Lányok! Csajok! Ti hogy mondjátok el egy férfi tesitanárnak, hogy nem akartok tornázni, amikor megvan?
És hogyan reagálak rá? Nem bunkóak? Megértõek?
Akinek van valami ilyesmi sztorija ezzel kapcsolatban; az írja le légyszi! :-)
Tanult bioszt a főiskolán. Szóval azt is tudja, hogy nem a gólya hozza. Azaz tudja, mi az a menszesz.
Emiatt nem lesz gond, hogy megértse.
Ha neked ciki beszélni a tanárral, ideje megtanulni, mert apu-anyu nem lesz mindig ott az életben, önállóan is kell tudnod érvényesülni.
Oda mész hozzá szünetben. Vagy még jobb, ha egy órával vagy akár egy nappal korábban a szünetben és megkéred, hogy négyszemközt akarsz vele beszélni. Ha nem gyépés, és van ideje, akkor meg fogja teremteni neked a lehetőséget erre.
Miután a bizalmas és biztonságos alkalom megvan, nyisd ki a szád és mond el neki, hogy neked most van periódusod és neked nagyon kellemetlen és kényelmetlen ilyenkor tesizni. Megkéred, hogy engedje meg, hogy ne kelljen... Amit éppen el akarsz kerülni.
Ha!... Nagyon ritkán, de... Ha nem engedi meg, akkor kérdezd meg, hogy miért nem. És mi kell ahhoz, hogy mégis megengedje.
Végső esetben menj az iskola orvoshoz, vagy a saját nőgyógyászodhoz és kérj tőle időszakos felmentést ilyen esetekre.
Azt is meg lehet beszélni egy testnevelővel, hogy milyen torna segít csökkenteni a görcseidet és segít túltenni magad a menszeszen. Illetve miként tanulhatod meg, hogy képes legyél mozogni ilyenkor is.
Egyszerűen.
"Tanár bá', megjött a vérzivatar. Most nem tornásznék, ha nem gond. Ha elmúlik, meghálálom. Puszi."
:)
Ps mi tesitanárunk szervezett intim tornát, amire lehetett jelentkezzni külön pasiknak és külön csajoknak.
Vannak nagyon jó fej tesitanárok. Nem mindenki azért lett tanár, mert nem ért semmihez, hanem azért, mert hivatásának gondolja az adott oktatást és segíteni, tanítani szeret.
Szóval szerintem nem lesz gáz!
Én sosem kértem felmentést azért, mert megvolt. Egyrészt azért, mert én hál istennek sosem görcsöltem, másrészt pedig azért, mert a testmozgás nekem ilyenkor inkább még használt is, mert sokkal egyenletesebb lett a vérzésem utána, ha jobban jött, előbb is lett vége. Ráadásul a vérzés minősége is változott: sokkal világosabb lett a színe, és kevésbé volt ragacsos, nyúlós. Arról nem is beszélve, h a többi lányról, akik ilyenkor felmentést kértek tesi alól, mindenki tudta, h azért, mert megvan a havijuk, és én nem akartam ennek kitenni magam.
Én egyszer kértem ezért (erre hivatkozva csak, mivel akkor pont nem volt meg) felmentést tesiből, de akkor is csak azért, mert egy nagyon fontos dolgozatra (a féléves jegyem, és az egyetemre való ponthatárom múlott rajta) akartam még készülni... A tanárnak annyit mondtam, h nem tudok most tesizni, mert a csajos napjaimban vagyok, és nem túl rózsás a helyzet. Annyit reagált, h rendben, és ha bármi van, nyugodtan menjek ki szólás nélkül az öltözőbe/mosdóba. Igazából nem volt ebben neki semmi kirívó, hisz minden osztályában voltak lányok, akik havi rendszerességgel kértek tőle felmentést ilyenkor.
Szóval nekem a tesi sima ügy volt, annyiban volt más, h olyankor nem rövidnadrágban voltam, hanem hosszú melegítőben, vagy cicanadrágban. A mai napig így szoktam, ha mensi alatt edzek, de ki nem hagyom miatta.
30/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!