Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusokat vajon...

A pszichológusokat vajon tényleg érdekli a klienseik problémái?

Figyelt kérdés

A pszichológusokat vajon őszintén érdekli a klienseik problémái vagy csak megjáttszák magukat és együttérzést színlelnek,hogy elnyerjék a bizalmukat, annak reményében, hogy azok legközelebb is jőjjenek?

A félre értések elkerülése végett. Nem várom el egy pszichológustól, hogy szabadidejében is az én problémáimon töprengjen és esetleg sajnáljon, csupán annyit, hogy abban az egy órában amiért fizetek neki, addig a lehető legjobb tudása szerint velem foglalkozzon és legyen őszinte.

A saját pszichológusomban egyébként teljes mértékben megbízók és nem gondolom, hogy megjátszaná magát, csak kíváncsi voltam, hogy mások mit gondolnak erről.

2019. ápr. 18. 06:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
73%
Úgy érdekli, mint a sebészt a vakbél, amit meg kell műteni, s utána már a szürke hályog műtétre gondol, vagy ahogy egy órás meg akarja javítani az órát. Úgy nem érdekelheti sztem, mint az ember anyukáját, hogy mi van a gyermekével, mert ennyi lelki tehertől összeomlana. Persze biztos van, hogy jobban megérintődnek egy-egy sztoritól. De szerintem nem szükséges megjátszaniuk magukat: őket azért érdekli a problémád, mert segíteni akarnak rajtad, nem azért mert a barátaid és segíteni akarnak rajtad. Sztem kb ez. :-)
2021. okt. 15. 10:53
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Hogy igazán empatizál-e az emberekkel a pszichológusok többsége, azt nem nem tudom

De, hogy érdekli őket a problémád, az biztos. Többsége siker orientált, profi ember, akinek az a célja, hogy minnél sikeresebb legyen. Sikeres akkor lehet, ha figyel rád. Mivel nem olyan szakma, ahol el lehet lébecolni, mivel nagyon sok új kliens akkor fog hozzá érkezni, ha a régiek viszik a jó hírüket, ezért egyértelműen akkor is az az érdekük, hogy te jobban legyél, ha egyébként le sem szarják a nyomorod .

2022. jan. 25. 01:25
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Jah és egyébként ők megtanulják azt, hogy ne empatizáljanak túlzóan, mert nagyon hamar lenyomorodnának lelkileg, stb. Nekik objetkívnek kell lenni, és lehetőleg nem öngyilkosnak lenni 1 év után, amikor a X PTSD storyt hallják már
2022. jan. 25. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!