Akinek erős hajlama van trombózisra, annak az orvosa milyen fogamzásgátlót ajánlott (gyógyszer, spirál stb. )?
Aki trombózisra hajlamos, annak szigorúan tilos minden fajta hormonális fogamzásgátló. Szóval gyógyszer, hüvelygyűrű, tapasz, injekció kizárt.
A spirált csak olyanoknak teszik fel, akik már szültek, bár állítólag van mini spirál, amit nem szült nőknek is fel lehet tetetni. Van még a pesszárium, de azt sok nőgyógyász nem ajánlja. A gumi a legbiztonságosabb!
Elsőnek: a hüvelygyűrű is hormonális...
Az egyfázisú, csak progeszteront tartalmazó tablettákat (pl Azalia, Cerazette)kifejezetten a trombózisora hajlamosaknak fejlesztették ki.
Akkor úgy néz ki marad a gyógyszer... Egy kicsit félek tőle, hogy mi van ha elfelejtem bevenni vagy hallottam olyanról is, hogy x óra múlva hasmenése van az embernek akkor távozik a szervezetéből a hatóanyag is...
Köszi a választ!
Első vagyok. De mégis milyen gyógyszer? Az első kommentben írtam, hogy nem lehet hormontartalmú fogamzásgátlót használni. A tabletta meg az. Az egyfázisúról is csak ezt írják:
"A csak progesztogént tartalmazó tabletták mellett, amilyen a CerazetteŽ is, a kockázatot kisebbnek tartják, mint az ösztrogént is tartalmazó kombinált tabletták mellett. ".
Sokra mész vele, hogy kisebb a kockázat, hiszen akkor is van...
Tehát NEM lehet: tablettát, hüvelygyűrűt, injekciót, tapaszt, hormontartalmú spirált (Miréna) használnod!
Holnap megyek orvoshoz, csak előtte már gondolatban teljesen "felkészültem" a Mirenára. :)
Csak leesett a tantusz, hogy trombózishajlamom van...
Most nézek utána a hormonmentes spirálnak.
A legfontosabb a biztonsága mellett az lenne, hogy ne legyen trombózisom és hogy ne legyen rá sok gondom. Viszont ahogy olvasom a hormonmentes spirálnál több a vérzés a menstruáció alatt (szülés után már így is sokallom...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!