Mit mondanál olyannak, aki öngyilkosságra készül? Valaki már beszélt ilyen emberrel?
Azt mondanám, hogy az öngyilkosság a legnagyobb butaság, ne tegye!
Sokan azért teszik, hogy valaki másnak bűntudata legyen. Az igazság az, hogy a legtöbb esetben senkinek sem lesz bűntudata ilyenkor. Vagy azt mondják, kár érte, vagy nem is érdekli az embereket, még azt sem, akiben bűntudatot akartak kelteni.
Inkább azt mondom: Hidd el, hogy értékes vagy! Fontos vagy, vannak, lesznek olyanok, akik szeretnek, akikkel jól fogod érezni magad, akik miatt érdemes lesz élni, jelenleg ha nincs ilyen , élj magad miatt.
Az öngyilkosságból nincs visszaút. Nem lehet megbánni, újrakezdeni, és még a háború után is volt élet, úgy hogy ez a gondolat felejtős.
Ha akarnád, megtennéd!
Takarodj el egy dilidokihoz!
"Ha félsz akkor nem teszed be. Maximum hirtelen felindulásból. A félelem visszatart a cselekvéstől. A haláltól félsz vagy a fájdalomtól,amit érzel közben?"
Mindkettőtől félek. De ugyanúgy félek attól is, hogy az életem magányos, tétnélküli és középszerű lesz, mint eddig. Rettegek attól, hogy soha nem válok azzá, aki lehetnék, és egész életemben azt kell majd látnom, hogy mindenki leköröz, és nem értem el semmit. Ez is egy halál, csak ez egy lassú haldoklás, aminek szerintem semmi értelme. Az öngyilkosság meg olyan, hogy ahhoz csak egyszer kell bátornak lenni.
"Inkább azt mondom: Hidd el, hogy értékes vagy! Fontos vagy, vannak, lesznek olyanok, akik szeretnek, akikkel jól fogod érezni magad, akik miatt érdemes lesz élni, jelenleg ha nincs ilyen , élj magad miatt."
Minek éljek magam miatt? Nem érzem jól magam a bőrömben. Szeretnék másoknak segíteni, szeretnék adni magamból, kiaknázni a képességeimet, de eddig nem sikerült, és úgy általában azt érzem, hogy senkit nem érdeklek igazán. Senki nem lát olyannak, amilyen belül vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!