Vannak itt olyanok, akiknek a családjában több borderline-ban szenvedő ember is van? Szülők, gyerekek, testvérek?
tudom, h. a traumák miatt, de genetikai dolofg is van ebben.
olvastam angol tanulmányokban.
#1, Forrás?
Minden mentális problémának van genetikai háttere, hajlamosság formájában.
senki nem mondta, h. a traumák nem játszanak szerepet.
a kérdés arra vonatkozott, h. családon belül ez halmozódhat-e.
#7, Egy pszichológus terapeuta (ha erre gondolsz) gyakorlatilag egy bölcsész végzettsegű "szakember"
Beszéltem múltkor egyel, az egyetemen szinte semmi funkcionális anatómiát, neuroendokrinológiát, genetikát nem tanulnak - mint ahogyan a neuorbiológusok vagy pszichiáter orvosok. Ráadásul még ezen vizsgálati módszereket is elvetik gyakran... Pl gyógyszeres terápiát, vagy öröklődési mintázatok vizsgálatát stb...
A pszichiáter orvos pedig tisztában van a tudományos peer-reviewed publikációkkal, hiszen ők írják ezeket, orvosokkal, neurobiológusokkal , genetikusokkal együtt. Ez nem az "internet".
Amelyik "terapeuta" ilyet mond, annak bevonatnám az engedélyét. Ja, hogy ilyen nem is kell, mert bölcsész szakma kb. Akármilyen kuruzsló lehet mér terapeuta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!