A pszichológusokat vajon tényleg érdekli a klienseik problémái?
A pszichológusokat vajon őszintén érdekli a klienseik problémái vagy csak megjáttszák magukat és együttérzést színlelnek,hogy elnyerjék a bizalmukat, annak reményében, hogy azok legközelebb is jőjjenek?
A félre értések elkerülése végett. Nem várom el egy pszichológustól, hogy szabadidejében is az én problémáimon töprengjen és esetleg sajnáljon, csupán annyit, hogy abban az egy órában amiért fizetek neki, addig a lehető legjobb tudása szerint velem foglalkozzon és legyen őszinte.
A saját pszichológusomban egyébként teljes mértékben megbízók és nem gondolom, hogy megjátszaná magát, csak kíváncsi voltam, hogy mások mit gondolnak erről.
Egy jó pszichológust biztos, hogy érdekel a kliens problémája. Én például azon hökkentem meg, amikor a terapom hónapokkal később is felhozott valamit, amit mondtam neki, én már alig emlékeztem rá, de ő a jelek szerint továbbgondolta és újra behozta az ülésre.
Azt is tapasztaltam, hogy más kliensekkel is hasonlóan van (többüket ismertem csoportterápiáról).
Köszi a válaszokat! :)
Utolsónak: Általában oda szoktam figyelni a helyesírásra, de most tényleg ejtettem pár hibát, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Én a következő hibákat vettem észre:
- megjáttszák helyesen megjátsszák
- jőjjenek helyesen jöjjenek
- félre értések helyesen félreértések
Az írásomban összesen 95 szó volt, ezek közül én 4-ben találtam helyesírási hibát, tehát ez azt jelenti, hogy a szavak 4,21%-át írtam helytelenül. Ez számomra nem tűnik olyan szörnyű aránynak, azonban azzal egyetértek, hogy tényleg zavaró :)
Bár nem vagyok pszichológus, hasonló munkakörben tevékenykedek, és igen, őszintén érdekel. Különben nem ezt csinálnám. Ez egy hivatás.
Egyrészt a jó (nem megélhetési) pszichológus segíteni akar, tehát tudása legjavát beleteszi, és a munkaidejében bőven előfordul, hogy agyal a kliensei problémáin. (Sajnos sokszor azon kívül is, nehéz csak úgy "lehúzni a rolót".)
Másodsorban minden esetből tanul ő is, hiszen nincs két egyforma ember. Minél inkább odafigyel, annál többet profitál ő is a terápiából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!