Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS betegség. Mi a teendő?

PCOS betegség. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Tegnap derült ki,hogy PCOS-om van. Az orvos jól rám ijesztett,hogy lehet,hogy inzulinrezisztenciám is van. Nem értem,hogy ez hogyan lenne lehetséges, mivel 48 kg vagyok, abszolút nem vagyok falánk, édesszájú is csak a piros betűs napokon vagyok. Napi 3x eszem és az bőven elég nekem. Bejelentkeztem egy endokrinológushoz,hogy kiderüljön mitől alakult ki ez nekem. Ha jól tudom ilyenkor fogamzásgátlót kezdenek el szedetni a nőkkel, de nekem fel sem vetette a nőgyógyász ezt a dolgot. Lehet,hogy majd csak a vizsgálatok végén fogják felírni végső esetben a fogamzásátlót? De addig is mondta,hogy diétázzak. 180 g-os CH diétát javasolt, de már így is elfúj a szél lassan,olyan vékony vagyok, pedig rendesen eszek minden nap.

Személyes tapasztalatokat szívesen vennék, vagy esetleg ha valakinek még van ilyen problémája és már "megoldódott", vagy tippek tanácsok nagyon jól jönnének. Előre is köszönöm!

2019. dec. 13. 12:01
1 2
 11/12 Sssaszem ***** válasza:
43%
Kedves Kérdező! Szeretnél majd gyereket?
2019. dec. 14. 11:56
 12/12 A kérdező kommentje:
Majd 1x igen. De az elkövetkező pár évben nem hiszem. Nem is az zavar,hogy nem lehet/lehetne most gyerekem emiatt, hanem a tünetek zavarnak. Menstruáció 3.-4. napjátol kezdve egészen 2 héten keresztül elkezdek szédülni, alvás problemáim lesznek, csökkent étvágy jelentlezik, alhasi görcsök. Én a tüneteket akarom megszüntetni. Az,hogy nem lehet most gyerekem, az érdekel most a legkevésbé. Sokszor olyan erősek ezek a tünetek,hogy csoda,hogy be tudok menni dolgozni.
2019. dec. 14. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!