Mit csináljunk, ha az anyám nem akar orvoshoz menni?
Az anyámnak elég régóta vannak problémái, fizikai és pszichológia értelemben is..
Először is valami nagy gebasz lehet az emésztésével, ugyanis irtalmatlanul büdös a szája, ill. ha elmegy wc-re, utána szó szerint egy fél óráig nem lehet bemenni, mert rendesen hullaszag van. Már apám mondta neki egy párszor, hogy menjen el orvoshoz, mert ezek nem normális dolgok, de ezt ilyen támadásnak veszi...
Ill. ha egyszer wc-znie kell, muszáj 2 percen belül kiérnie a mosdóba, különben nem bírja ki..Pár éve volt is egy ilyen "incidens" emiatt, amikor egyik reggel nővérem felkelt és sz*rszagot érzett a folyosón, majd mikor kiment a fürdőszobába, a fürdőszobaajtó előtt egy kis ürülék darabot talált a földön, aztán bement a húgom szobájába valamiért és az ajtaján, a kilincsén és a szobában, az ajtó melletti polcon is ilyen szétmázgált ürülék-maradványokat talált, mintha valaki beletenyerelt volna egy darab sz4rba, aztán összefogdosta volna a dolgokat...És valamiért azt hitte, én voltam, ezért ment is anyánkhoz és magyarázott neki, hogy beszéljen velem, mert nem vagyok normális, hogy összesz..om az egész emeletet, mire anyánk nevetve mondta neki, hogy jajj az ő volt, mert apánk elfoglalta az ő fürdőjüket, ezért nagyon kellett wc-znie és felrohant az emeleti fürdőszobába, de már nem bírta ki a wc-ig...
Ill. ugye írtam azt a dolgot, hogy ha mondja neki apánk, vagy úgy bárki más a családból, hogy menjen el ezek miatt orvoshoz, azt sértésnek veszi...De egyébként kb. mindent sértésnek vesz, amit csak mondunk neki, konkrétan meg van győződve arról, hogy az egész család összefogott ellene és a háta mögött kibeszéljük, meg röhögünk rajta, meg ilyesmik és ha főz valamit és megkérdezi, milyen lett, mi meg szóvá merjük tenni, hogy pl. kicsit elsózta az ételt, akkor is elkezd ilyeneket magyarázni, hogy na kezdődik, nekünk semmi se jó, amit ő csinál, meg hogy neki a munkatársai is megmondták, hogy ha a férje megcsalja, annak ez az első jele, hogy a főztjét szidja és úgy látszik, hogy már a gyerekeiket (azaz minket) is apánk elkezdett ellene szítani, stb.
Vannak még amúgy ilyen téveszméi, pl. ha kint beszélgetünk tesómmal az udvaron, mindig elkezd velünk kiabálni, hogy ne odakint beszéljünk, mert a szomszédok hallgatóznak és hallják, amit mondunk..Meg amikor együtt megyek vele valahová, 5 percenként szóvá teszi, hogy az előbb elmentek mellettünk ilyen random járókelők és látta, hogy röhögtek rajtam, hogy milyen ronda vagyok és ezeket komolyan is gondolja...
Egyébként anyám már elmúlt 60 éves, de igazából jó pár éve ilyen, mint amilyennek itt leírtam, szóval nem hiszem, hogy demencia okozza ezeket..De néha tényleg úgy tűik, mintha skizofrén lenne. Mit tegyünk, ha nem akar orvoshoz menni?
Még olvasni is borzasztó volt. 😢 Sajnos amíg nincs gyámság alá helyezve ergo beszamitható addig semmire nem lehet kényszeríteni.
De mindenképpen kéne neki segítség.
Sajnos erővel vinni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!