Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék emetofóbia ellen?

Mit tehetnék emetofóbia ellen?

Figyelt kérdés
hányástól való kóros félelem. vki, aki még hasonlótól szenved? vagy csak én vagyok ilyen béna?! megoldás mi lenne?:(
2010. júl. 5. 11:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%
Én is nagyon félek tőle :S Én magam szerencsére legalább 10 éve hogy nem hánytam, de attól is félek, ha valaki más hány, főleg, ha valakin látom, hogy hányingere van, rosszul az, az baromi félelmetes, mert még a hangjától is félek (mármint ha vki hány) és ááá, borzalmas... Én arra szoktam gondolni, hogy mi lesz, ha gyerekem lesz, mert azok elkapnak sokszor ilyen betegségeket, és én leszek az anyja, nem húzhatok el a fenébe mellőle, hogyha hányós vírusa van, épp ellenkezőleg, vele kell majd lennem, meg hánytatni meg.... basszus... :(
2010. júl. 5. 11:36
 2/20 A kérdező kommentje:
pontosan így vagyok én is:S:S:S rettegek még a hangjától is, meg a tudattól, hogy el kell tüntetni, felmosni, stb. meg mivan, ha terhes leszek?! meg tényleg, majd mondjuk férjemnek, gyerekemnek segíteni. vagy idős korában a szüleimnek. JÁÁÁÁÁÁÁJ:S
2010. júl. 5. 11:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy béna attól hogy van egy ilyen fóbiád. Nekemis is van csak nekem más... Segített mikor pszichológushoz jártam, de nem tudom mi lenne számotokra az igazi megoldás. Annyit mondhatok hogy én pl nem félek a hányástól és azt tudom mondani h nincs benne semmi rossz. Egy gyomorrontásnál sokat tud segíteni:) Meg végülis nem fáj az ha hánysz.
2010. júl. 5. 11:56
 4/20 A kérdező kommentje:
fel tudom fogni, hogy a hányás (olykor) szükségszerű, hogy a mérgezést elkerüljük, de félek tőle:S am neked milyen fóbiád van?
2010. júl. 5. 12:07
 5/20 anonim ***** válasza:
78%
Nem fáj a hányás???!!Hát akkor te nagyon szerencsés vagy ,mert nekem majd kiszakad olyankor a gyomrom,és utána legalább 3 napig még az is fáj ha levegőt veszek.Egyébként én is rettentően félek a hányástól főleg a hányás-hasmenéstől.Már 2x majdnem megfulladtam a saját hányásomban.Egyébként ez pszihés,nekem is el kéne mennem orvoshoz.
2010. júl. 12. 18:20
 6/20 A kérdező kommentje:
nekem ez már kicsi korom óta van. akkor vtam vele pszichiáternél, adott gyógyszert, arról meg leszokni volt nehéz, de sikerült. viszont nem múlt el teljesen az emetofóbiám, csak már nem veszélyezteti az életemet, szal nincs az pl., mint volt, hogy nem mernék enni sem...
2010. júl. 12. 18:51
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

December elején volt egy olyan vírusom, hogy 2 napig folyamatosan hol volt hányingerem, aztán vagy 2 percig nem volt. És voltak pillanatok, amikor nagyon erős volt. Idegileg kikészültem, mert ha hánytattam volna magam, nem sikerült, mert valahogy reflexből visszafogom meg igazándiból nagyon nem akart jönni.

Na azóta...rettegek a hányingertől, a hányástól. Előtte csak szimplán nem szerettem, nem érdekelt különösen a hányás. Ha rosszul voltam, mentem a WC-re és kész meg előtte nem is volt ilyen, hogy huzamosabb ideig hányingerem lett volna és nem akart volna kijönni semmi. Ez volt az első. Régebben csak gyomorrontásnál például pár óra alatt kijött, nem sokat szenvedtem vele. Szóval biztos idegi probléma ezt.

Sokszor előfordul mostanában, főleg esténként, hogy erre gondolok, hogy jajj, ne legyen megint hányingerem (aztán tuti az lesz), aztán mondogatom magamban, hogy jólvagyoknincsbajom, de nem segít, csak a B6 (de félek, ha gyakran szedem, akkor nem fog hatni).

"Visszasírom" a régi időket, amikor ez még csak át sem futott a fejemen, hogy féljek is valaha a hányingertől, hányástól. Remeg a lábam, ha több, mint 10 percig hányingerem van, a remegéstől a gyomrom is kavarog pluszba...szörnyű. Azóta figyelem, hogy mit eszek és hány órakor és legfőbbképpen, hogy mennyit.

Lehet nekem is egy orvosra lenne szükségem...egyébként ezért sem fogyasztok alkoholt, mert félek, hogy hánynék utána. Egy kis pohár bor, egy pohár boroskóla vagy szilveszterkor egy pohár pezsgő elmegy, de ennél többet egyszerűen nem merek.

Tudom, ez túlzás, de egyszerűen...nem tudok tenni ez ellen semmit, pedig úgy kitörölném ezt a félelmet magamból, mint annak a rendje.

Egyébként normális a szimpla "nem szeretek hányni" érzés, de ez már fóbia, ez rosszabb, folyton ott motoszkál benned, hogy egyszer csak elővesz a hányinger és akkor mi lesz. Főleg, hogy az a decemberi vírus csütörtök este jött elő egyik pillanatról a másikra, minden előjel nélkül.

2011. márc. 8. 19:19
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

ígyvagyok

énis

egyszerűen rettegek tőle ha meghallom h valaki csak rosszulvan vagy fáj a hasa azonnal észlelem magamon a tüneteket közben semmi bajom nincs. borzalmasan félek..

rettegek tőle

nemtudom mit kezdjek

akiknek nem volt ilyenben része, el sem tudják képzelni:(((

2011. máj. 18. 15:44
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti hozzászóló vagyok.

Munkahelyen nem rég az egyik nő rosszul volt és a WC-re ment. Pár óra múlva egy másik munkatársnőm émelygett. Legszívesebben elszaladtam volna haza, szerencsére nem lett bajom, de nagyon reménykedtem abban, nehogy én is elkapjam.

Amikor reggelente gyalog megyek a munkába, mindig attól rettegek, hogy jön a róka és nehogy a többi ember előtt...meg hallani fogják, ahogy közben szenvedek. Főleg, hogy egyszer az egyik ismerősöm rosszul lett munkahelyen, haza fele jövet meg kitette pár fánál a tartalmát, de csak viccesen mesélt róla. Én szörnyen érezném magam.

Remélem mielőbb elmúlik ez, mert nehéz ezt idegileg elfojtani.

2011. jún. 19. 11:59
 10/20 A kérdező kommentje:
ehh.. elfojtani semmit sem szabad!! attól csak még erősebben rádtör. bár azóta már újabb fóbiám is lett, ami talán még ennél is erősebb: a darázsfóbia. régen féltem tőlük, de mára már fóbia lett belőle:S
2011. jún. 19. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!