Mit tehetnék emetofóbia ellen?
Sziasztok!
Azt hittem egyedül vagyok ezzel... de nem... ez bizonyos szinten megnyugtat... bennem is felmerültek azok a gondolatok, ami bennetek. Igyekszem kontrollálni, de olyan nehéz.
Nekem is ugyanez a bajom, egyszer hánytam kiskoromban a narancslétől, és azóta rettegek a hányástól. Már ha a közelben vagy a családban vkinek hányingere van, a vérnyomásom az egekbe szökik, és majd szívrohamot kapok. Főleg ha hallom h hányni ment, mert a wc a szobám mellett van :/
Jah és utána vagy két napig nem merek bemenni a wcbe, inkább a fürdőkádba pisilek :S
Annnyira félek!! :/
olyan fura, régen azt hittem egyedül vagyok ezzel... 14 éve hánytam utoljára, azóta a gondolatától is rettegek. sose piálok sokat pont ezért, ha meg bezabálok és jön a hasfáját, akkor elfog a pánik, van hogy levegőt se kapok, úgy félek, hogy mindjártjön mindjártjön... úgy kell nyugtatni magam, hogy nem fogsz hányni, nem lesz semmi baj. én ilyenkor felkelek, felkapcsolom a villanyt és belekezdek valamibe, pl. olvasok, mert az a berögződésem, hogy akkor jön a hányás, ha aludni próbál az ember. ezért ha késő este bezabálok, nem is merek lefeküdni, amíg le nem ülepszik valamennyire, akkor se, ha már majd beájulok az álmosságtól.
20l
Régen írtak már ide, de én is megosztom veletek, hogy ugyanez a problémám.
Nem is olyan rég egy filmet néztem a barátnőmmel, ahol hosszú ideig premier plánban mutatták a hányást. Kirohantam a szobából, úgy kérdezgettem, vége van-e már (sok film esetében mindig megkérdezem, mielőtt megnézném, hogy van-e benne hányás, és tartok a részeg, ivós jelenetektől és hasonlóktól). A barátnőm meg rezzenéstelenül nézte a jelenetet. Föl nem foghatom, hogy bírta. Én is rettegek a hányás hangjától, kicsi lakásban lakunk, ha valaki elkap valami vírust, egész éjjel befogom a fülem. Rossz, hogy mások ezt nem igazán értik meg. :(
Ahogy már írták, és én sem szívesen gondolok arra, hogy majd egyszer talán terhes leszek, lesznek gyerekeim - jó ég. Anyukám azzal nyugtatott, hogy ő alig volt egyszer rosszul az első három hónapban, de ahogy apukám elmondta, valójában minden nap rosszul volt. Csodás. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!