Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol kezelnek ingyen szenvedély...

Hol kezelnek ingyen szenvedélybetegeket?

Figyelt kérdés
Lehet nem itt kellene kérdeznem,de sok problémás levelet írnak ide, ezért gondoltam talán valaki tudja.Már kerestem a neten,de az egyéni foglalkozások sokba kerülnek.A párom mióta hozzám költözött elkezdett játék gépezni, már 2-3 fizetését is eljátszotta,de most végre bevallotta h. beteg és segítség kellene, én depressziós vagyok,de én nem járok orvoshoz az előbbi miatt h. drága.A párom nem akar egyedül maradni ha fizetést kap,de én nem tudok mindig mellette lenni és mivel én nem szeretem a veszekedéseket ezért nagyon nemet se tudok neki mondani,mert volt h. nálam volt a bankkártyája és nem akartam visszaadni de ebből balhé lett.Most is azt mondta h. semmi féleképpen se adjam neki vissza, ha veszekszik akkor sem,de ezt nem fogom sokáig bírni.Tudom sokan azt fogják mondani h. szakítsak,de sok rossz kapcsolatom volt már és bele fáradtam a keresgélésbe,eddig ő az egyetlen aki tényleg szeret és én is szeretem, gyereket akar és velem akar élni,de persze ez így nehéz addig amíg "beteg".Kérlek segítsetek, ha tudtok!
2010. júl. 9. 21:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia, lehet, mert vannak ilyen intézetek szenvedélybetegeknek. De hosszú a várólista, és a bekerülés feltétele egy elbeszélgetés, amelyben felmérik, hogy van-e a párodnak betegségtudata, és készen áll-e a változtatásra, az új életre. Ott bent aztán van minden, munkaterápia, csoportterápia, látogatási tilalom az első időkben... szóval komolyan kell venni.
2010. júl. 9. 22:03
 2/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt azt sem értem, hogy ha te depressziós vagy (ki diagnosztizálta?) akkor miért nem kezelteted, amikor nem csak magán orvos létezik. Gondolom a házi orvosod sem privát, a pszichológust/pszichiátert ugyan úgy fizeti a tb, ha nem magánrendelésre mész.

És ugyan ez vonatkozik a párodra is. Elmentek a körzeti dokihoz, és majd ő ajánl nektek szakembert, csak mondjátok meg, hogy olyan kell, amit a tb finanszíroz.

2010. júl. 9. 22:03
 3/12 anonim ***** válasza:

Vágd ketté a bankkártyát és ha kéri dobd neki oda! Ne előtte vágd össze mert abból sérülés lehet. Pénzt meg lehet felvenni a banki ügyintézőnél is, de mire elmegy oda, sorszámot kér stb. addigra átgondolja a dolgot és nem megy gépezni!

Vagy az is megoldás lehet, ha kerestek valami hobbit, ami nem drága és kikapcsolja, eltereli a gépezésről a figyelmét!

2010. júl. 9. 22:05
 4/12 anonim ***** válasza:
A játékszenvedély ugyanolyan betegség, mint a kábítószerfüggés, orvosi segítség nélkül nem fog menni a leszokás! Első voltam.
2010. júl. 9. 22:08
 5/12 A kérdező kommentje:

a kártya szétvágását ő is mondta h. lehet az lenne a legjobb,de majd ezt még meggondoljuk.annyira nem vészes,mert ha vele vagyok,akkor le tudom beszélni a gépezésről, elég hamar.akkor van gond ha egyedül van.Az a baj, h. az agya eléggé a pénz körül forog, eddig is szeretett költekezni,de legalább olyat vett ami "hasznos és van látszatja",most meg nem vesz semmit, csak erre költ,de jó sokat.Egész hónapban nincs nála pénz,de amikor fizetést kap,akkor sajnos nincs megállás,tegnap kapott fizetést,vele voltam és semmi nem volt,de ma nem tudtam vele hazajönni és tessék!

Más:nekem senki nem diagnosztizálta a depressziót,de gyerek korom óta jelen vannak a tünetek.Senki nem tudja csak a párom és én.Nem szeretek nyilvánosan beszélni róla(itt más,mert nem ismertek). A házi orvossal nem nagyon szeretnék beszélni, bár tudom h. ez hülyeség,de gyerek korom óta ő kezel és nem tudnék elé állni ezzel.tudom ő orvos meg minden,de még az anyámnak sem merem elmondani(bár ő nem is értené meg), tudja h. érzékenyebb vagyok lelkileg, mégis irányítani akar és kihasználja hogyan zsaroljon ha én akarok valamit8lelkiterrort tart).volt már olyan barátom aki szenvedélybeteg volt, bár ő nem vállalta fel és sok problémánk volt ebből,ezért egy kicsit örülök h. a mostani párom legalább bevallja h. gond van vele.h.velem mi lesz az most nem érdekel(nagyon hullámzó a hangulatom és ahhoz képest h. sok rossz párkapcsolatom volt,és tudom h. mire lenne szükségem,akkor is gyáva vagyok kilépni egy biztos kapcsolatból és koromhoz képest sajnos nem vagyok elég önálló)25/l

2010. júl. 9. 22:18
 6/12 anonim ***** válasza:

Magyar Kékkereszt Egyesület

1151 Budapest, XV. Alagi tér 13.

Tel./fax : (1) 307-7160

Ez a Magyarországi Református Egyház Missziója.Ingyenes,és önkéntes jelentkezés útján lehet bejutni,a várólista nagyon rövid (max 1 hónap),a kezelés 2 hét,és igen hatásos,csodálatos környezetben (Dömösön).

Jobbulást kívánok tiszta szívből.

2010. júl. 9. 22:38
 7/12 anonim ***** válasza:
22:38-as vagyok és 22:05-nek üzenem,hogy ez egy életeket tönkretevő,súlyos betegség,nem móka-kacagás,és nem bankkártya_szétvágás a gyógymód.Az én volt férjem a lakásunkat,autónkat,mindenünket eldrogozta,míg végre elment egy évre egy drogterápiás,zárt intézetbe.De előtte tönkrement az életünk.És sosem "gondolta át a dolgot",mielőtt belőtte magát...
2010. júl. 9. 22:43
 8/12 anonim válasza:
100%

Nekem van gyerekem egy gépes alaktól!Én is szerettem!Elvittem elvonóra,mert ivott/iszik is,bejelentettem mentálhigiéniás tanácsadásra.Csak tudod,ezt mind ÉN akartam,nem ő!A csillagokat kifényezve pakoltam elé,de amikor kismama lettem és megütött,mert nem adtam pénzt,akkor jöttem rá,hogy ez nem ember!Kidobtam!A babát egyedül hordtam ki,szültem meg és nevelem!A nevét sem adta hozzá!2 éve dobtam ki,de még mindig csörög éjszaka a telefonom.Nem a gyerekéről érdeklődik!

Még mindig akarsz egy ilyentől gyereket?

Miből adsz majd neki kaját,pelust,mert a te pénzedet is eljátssza,ugye?vagy ellopja,mert szenvedélybeteg!Az én szótáramban ezek:gátlástalan,gerinctelen sz.rok!Szabadulj tőle,mert ő nem téged szeret!!!!!

2010. júl. 9. 23:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Budapest, Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztálya.
2010. júl. 10. 06:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Tegnap 22:43 vagyok.Az én volt férjem feküdt a Nyírőben is,és a dealerek viszik be a drogot naponta a "gyógykezelteknek".Nem ajánlom a Nyírőt senkinek,ott nem lehet meggyógyulni.Szeretetlen,rideg,komolytalan hely!
2010. júl. 10. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!