Mit lehet ezzel kezdeni? Fáradt vagyok. Olyan fáradt, hogy csak aludni szeretnék, semmi mást.
"Hétköznap nem tudok aludni a munkám miatt, felébredek sokszor, vagy korábban. Hiába fekszem le korán. A hétvégét végig alszom. Felkelni sincs kedvem. Igen tudom a sport jó, de annyira fáradt vagyok hozzá, hogy nincs erőm elkezdeni és nem is érdekel. Hétköznap mire hazaérek már rosszul vagyok a fáradtságtól, akkor fizikai képtelenség is lenne."
Semmi értelme olyan munkához ragaszkodni, ami ennyire kikészít. Nem neked való. Keress másikat, könnyebbet, kevésbé stresszeset. Nem éri meg a karriered kedvéért feláldozni az egészségedet.
Ha hétköznap nem fér bele a sport, akkor állíts fel magadnak olyan szabályokat, hogy sose mész lifttel, helyette lépcsőzöl, mindig leszállsz pár megállóval hamarabb, és a maradék távot gyalog teszed meg, stb.
Hétvégén muszáj felkelni, mert ha tényleg rendszeresen csak fekszel, attól teljesen természetes, ha depis leszel. Az is benne van az egészben, hogy télen kevesebb volt a fény, az is ront a hangulatunkon, de most már itt a jó idő, a világos, igenis menj el egy nagyot sétálni minden szombaton és vasárnap is: sport is, meg egyszerűen kedélyjavító is maga az, hogy kint vagy, a természetes fényen, a friss levegőn, és mozogsz. Az egyszerű gyaloglás is milliószor jobb, mint az otthon punnyadás.
Nem kell, hogy "érdekeljen" a sport. Csak csináld úgy, ahogy az orvosságot is beszeded, ha a doki felírja. Addig örülj, amíg nem orvos írja elő a sportot - meg főleg nem az orvosságot a sportmentes élet következményei miatt. Ilyen szemlélettel menjél el egy nagy körre minden szombaton és vasárnap.
Ha a munkát ennyire szereted, az jó, legalább van célod. De, ha nem szeded a gyógyszereid, el fogod veszíteni a munkád.
Próbáld ki 3-4 hétig a gyógyszereid, aztán, ha van mellékhatás, abbahagyod és kérsz mást! Feleslegesen tönkre teszed az életed és az életminőséged, mert hülyeségekben hiszel a gyógyszereket illetően.
Ez sima tavaszi fáradtság. Ilyenkorra kiürülnek a szervezet utolsó tartalékai is, a bolti vackokban meg semmi tápanyag nincs, amire szükséged lenne.
Szedjél valami nagy dózisú komplex vitaminkészítményt, vagy ennek hiányában legalább egy B komplexet egy kis plusz B1-el megfejelve. Csak ne valami gyógyszertári szart vegyél.
"Csak ne valami gyógyszertári szart vegyél."
Akkor hol vegyen vitamint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!