Miert van az hogy baratnomon es hugomon is egybol eszreveszem ha mensiznek, hisztisek, latszik hogy gorcsolnek? De pl anyukamon nem (nincs valtozo korban mielott erre gondolnatok)
Én nem azt mondtam hogy a mensi fájdalom semmi, az is fáj, tudom, nekem is fájt, én is szenvedtem tinikoromban vele. De amikor átélsz egy ennél nagyobb fájdalmat ugyanazon szervnél, utána másként látod a mensit is. Egyszerűen átalakul az "értékrend", onnantól máshogy fogod fel, mi fáj és mi kevésbé. Ezért mondják a "leszült" anyák, hogy majd megtudod stb., mert a leszült anyák már mást tartanak fájdalmasnak. Ezzel minden anya így van, a kérdező anyja is, meg az enyém is. És kicsit se sértő ez a leszült kifejezés. Mintha állatról beszélnél. A te anyád is leszült téged? És nyilván nem tudod hogy igazam van, ha nem szültél..
Példának mondom, egyszer eltörtem a felkar csontom, nyílt törés volt, és elég undorító meg kB ordítottam a fájdalomtól. Begyógyult stb, évekkel később pedig az ujjamat és a kézfejemben lévő csontot törtem el, úgy hogy észre se vettem, csak abból hogy befeketedett. Egyszerűen már nem éreztem azt a fájdalmat, legalábbis közé nem volt ahhoz amit akkor éreztem amikor nyílt törésem volt.
Nem vagyunk egyformák, plusz az ember változik is. Kamaszkoromban nekem is rémes görcseim voltak. Aztán kora huszonéves koromra elmúltak, pedig még nem volt akkor gyerekem.
Pluszba anyukám nekem is ezt mondogatta, hogy ne hisztizzek, neki valószínűleg fiatalon se fájt, és azt hitte, akkor nekem sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!