Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom mi lehet párommal...

Nem tudom mi lehet párommal de rettenetesen megrémít?

Figyelt kérdés

28 éves nő mostanság észrevettem hogy nem emlékszik dolgokra, nem szimpla feledékenység "kiesik" neki például hogy megbeszéltük találkozunk munka után és látom rajta fogalma sincsen róla mikor megemlítem.

Nem tudja milyen nap van, szerdán azt mesélte jó hogy holnap nem kell menni dolgozni mert szombat. Rákérdeztem és nem tudta hogy milyen nap van. Nem szimplán nem emlékszik van amire nagyon rosszul, meggyőződéssel állítja hogy sokszor nem alszok itthon ez pedig teljesen valótlan.

Nem tudja milyen napszak van, tegnap kiment wcre este 7 kor és nekiállt reggelit csinálni, mondván reggel van. Délután négykor megsértődik hogy mért nem alszunk még mikor "este van". Elment sétálni és nem tudta merre kell hazajönni.

Rettenetesen megrémít és féltem. Amikor beszélni akarok vele erről "leráz" el bagatelizálja.

Nem lehet vele erről beszélni és ha valamennyire mégis sikerül azt mondja "nem nagy gond csak fáradt"

Elég sok anyagi jellegű problémánk volt mostanság és még van is de nagyon féltem. Esetleg valaki tud normális tanácsot adni?

2019. júl. 18. 17:08
1 2
 11/16 anonim válasza:
Szintén nő és én is terhesség korai szakaszán voltam ilyen.Nagyjából a beágyazódástól.Majdnem rossz házba mentem haza,és a buszon sem értettem miért a rossz irányba megy.Rengeteg kivizsgálás volt mire a házidokim azt mondta mi lenne ha csinálnék egy terhességi tesztet... 10-12.hét után elmúlt. Mindenesetre vizsgáltassátok ki. Remélem inkább ez mint a fent említettek
2019. júl. 18. 22:04
 12/16 anonim ***** válasza:

Hasonló történet...

Szeretnek nevtelenul kerdezni, sajnos hosszu lesz... ne haragudj, hogy az ejszaka kozepen de csak most vagyok egyedul.

Ferjemmel 7 eve vagyunk egyutt (32 eves) es sokszor ereztem, hogy valami nem oke vele, de sosem tudtam mi lehet az. De most rettegek, hogy Alzheimer koros. A hangulata valtozekony, eredetileg nagyon rendes es jolelku volt, de neha teljesen mas semilyeseg, mintha nem is o lenne, mimdig mindenhol elalszik nappal (eleinte csak a kanapen es buszon, de mar a fodrasznal varva es mindenhol ahol tud ulni es varni kell. nem tud elviselni semmilyen valtozast vagy uj helyzetes es konnyen bapanikol egyszerubb dolgoktol. Az elmult 2 evben ezert rengeteget veszekedtunk, sokszor apro dolgok miatt cirkuszolt. Ez ment evekig, neha minden rendben volt, neha nem. A gyerekek nevet az elmult par honapban folyamatosan elteveszti es rosszul es teljesen mashogy hivja oket, amit megmagyarazott egy olyan betegseggel ami csak a nevekre terjed ki. De itt valami sokkal komolyabb lehet. 😞 mindig nagyon jol vezetett, masfel honapja tette le a kamionos vizsgat es miota uj munkahelye van es keveset alszik a hajnali keles miatt kezdett rosszabbodni, a neveket, szavakat folyamatosan osszekeveri ( honapokig csak a neveket, par hete mindent), majdnem belehajtott egy kapuba, ugy hogy eszre sem vette, hogy elotte van, ugyanazokat a dolgokat egy csomoszor ujra megkerdezi es sokszor zavarodott mintha nem lenne esznel, a penzt is szorja. Az ajtokat folyamatos megnezi, hogy bezarta e. Ha a polcon, szekrenyen nem ugy all valami rogton odakell mennie megigazgatni, addig nem nyugszik meg, turelmetlen mindenkivel. Nem iszik/cigizik/drogozik, de sok szemetet eszik, energiaitalt/kavet iszik, azt vettem eszre ezektol a szaroktol hiperaktivabb es jobban nincs ott fejben.

Most nyaralason vagyunk es itt lett a legrosszabb, folyamatosan rosszal szavakat mond, ilyeneneket: (raszolt a gyerekre, hogy ne alljon fel a repulon (buszon voltunk), etteremben a kaja helyett cigit mondott, gyerek megkerdezte hova mentunk es Auchan helyett Aushtwitz-et mondott, a gyerek megkerdezte mi az hol van, o rogton kapcsolt, hogy mit mondott, viszont tudat nelkul ugy valaszolt, ahova a zsidokat vittek. Neha eszreveszi, hogy rosszat mondott neha nem, de most mar kb 10 percenkent megtortenik. A fenykepezogepet majdnem a kukaba dobta a szemet helyett. Este elment a boltba es hozott kajat, palacsintat is a gyereknek reggelire, viszont majdnem odaadta neki, mondtam, hogy azt most este nem eheti meg csak reggel, akkor teljesen osszazavarodott, mert azt hitte, hogy reggel van, ilyen meg nem tortent, kinezett azbablakon, az orajat nezte es latszott rajta, hogy osszezavarodott, azt mondta a faradsagtol, de tudom, hogy ez tobb annal.

Bennem este tudatosult, hogy ez lehet fiatalkori Alzheimer is (ebben a korban is) es rettegek, gyomorgorcsom van orak ota, google alapjan sok tunet megegyezik, nem tudok mit csinalni a nyaralas alatt. Nagyon nagyon felek, a kozos jovonket tervezzuk, most jott helyre a kapcsolatunk, es nem tudtam vegignezni, hogy a gyerekek igy lassak es veszitsek el az apjukat. A nagyobb nagyon szereti es ragaszkodik hozza, az apja a mindene. Nem tudom miert irtam ki, lehet eltultzom de tenyleg retteget es nem tudok masra gondolni. Van valakinek tapasztalata ezzel a betegseggel vagy a tunetekkel kapcsolatban? Ha vegre hazaerunk megyunk orvoshoz, de en addig megorulok.

2019. júl. 18. 22:53
 13/16 anonim ***** válasza:
Mindenképpen valamilyen idegrendszeri dolog lehet, hogy azt mi okozza... azt csak kivizsgálással lehet eldönteni! Ilyet ugyanis tud akár egy komoly fertőzés is okozni, ami akár életveszélyes is lehet. Tényleg teljes kivizsgálást igényel!
2019. júl. 19. 14:48
 14/16 anonim válasza:
Pszichiáterhez akartak már küldeni mire kiderült babát várok, és a hormonok zavartak ennyire brutálisan össze. Extrémebb volt mint párodnál...
2019. júl. 19. 17:16
 15/16 anonim válasza:
Édesanyámnál így kezdődött az agydaganat. A doki azt mondta ekkor már, hogy menthetetlen. Nem fáj a feje sokszor, vagy a végtagjai? Esetleg nem fáradékony vagy nem szédül? SOS orvos. Édesanyámat 2 hónap alatt elvitte
2019. júl. 20. 13:25
 16/16 anonim válasza:
Ne akarjátok már temetni basszus. Én most vészeltem át egy ilyet. Jó megijedtem én is meg a környezetem is... Nem tudtam milyen nap van, hány óra, milyen hónap stb. Azt hittem kimerült vagyok... 2 hét múlva kiderült csak várandós vagyok.... 12.héten elmúlt... Üdv... Egy 15.hetes kismama.... 😉
2019. júl. 20. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!