Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy transznemű embernek...

Ha egy transznemű embernek van mentális betegsége (Nem, a transzneműség nem az) akkor nem kaphat szakvéleményt? Vagy ez az adott mentális betegségtől függ?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy például egy skrizofrénnek nem adnak szakvélemyént, de mi van a többivel, pl. Autizmus, nárcizmus, borderline stb.

2019. ápr. 17. 02:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%
Nekem például deperszonalizációkor szokott előjönni. Akkor csajnak érzem magamat,és más lesz a szexuális beállítottságom. Nem tudom,hogy ez másnál hogy van,de nálam így van.
2019. ápr. 26. 07:32
 12/15 anonim ***** válasza:
55%
"A tudomány már rég nem tekinti betegségnek, csak néhány frusztrált megmondóember, maradjunk ennyiben." erről tök mások a tapasztalataim. Akik mentális zavarnak betegségnek..stb tartják, jellemzően nem frusztráltak. (és ahogy pl empatizálnak egy autistával, ugyanúgy egy transzneművel is, és tudják, h viselkedjenek, h az ne érezze magát rosszul) szemben a legtöbb transzneművel, akik nagyon frusztráltak lesznek attól, ha más ezt betegségnek tartja (annyira, h időnként még öngyilkosok is lesznek ilyesmi miatt). Inkább az van, h a saját frusztrációjukat vetítik másra.
2019. dec. 31. 02:24
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
De, a transzneműség skizofrénia egyik fajtája.
2022. júl. 6. 02:24
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
12-es sok skrizofénnel és transzal beszéltem. A különbség nem sok. Persze ez nem jelenti hogy minden skrizo meleg lenne de azt veszem észre hogy minden meleg és transz skrizó.
2022. júl. 6. 02:26
 15/15 anonim ***** válasza:
61%

#13-14

Ahhoz képest, hogy sok általad skizofrénnek gondolt és transznemű emberrek beszéltél, nagyon magabiztosan állítottad, hogy "a transzneműség a skizofrénia egyik fajtája". Minthogy az orvostudomány jelenlegi fejlettségi fokán nem így tudjuk, maradjunk meg annál, amit a szakemverek mondanak. Szerintem a skizofrénia szó jelentésével sem vagy tisztában, nemhogy azzal, hogyan (nem) használják valódi szakemberek ezt a szót.

2022. júl. 6. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!