Honnan tudhatja valaki, hogy trombózisra hajlamos es nem szedhet tabit? Mely laboreredmények utalnak rá?
a "tabitól" az is hajlamos lesz a trombózisra, aki nem volt.
a nők 60%a szülés után, akik szedtek tablettát, hajlamosak lesznek rá.
vannak, akiknek szülni se kell, barátnőm is trombózist kapott a tablettától 3 év után :S
pedig őt kivizsgálták, és eü okokból javasoltak neki tablettát
Szia!
szerintem menjél egy nőgyógyászhoz és mond el , h szeretnél tabletat szedni, de előtte kérjél hemosztázisra beutalót és az orvos tudni fogja, mit kell felírni! (pl. PI, APTI, TI, Di-dimer)
Szia!
Ha még aktuális a kérdés...
Én 10 évig szedtem tablettát, a dokim azt is tudta, hogy dohányzom, soha nem tagadtam le. Ennek ellenére nem küldött el vizsgálatra soha. Én kis buta nem is gondoltam, hogy ragaszkodnom kéne hozzá. Elvégre baj mindig másokkal történik, velem nem. :)
Idén januárban kaptam trombózist. 30 évesen. Augusztusban megcsinálták a vizsgálatot. Kiderült Homozigóta Leiden mutációm van. Mindkét szülömtől örököltem a hajlamot. Tehát a trombozis kialakulásának esélye kb 80%. Kész csoda, hogy 10 évig nem történt baj.
Ha a családban volt trombózis vagy ha nagyon félsz akkor mindenképpen kérj trombophilia vizsgálatot. Ha kell menj el egy másik orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!