Asperger miatt utálhatok dolgozni, fog ez változni valaha?
Mielőtt bántanátok: dolgozom, nincs komolyabb panasz a munkámra, az új helyen már egész jól betanultam, képzem magam.
Viszont rettentő rosszul érzem magam már a 2. helyen és sokat vagyok szomorú is.
Nagyon unalmasnak érzem a munkát, nem kell kreativitás, 1 hónap alatt megtaulható és onnantól kezdve favágás.
Fáraszt, hogy minden nap be kell menni, ugyanakkor, ugyanoda, emberek között lenni, ráadásul ugyanaz között, tehát ez a rendszeresség is sok nekem.
Emberből is sok, munka végére annyira sok belőlük, hogy másra se vágyom, csak a gondolataimra.
Tanulok, rengeteget. Ki tudja, beérik-e a gyümölcse, és ha igen, az is még hónapok, évek - addig pedig élni kell valamiből.
Az előző munkahelyemen kb ctrl c, ctrl v volt, de ott is ezer dolgot el lehetett rontani.
Itt általában 10-20 lépéses folyamatot kell szolgaian követni és ezer dolgot el lehet rontani, akkor pedig másnak okozunk közvetlen kárt, esetleg kötbért. A hivatalos emailezás se az én kenyerem, sablonleveleket kell küldeni, de sokszor elfelejtek átírni ezt vagy azt, lefelejtem, hogy "üdvözlettel" - pedig igyekszem koncentrálni, hatvanszor átnézem. (ha épp nem parázom, még jobban elrontom, mert a koncentrációt csökkenti).
Van megodás erre a problémára?
Azért az alkalmazkodásról az a véleményem, hogy ha adott egy 6 fős csoport, ahol 5-en szeretik a zöldborsófőzeléket, csak az egyik forrón, a másik langyosan, a harmadik jó szaftosan, a negyedik hús nélkül. A hatodik viszont nem bírja megenni, utálja, rosszul lesz tőle.
Neki sokkal nagyobb mértékű alkalmazkodásra van szüksége. Vagy eszik simán pörköltet kenyérrel, de a többiekhez képest akkor is ő a kirívó.
Kiderül, hogy forrón tálalják a főzeléket. Ekkor annak, aki eleve úgy szereti, nem kell alkalmazkodnia, lejjebb adnia az igényeit, kompromisszumokat keresni. Pedig lehet, hogy ő alkalmazkodik a legnehezebben, de adott szitzuacióban egyáltalán nem kellett neki...
Diangosztizált Aspergeres vagyok.
Jó pár munkát kipróbáltam, a legtöbb a kezdeti betanulás után tényleg favágás, még amit úgy hírdetnek is, hogy "kihívás", "kreatív" stb. Nekem még az is probléma, hogy hamar átlátom, hogy mi a rossz a rendszerben, de a többség elvan a langyos vízben, nem érdekeltek abban, hogy hatékonyabb legyen a munka, mert pl. akkor kevesebb idő alatt meg lehetne csinálni, ergo többet kellene dolgozniuk. Így a motivációm is elszáll hamar.
Egy ideje kreatív területen egyéni vállalkozóként is dolgozok, ez jobban motivál és hát nagyobb ráhatásom van a munkafolyamat hatékonyságára. Marketingben viszont nem vagyok valami brilliáns, van még mit fejlődnöm, így ez az egyéni munka egyelőre csak jövedelemkiegészítés.
Szerintem az a kulcs, hogy minél önállóbb legyél, ne függj annyira másoktól, mert így tudsz jobban fejlődni és nem lesz unalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!