hajlamosak hamar kikapni a méhszájsebet, ha létezik. Nálam is úgy volt, hogy elöször elmentem helyi orvoshoz, rögtön javasolták, hogy hát ezt műteni kellene, elmentem ezen másikhoz, ő a fentiek szerint azt mondta, nem gondolja hogy műteni kell, elmúlhat magától és esetenként rosszabbodhat is az állapot a műtét utáni hegesedés következtében. Elmondta a részleteket, hogy ha felborul a hüvely savas ph-ja, lecsúszhat a méhnyak hengerhámja, kitüremkedhet a méhszájon, és ez a nem normális hám gennyesedést, folyást okozhat, illetve az, hogy nem a megfelelő tartományban van a hüvely ph-ja, kedvez mindenféle egyéb fertőzések kialakulásának, aztán ugye öngerjesztő a kör... Mondta, hogy használjak hüvelyflóra helyreállító gélt, helyreállhat a hüvelyflóra, és akkor a kicsúszott hegerhám is visszahúzódhat majd (ami tulajdonképpen a méhszájseb). Ezt is tettem. Több éve volt ez. Volt amikor visszamentem hozzá, és teljesen elmult a méhszájseb, volt, amikor megint visszajött, egyéb fertőzéssel (ok -okozat). Most itt tartok. Mindig a hüvelyflóra kezelést ajánlotta nekem az orvos.
Ha jól tudom a betadine hüvelykúp fertőzések ellen hat, utána nem szabad megállni utána kellene valami lactobacilusos szert venned (pl. lactofeel) és azzal kezdelned magad, nekem azt szokta mondani, hogy 2-3 hónapos kúrát csináljak végig, Két naponta használva. Mert ha ez a lépés kimarad, lehet nem áll helyre a hüvelyflórád, és ugyan úgy el fognak szaporodni a bacik, marad a kitüremkedett hengerhám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!