Hogyan győztétek le a depressziót?
Már vagy fél éve mély depressziós vagyok, mivel meghalt az egyik nagymamám.
A nagypapáim már kicsi koromban elmentek.
Sajnos nincs lehetőségem, arra hogy szakemberhez forduljak, de már én sem nagyon bírom tovább, és néha úgy érzem hogy fel kéne adnom. :(
Le szertném győzni a depressziót, de nem tudom miként kéne cselekednem.
Ti hogyan győztétek le egyedül a depressziót?
Mit kéne tennem?
16/L
Nekem ilyenben szerencsére nincs tapasztalatom, de az egyik barátom mesélt róla, mert ő is vagy fél évig depressziós volt, igaz ő egy szakítás miatt.
Azt mondta akkor ismerte fel h ez nem mély, tartós szomorúság h már azokban sem lelte örömét amikért régen odáig volt.
Ő azzal "lábalt" ki belőle h megismert egy lányt akivel aztan később osszejott.
Azzal h ezt a valakit megismerte talált valamit ami miatt újra el akart kezdeni élni, lett értelme az életének.
Lett egy célja.
Ezt a célt kell megtalálnod Neked is.
Most nem feltétlen párkapcsolatra gondolok, lehet az bármi más.
Kezdj el írni. Írd ki magadból először a fájdalmaidat, az összeset, a legapróbbakat is. Aztán kezdd el leírni az érzéseidet. Mindent kegyetlenül őszintén.
Írás közben nagyon sok mindenre rájöhetsz. Később elkezdhetsz írni rövid történeteket, novellákat, esszéket, anekdotákat.
Amennyit tudsz beszélj őszintén egy bizalmas hozzádtartozóval.
Tudom, közhelyesen hangzik de próbálj arra gondolni, a Nagymamád elképesztően szomorú lenne, ha így látna.
Ne add fel semmiképp!
Majd írj, hogy vagy!:)
Együtt éltetek? Egy családtag halála utáni állapot önmagában még nem depresszió, hanem gyász. Ettől persze még lehetsz depressziós, de ezt szakembernek kell megállapítania. Mit nem bírsz tovább? Vannak barátnőid? A szüleiddel milyen a viszonyod?
Menj el a háziorvoshoz, hátha van a lakóhelyeden ingyenes pszichológus. Anyagi okokból nincs rá lehetőséged vagy miért?
A depresszió szörnyű dolog és sajnálom, hogy így érzed magad.
Első dolog, amit kellene tenni, ha meg tudod tenni, azt hormonilag kivizsgáltatni magadat. Ha a szüleid nem hisznek a mentális betegségekben, és ezért nem tudsz szakorvoshoz fordulni a mentális problémáddal, attól talán a konkrét testi problémákra hajlandóak. Próbálj elmenni a házidokidhoz és segítséget kérni tőle. Sajnos ez nem házidoki probléma, hanem endokrinológus, ahova lehet, hogy nem engednek el, és az is lehet, hogy nem küld el a házidoki. De ha más nem, lehet vérképet kérni vitaminokra. Sajnos sok embernek van kóros vitamin hiánya a rossz étkezés, menza, folyamatos bennt ülés miatt.
Én is depressziós voltam/vagyok (már jövök ki belőle, és úgy érzem, hogy az utolsó lépéseket teszem meg) és pont egy hónapja csináltattam vér vizsgálatot és kiderült, hogy kórosan D vitamin hiányom van, ami híresen depressziót okozó dolog lehet. Különböző hormon problémák is hozzátehetnek a depresszióhoz, amit mint 16 éves éppen növő félben lévő lány könnyen felborulhattak, főleg egy olyan sokkoló stressz hatására, mint egy szeretett rokon halála.
Ha nem mehetsz el házi dokihoz, nem mersz elmenni házidokihoz ezzel, akkor is ajánlom, hogy kezdj el szedni vitamint. Vigyázz, hogy az erős vitaminok pörgetnek, ami jó lesz most a depressziódnak, de ugyanakkor ha későn veszed be őket, akkor ugyanúgy pörgetnek...bele az éjszakába. Szóval inkább reggel szedd be őket, mert ilyen lelki problémáknál fontos, hogy rendszeresen jól aludj.
Ezen felül tudom ajánlani a befejezetlen dolgok befejezését a halott személlyel. Lehet, hogy többek között azért vagy depis, mert nem tudsz elszakadni nagymamádtól. Írj neki levelet. Írd le, hogy miért volt fontos, mit tett, amit szerettél és mit, amit nem. Mi bántott. Mit szerettél volna elmondani neki. Ha akard, akkor tartsd meg. Ha akard vidd el a sírjához. Vagy égesd el. Ami jól esik.
Nem tudom, hogy nálad miben nyilvánul meg a depresszió. Ha mesélsz még róla egy kicsit, hátha tudok tanácsot adni. Szomorú vagy? Kedvtelen? Nincs motivációd? Utálod magad? Hogy jelentkezik nálad?
Egyedül sajnos nem nagyon lehet. Szüleiddel nem tudsz beszélni róla? Iskola- vagy körzeti pszichológushoz fordulhatsz ingyen, tudtommal szülői engedély se kell hozzá, és titoktartás is köti őket. Vagy valami más akadálya van?
Jó jel, hogy időben felismerted a problémát, nem szabad feladni, az első lépést már megtetted. :)
"én úgy hogy kerestem magam mellé valakit aki végre az életem értelme lehet."
Ezt nem kilábalásnak hívják, hanem személyfüggőségnek, életed értelme te magad vagy, a többiek pedig jönnek mennek, van aki persze évtizedekre marad, de akkor se valaki más legyen a mindened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!