Miert van az hogy baratnomon es hugomon is egybol eszreveszem ha mensiznek, hisztisek, latszik hogy gorcsolnek? De pl anyukamon nem (nincs valtozo korban mielott erre gondolnatok)
Én arra gondolnék, hogy a bnod és hugod még nem tudja mi a szenvedés, az igazi fájdalom.
Édesanyád már szült, ő tudja hogy a mensi kutyafsza a szuleshez képest pl.
Nálam is ez van, szülés előtt szabályosan szenvedtem a görcsöktől, de amióta szültem meg se kottyan, pedig ugyanolyan erősségű mint volt. Egyszerűen más lett a fájdalomküszöb.
Plusz, a felnőtt nők éretten kezelik a fájdalmat, míg a kislányok kevésbé tudják még titkolni ha bajuk van.
Jaj, annyira bírom, amikor a leszült nők minden más fájdalmat leszólnak.
Egyszer, amikor egy bizonyos dologra mondtam, hogy fáj, a nagyeszű kolléganőm beszólt: Jaj, még nem tudod, mi az igazi fájdalom.
Persze nyilván a szülésre gondolt. Amit nem is fogok megtudni soha, mivel nem akarok gyereket.
Mindenki másképp viseli. Nekem se kottyan meg a menstruáció pedig 16 éve menstruálok. Párszor fordult csak elő, hogy nehezebben viselem. Aztán ott a pms, azt viszont van, hogy nehezebben viselem mint a vérzést.
Meg az is lehet, hogy oka van az erős gorcsoknek.
Meg ha már anyáról van szó, akkor az enyém tud hisztizni nagyon, pedig ő is szült 2x.
Nem minden fekete és fehér.
Szerintem nem a fájdalomküszöb nő a szüléssel, hanem a hormonális rendszer változik. Emiatt is csökkenhet a fájdalom. Másrészt vannak sajnos nők, akik endometriózisban szenvednek. Nos ez a betegség olyan, hogy a méhben lévő sejtek elkezdenek burjánozni a hasüregen belül is. Tehát, menstruációkor levál a nyálkahártya a hasüregen belül. Baromi fájdalmas.
A nők 6-10%-át érinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!