Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt olyanok, akiknek a...

Vannak itt olyanok, akiknek a családjában több borderline-ban szenvedő ember is van? Szülők, gyerekek, testvérek?

Figyelt kérdés
ez öröklődik, vagy hajlamosító tényező?

2019. jún. 8. 06:10
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
A borderline személyiségzavar gyermekkori traumák miatt jön létre,nem genetikai tényező. Úgy mint a disszociális személyeknél(pszicho,szocio,nárcisz). Egy disszociális személyeknék lehet társ zavar a borderline. A Borderline pedig gyakran viselkedhet disszociálisan. (A disszociális szó az antiszociális személyiségzavar összefoglaló neve.)
2019. jún. 8. 09:27
 2/9 A kérdező kommentje:

tudom, h. a traumák miatt, de genetikai dolofg is van ebben.

olvastam angol tanulmányokban.

2019. jún. 8. 11:07
 3/9 anonim ***** válasza:

#1, Forrás?

Minden mentális problémának van genetikai háttere, hajlamosság formájában.

2019. jún. 8. 11:20
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Imádom amikor valaki lepontozza a jó választ. Attól még ez így van.
2019. jún. 8. 11:34
 5/9 A kérdező kommentje:

senki nem mondta, h. a traumák nem játszanak szerepet.

a kérdés arra vonatkozott, h. családon belül ez halmozódhat-e.

2019. jún. 8. 11:35
 6/9 anonim ***** válasza:
#4, Mert csacsiságot írtál. Egyetlen google kereses, és tonnányi cikk kijön a borderline genetikai hátteréről. Pubmed, nem csak színes pszichológia magazin.
2019. jún. 8. 11:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Mert te az internetnek hiszel. Én pedig ezt egy terapeutától kérdeztem. Egy szakembertől. Tudod mi az?
2019. jún. 8. 12:11
 8/9 A kérdező kommentje:
7 a tanulmányokat is szakemberek írják.
2019. jún. 8. 12:15
 9/9 anonim ***** válasza:

#7, Egy pszichológus terapeuta (ha erre gondolsz) gyakorlatilag egy bölcsész végzettsegű "szakember"

Beszéltem múltkor egyel, az egyetemen szinte semmi funkcionális anatómiát, neuroendokrinológiát, genetikát nem tanulnak - mint ahogyan a neuorbiológusok vagy pszichiáter orvosok. Ráadásul még ezen vizsgálati módszereket is elvetik gyakran... Pl gyógyszeres terápiát, vagy öröklődési mintázatok vizsgálatát stb...

A pszichiáter orvos pedig tisztában van a tudományos peer-reviewed publikációkkal, hiszen ők írják ezeket, orvosokkal, neurobiológusokkal , genetikusokkal együtt. Ez nem az "internet".

Amelyik "terapeuta" ilyet mond, annak bevonatnám az engedélyét. Ja, hogy ilyen nem is kell, mert bölcsész szakma kb. Akármilyen kuruzsló lehet mér terapeuta.

2019. jún. 8. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!