Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan győztétek le a depressz...

Hogyan győztétek le a depressziót?

Figyelt kérdés

Már vagy fél éve mély depressziós vagyok, mivel meghalt az egyik nagymamám.

A nagypapáim már kicsi koromban elmentek.

Sajnos nincs lehetőségem, arra hogy szakemberhez forduljak, de már én sem nagyon bírom tovább, és néha úgy érzem hogy fel kéne adnom. :(

Le szertném győzni a depressziót, de nem tudom miként kéne cselekednem.

Ti hogyan győztétek le egyedül a depressziót?

Mit kéne tennem?

16/L

2019. júl. 20. 17:50
 1/10 anonim válasza:
72%

Nekem ilyenben szerencsére nincs tapasztalatom, de az egyik barátom mesélt róla, mert ő is vagy fél évig depressziós volt, igaz ő egy szakítás miatt.

Azt mondta akkor ismerte fel h ez nem mély, tartós szomorúság h már azokban sem lelte örömét amikért régen odáig volt.

Ő azzal "lábalt" ki belőle h megismert egy lányt akivel aztan később osszejott.

Azzal h ezt a valakit megismerte talált valamit ami miatt újra el akart kezdeni élni, lett értelme az életének.

Lett egy célja.

Ezt a célt kell megtalálnod Neked is.

Most nem feltétlen párkapcsolatra gondolok, lehet az bármi más.

Kezdj el írni. Írd ki magadból először a fájdalmaidat, az összeset, a legapróbbakat is. Aztán kezdd el leírni az érzéseidet. Mindent kegyetlenül őszintén.

Írás közben nagyon sok mindenre rájöhetsz. Később elkezdhetsz írni rövid történeteket, novellákat, esszéket, anekdotákat.

Amennyit tudsz beszélj őszintén egy bizalmas hozzádtartozóval.

Tudom, közhelyesen hangzik de próbálj arra gondolni, a Nagymamád elképesztően szomorú lenne, ha így látna.

Ne add fel semmiképp!

Majd írj, hogy vagy!:)

2019. júl. 20. 18:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Együtt éltetek? Egy családtag halála utáni állapot önmagában még nem depresszió, hanem gyász. Ettől persze még lehetsz depressziós, de ezt szakembernek kell megállapítania. Mit nem bírsz tovább? Vannak barátnőid? A szüleiddel milyen a viszonyod?

Menj el a háziorvoshoz, hátha van a lakóhelyeden ingyenes pszichológus. Anyagi okokból nincs rá lehetőséged vagy miért?

2019. júl. 20. 18:17
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

A depresszió szörnyű dolog és sajnálom, hogy így érzed magad.

Első dolog, amit kellene tenni, ha meg tudod tenni, azt hormonilag kivizsgáltatni magadat. Ha a szüleid nem hisznek a mentális betegségekben, és ezért nem tudsz szakorvoshoz fordulni a mentális problémáddal, attól talán a konkrét testi problémákra hajlandóak. Próbálj elmenni a házidokidhoz és segítséget kérni tőle. Sajnos ez nem házidoki probléma, hanem endokrinológus, ahova lehet, hogy nem engednek el, és az is lehet, hogy nem küld el a házidoki. De ha más nem, lehet vérképet kérni vitaminokra. Sajnos sok embernek van kóros vitamin hiánya a rossz étkezés, menza, folyamatos bennt ülés miatt.

Én is depressziós voltam/vagyok (már jövök ki belőle, és úgy érzem, hogy az utolsó lépéseket teszem meg) és pont egy hónapja csináltattam vér vizsgálatot és kiderült, hogy kórosan D vitamin hiányom van, ami híresen depressziót okozó dolog lehet. Különböző hormon problémák is hozzátehetnek a depresszióhoz, amit mint 16 éves éppen növő félben lévő lány könnyen felborulhattak, főleg egy olyan sokkoló stressz hatására, mint egy szeretett rokon halála.

Ha nem mehetsz el házi dokihoz, nem mersz elmenni házidokihoz ezzel, akkor is ajánlom, hogy kezdj el szedni vitamint. Vigyázz, hogy az erős vitaminok pörgetnek, ami jó lesz most a depressziódnak, de ugyanakkor ha későn veszed be őket, akkor ugyanúgy pörgetnek...bele az éjszakába. Szóval inkább reggel szedd be őket, mert ilyen lelki problémáknál fontos, hogy rendszeresen jól aludj.

Ezen felül tudom ajánlani a befejezetlen dolgok befejezését a halott személlyel. Lehet, hogy többek között azért vagy depis, mert nem tudsz elszakadni nagymamádtól. Írj neki levelet. Írd le, hogy miért volt fontos, mit tett, amit szerettél és mit, amit nem. Mi bántott. Mit szerettél volna elmondani neki. Ha akard, akkor tartsd meg. Ha akard vidd el a sírjához. Vagy égesd el. Ami jól esik.

Nem tudom, hogy nálad miben nyilvánul meg a depresszió. Ha mesélsz még róla egy kicsit, hátha tudok tanácsot adni. Szomorú vagy? Kedvtelen? Nincs motivációd? Utálod magad? Hogy jelentkezik nálad?

2019. júl. 20. 19:42
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Szia, én úgy hogy kerestem magam mellé valakit aki végre az életem értelme lehet. Ha nem hanyagol el a lány akkor még jól is elsülhetett volna.. Most nem jártatom feleslegesen az ujjaimat az írással mert ugy sem érdekel és ugy sem olvasod, de keress valamit ami leköt ait szeretsz csinálni, kivéve buli meg ribis öltözködés/viselkedés amit a mai korunkbeliek azt légyszi hanyagold. És amit az elején mondtam... Csak úgy menj bele valakivel egy kapcsolatba hogy tutira szeret és kitart melletted örökre.. Én is elhittem ezt de csak egy akkora csalódást kaptam mint maga az életem szóval.. Ha kell tanács nyugodtan írhatsz, 18F vagyok de nem a meztelen képek érdekelnek nem ezért mondtam hogy írj mint ugye egyesek khm..
2019. júl. 20. 23:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyedül sajnos nem nagyon lehet. Szüleiddel nem tudsz beszélni róla? Iskola- vagy körzeti pszichológushoz fordulhatsz ingyen, tudtommal szülői engedély se kell hozzá, és titoktartás is köti őket. Vagy valami más akadálya van?

Jó jel, hogy időben felismerted a problémát, nem szabad feladni, az első lépést már megtetted. :)

2019. júl. 20. 23:22
 6/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok ahogy 5ös mondja titok tartás stb minden stimmel, én gyámügyön régen mikor volt dolgom maradt kapcsolatom és ingyen is be lehet menni. Egyedül nem fog sikerülni az lehet mert magányosan rossz 18 évem alapján mondom... Nekem írhat amúgy aki akar, úgy is szarrá unom magam és szívesen segítek amibe tudok, ha már nekem ez sose járt ki
2019. júl. 21. 00:13
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

"én úgy hogy kerestem magam mellé valakit aki végre az életem értelme lehet."

Ezt nem kilábalásnak hívják, hanem személyfüggőségnek, életed értelme te magad vagy, a többiek pedig jönnek mennek, van aki persze évtizedekre marad, de akkor se valaki más legyen a mindened.

2019. júl. 21. 16:23
 8/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, lehet neked/nektek furán hangzik, de magamért nekem nem éri meg.. Vagy lesz mellettem valaki aki tényleg szeret és kiáll mellettem, vagy már magamért se fogok élni. Én nem úgy gondolkodok mint a leg több ember, én annyi időt akarok egy valakivel tölteni aki szeret és kiáll mellettem amennyi csak lehetséges, együtt lenni együtt élvezni az "életet".. Bár egyenlőre úgy tűnik ez nekem sose lesz meg, igy meg hát nem tudom meddig folytatom.. Bár tény hogy a társkeresés a mai világba elég gusztustalan és nem pont ezt ajánlanám egy 16 éves csajszinak hogy menjen és ribiskedjen mint a többi korunkbeli társaink, de neki se értana ha valakinek ő lenne az élete értelme és szeretné. Egy ideig ameddig elhittem hogy ez nekem meglehet, nekem semmi bajom nem volt szinte, egyedül az ha nem volt velem. De rossz kedvembe is volt az az érzés hogy van aki szeret, bár nem nagyon támogatott, de volt.. Csak segíteni akartam a kérdezőnek. És nem nem vagyok önző, fordított esetbe én is nagyon szivesen segitenék valakinek, akinek legalább fele olyan fontos lennék mint nekem egy lány. Ez van.
2019. júl. 21. 16:27
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
7-es, ez nem személyfüggés, ez az élet normális menete. Az ember páros lény, már biológiailag is. Nem önmagunk vagyunk az élet értelme, az hiányos élet, önámítás. Az élet értelme a szerelem és szeretet. Hogy megtaláljuk a másik embert, akivel kiteljesedhetünk, egy párt (és valószínűleg egy családod) alkotva.
2019. júl. 21. 16:53
 10/10 anonim ***** válasza:
33%
Így van utolsó ezt mondtam én is. Csak sajnos én sose fogok olyan visszahúzódó lányt találni akibe ne lenne meg a hiba.. vagy túlöltözik trendisekdik stb vagy leszarja az embert vagy bulizgat rázza magát szelfi mittudomen... Visszahúzódó szerető lányok már nincsenek Szerintem..
2019. júl. 21. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!