Tizenévesen bütykös láb? Szerintetek lehet a lúdtalpamtól? Mit tegyek hogy ne fájjon annyira? Más akinek ilyen?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és mindig mondták az orvosok, hogy súlyos lúdtalpam van, amin a betét sem használ. Eléggé bedől a bokám, és a bütyökkel jó csúnya lábfejem van lányként, szóval nem mutatnám meg, remélem értitek miről van szó. Sajnos évről vére látom, hogyan nő a bütyök és ferdülnek a nagylábujjak, most már piros is, és nagyon fáj, szóval hiába csúnya, papucsban kell járnom, különben nem bírom ki. Más, akinek ilyen van, mit csinál, hogy ne fájjon? A legrosszabb a tesi után volt, amikor alig bírtam járni... Remélem, van valamilyen megoldás, mert nem akarok nyomi lenni:(2019. júl. 28. 14:56
1/8 anonim válasza:
Miért nem mentél el időben egy ortopéd orvoshoz vagy egy lúdtalpbetét készítőhöz ?
2/8 A kérdező kommentje:
Betétem van, de nem használ, ez egy olyan tipusa a lúdtalpnak, ahogy idővel kiderült. A műtétet ajánlották, de anyukám szerint túl kockázatos lenne, ha nem használ, akkor még jobban fájna.
2019. júl. 28. 15:11
3/8 anonim válasza:
A cipők is okozhatjáka bütyök kialakulását, további fejlődését. A szűk túsarkú, magassarkú cipők is erősen közre játszanak. Amit tehetsz. Elmész orvoshoz vele, és megműtik. Utána megfelelő cipőket viselni.
4/8 A kérdező kommentje:
sosem hordtam magassarkút, lúdtalppal elég nehéz, most meg már a bütyökfájdalom miatt szinte csak papucsban vagyok
2019. júl. 28. 15:21
5/8 anonim válasza:
Műtét. Akár tetszik anyudnak akár nem. Télen is papucsba fogsz járni a hóba meg -20 fokba? Más megoldás nincs. Időben kellett volna menni ezzel orvoshoz amíg nem nagyobb a baj addig vannak rá cuccok de ilyen előre haladott állapotú bütyöknél már csak a műtét segít. Általában pedig a rossz cipők viselése miatt alakul ki bütyök. Oké nem hordtál magas sarkú cipőket de egy sima sport cipőtől is lehet amennyiben nem felel meg a lábadra pl kissé szűkebb az orr része.
6/8 anonim válasza:
A mutet alatt a bokadolest szabalyoznak? Azt be ne vallald. Egyedileg keszitett talpbeteted van? Cipobol is lehet egyedit kesszittetni, akar ortoped orvos segitsevevel, akar maganuton. Visszaforditani mar nem lehet, szinten tartani egy darabig igen.
7/8 A kérdező kommentje:
A lúdtalp nem okozhatja a bütyköt?
2019. aug. 6. 11:08
8/8 anonim válasza:
Az okozza a butykot, hogy a talpad elejere terhelsz, a labujjaid ala, ami ezaltal idovel elkezd szetcsuszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!