Érdemes lehet IBS-sel kapcsolatosan felkeresni a pszichiátriát?
Sajnos egész életemet végigkisérte a hasfájás és a hasmenés.
30 éves férfi vagyok, nagyon sok kellemetlenséget okozott már nekem, hogy kiveti magából a szervezetem az ételt.
Természetesen a csajozási lehetőségeimet is érintette a dolog, többek között ez is közrejátszott abban, hogy nem tudtam még mindig megházasodni sem.
Volt több barátnőm is, de sajnos az, hogy havonta 2-3 hasmenéssel kell együtt élni az nem valami jó dolog.
Legutóbbi szakitásom óta már a stressz is kikezdte a szervezetemet és állandoan gyomoridegben vagyok, nem tudok sehova sem menni, enni meg főleg nem, mert pl egy rendes adag kaja után max 20 percem van és jön a hascsikarás és hasmenés több etapban.
Van amikor ugyanattól az ételtől semmi, de van, hogy a SEMMITŐL is rosszul vagyok.
Konkrétan érzem ahogy görcsben van az egész emésztőrendszerem és az üres gyomrom habzik, mint amibe pezsgőtablettát dobtak.
Az orvos meg csak küldözget vizsgálatokra, hogy nem vagyok-e laktóz vagy glutén érzékeny, vagy daganatos.
Persze minden negativ.
A munkahelyen is külön stressz az ebédelés, mert 10-ből egyszer tuti hasmenésem lesz, a maradék 9 esetből 6-7 alkalommal pedig hascsikarás, amit ki kell birjak wc-n üldögélés nélkül, mert rögtön csúfolni kezdenének.
Pesten lakom, a belvárosban, és a tömegben elég rosszul érzem magam, mert félek, hogy odajönnek kéregetni és én valami bunkót szólok vissza akaratlanul, és akkor megtámadnak. És ettől a félelemtől is állandoan görcsbe rándul az egész emésztőrendszerem. Régen csak hőhullámok formájában jött ez a szorongás, de mostmár hascsikarás van, gyakorlatilag mindig.
Az alkohol erős szorongásoldó, sajnos nem nagyon birom, de 2 sör után nagyjából ellazulok, feltéve ha meg birom inni, mivel sokszor még a sört is kiveti a gyomrom, amikor stresszelek.
székletmintákból próbálták megállapítani, hogy van e gyulladás vagy vérzés, minden negatív
gyerekkorom óta van ez a para
régen, évekkel ezelőtt a stressz csak szomorúság és keserűség formájában volt bennem, légzési nehézségekkel megtarkitva.
mostanában meg már csak ez a zsigeri gyomor összerándulás van, néha kisebb leizzadások. Mintha teljesen eltompultam volna érzelmileg, és már csak a legalapabb testi funkciók jeleznék, hoyg probléma van.
további extrém fejlemény, hogy a herémben kezdtem érezni a stresszt, fizikai fájdalommal.
Mintha nem lenne elég, hogy a gyomrom összerándul, még a heréim is és eléggé tud fájni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!