Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék emetofóbia ellen?

Mit tehetnék emetofóbia ellen?

Figyelt kérdés
hányástól való kóros félelem. vki, aki még hasonlótól szenved? vagy csak én vagyok ilyen béna?! megoldás mi lenne?:(
2010. júl. 5. 11:27
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Azt hittem egyedül vagyok ezzel... de nem... ez bizonyos szinten megnyugtat... bennem is felmerültek azok a gondolatok, ami bennetek. Igyekszem kontrollálni, de olyan nehéz.

2011. okt. 25. 20:58
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Vagyunk így páran,csak sokan szégyenlik bevallani.Rólam azért a családomban köztudott,hogy rettegek a hányás gondolatától is,rosszul vagyok,ha valaki hány,vagy émelyeg,és ha én émelygek,már szedem is be a gyógyszert rá.Az a durva,hogy nekem sajna szorongásos tüneteim gyakran vannak,pl ha új munkahelyre megyek és első nap és ideges vagyok,szóval ha ideges vagyok az rögtön a gyomromra megy és akkor jön az émelygés és jön a stressz,hogy jajj csak nehogy hányjak!És a legújabb,hogy ha utazok vonaton pl,akkor ha tél van csak akkor veszem le a kesztyűm,mikor már leültem,szóval semmit nem fogok meg kesztyű nélkül vonaton pl,mert mi van ha valaki wc után fogta meg pl az ajtót és akkor már ott is a bacilus a kilencsen én meg a számhoz emelem a kezem és be is nyeltem a bacit és majd megbetegszem és hányni fogok.De otthon is legalább 5ször mosok kezet wc-zés után,mert mi van ha valami hányást okozó baktérium rá került a kezemre...Ez már nagyon gáz,sokan hülyének is néznek miatta.Nem tudom,hogy ezt pszichológus hogy tudná kezelni,de ez az egyetlen megoldás,bár én már beletörődtem,hogy így fogom leélni az életem :(.
2012. jan. 30. 20:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ugyanez a bajom, egyszer hánytam kiskoromban a narancslétől, és azóta rettegek a hányástól. Már ha a közelben vagy a családban vkinek hányingere van, a vérnyomásom az egekbe szökik, és majd szívrohamot kapok. Főleg ha hallom h hányni ment, mert a wc a szobám mellett van :/

Jah és utána vagy két napig nem merek bemenni a wcbe, inkább a fürdőkádba pisilek :S

Annnyira félek!! :/

2012. márc. 15. 14:13
 14/20 enigmaticmoments válasza:
100%
Szeretnék beszélgetni olyan emberekkel, akik szintén ezzel a problémával küszködnek. Senki nem érti meg és nem fogja fel, hogy miért is akkora probléma ez, de mi, akik együtt élünk ezzel, talán jobban megértjük egymást. Azt hiszem már önmagában az is jó, ha a beszélgetések által nem érezzük magunkat annyira egyedül a problémánkkal, de ki tudja, lehet, hogy együtt a megoldást is megtaláljuk. Kérlek írjatok!
2012. ápr. 2. 10:35
 15/20 A kérdező kommentje:
nekem írhattok privátban
2012. ápr. 21. 15:45
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is
2012. júl. 20. 11:28
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nos, ami engem illet, én a szürke hétköznapok mókuskerekén elszökdécselve véletlenül sem ötletelek ilyesmivel, viszont amint ténylegesen rám tör a hányinger, vele együtt a pánikroham is. Elpattan az utolsó idegszálam, fel-alá járkálok szakadatlan, kétségbeesetten kapkodok levegő után, a "Nem akarok hányni!" mondatot ismételgetem, akár egy gyogyós, sőt, rosszabb esetben sírógörcsöm is támad, annyira félek az ingertől. Néztek már rám lebecsmérlően emiatt és őszintén szólva az én pillanatnyi ítéletem sem tér el olyankor az övéjüktől. Nem mondanám mégsem, hogy jobban jártam, mint ti, tekintve hogy ez csak töredéke a rigolyahegyemnek, megannyi alaptalan, sokszor irracionális félelemmel küszködök még, pszichológushoz pedig nem vagyok hajlandó betenni a lábam. Ez van.
2012. júl. 31. 04:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

olyan fura, régen azt hittem egyedül vagyok ezzel... 14 éve hánytam utoljára, azóta a gondolatától is rettegek. sose piálok sokat pont ezért, ha meg bezabálok és jön a hasfáját, akkor elfog a pánik, van hogy levegőt se kapok, úgy félek, hogy mindjártjön mindjártjön... úgy kell nyugtatni magam, hogy nem fogsz hányni, nem lesz semmi baj. én ilyenkor felkelek, felkapcsolom a villanyt és belekezdek valamibe, pl. olvasok, mert az a berögződésem, hogy akkor jön a hányás, ha aludni próbál az ember. ezért ha késő este bezabálok, nem is merek lefeküdni, amíg le nem ülepszik valamennyire, akkor se, ha már majd beájulok az álmosságtól.

20l

2012. szept. 27. 03:11
 19/20 anonim válasza:
100%

Régen írtak már ide, de én is megosztom veletek, hogy ugyanez a problémám.

Nem is olyan rég egy filmet néztem a barátnőmmel, ahol hosszú ideig premier plánban mutatták a hányást. Kirohantam a szobából, úgy kérdezgettem, vége van-e már (sok film esetében mindig megkérdezem, mielőtt megnézném, hogy van-e benne hányás, és tartok a részeg, ivós jelenetektől és hasonlóktól). A barátnőm meg rezzenéstelenül nézte a jelenetet. Föl nem foghatom, hogy bírta. Én is rettegek a hányás hangjától, kicsi lakásban lakunk, ha valaki elkap valami vírust, egész éjjel befogom a fülem. Rossz, hogy mások ezt nem igazán értik meg. :(

Ahogy már írták, és én sem szívesen gondolok arra, hogy majd egyszer talán terhes leszek, lesznek gyerekeim - jó ég. Anyukám azzal nyugtatott, hogy ő alig volt egyszer rosszul az első három hónapban, de ahogy apukám elmondta, valójában minden nap rosszul volt. Csodás. :(

2014. júl. 14. 01:26
 20/20 Helgus97 válasza:
Sziasztok! Elég rég írtatok ide, de én is rettegek tőlle! Nincs olyan nap vagy perc hogy ne gondoljak rá, hogy ne legyen ott a fejemben,hogy mi lesz ha most hánynom kell. Borzasztó. :( Én járok pszihiáterhez, nyugtatót irt fel, de nem mindig segit. Volt egy este,amikor nagyon rosszul lettem be vettem a gyógyszerem, és egyszerűen nem éreztem a hátását. Anyukám adott még rá egy frontint, és utána a 2 nyugtató teljesen kiütött, igy elaludtam.. Nagyon rossz, és nem tudom, hogy hogyan lehetne kimászni ebből a fóbiából,mert rettenetes. Mindig probálom magamban mondani, hogy ez csak egy hányás 2-3 perc és vége,nem halok bele, csak kijön és kész. De amikor rám jön egy roham akkor mondhatok bármit, nem hat semmi.:(
2014. nov. 24. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!