Ezzel egyedül illene megküzdenem, vagy érdemes inkább pszihológussal?
Már egy ideje van egy kis gondom az önfegyelmemmel, és egyre erősödik, eléggé tehetetlennek érzem magam. Sokkal többet eszem, mint amennyire szükségem van, főleg amikor unatkozom, zaklatott vagyok vagy nincs kedvem tanulni. Éhségből ritkán szoktam.
A másik pedig hogy nehezemre esik beosztani az időm, folyton halogatom a kötelességeim, a tanulást és pl a készülődést is edzésre mindig úgy elhúzom, hogy gyakran kések is.
Ezek miatt sokszor pocsékul érzem, meg szégyellem magam, de egyelőre nincsenek nagyon látható hatással az életemre, mert még nincs rajtam túlsúly, és a jegyeim is jók.
Ettől függetlenül nagyon zavar és biztos vagyok benne, hogy nem egészséges amit művelek néha, de nem tudom hogy elég nagy probléma-e ahhoz hogy pszihológus segítségét kelljen kérnem... 16/L
Egy percre elgondolkodtam, hogy vajon nem en irtam a kerdest....
Enni csak ugy eszem, mert kivanom, mert ott van. Es addig gondolok ra, mig meg nem eszem. Szinte zavar, ha nem eszem meg.
Unalombol is eszem, mikor szomoru vagyok igyekszem nem enni, nehogy raszokjak, de nem mindig sikerul megallni.
Minden feladatomat huzom amig tudom. Vagy ha ki tudok talalni valamit, akkor meg sem csinalom. Inkabb fennmaradok egesz este, mert tudom, hogy meg kene csinalnom. De nem teszem.
Sajnos nekem mar ez a jegyeim rovasara is ment. Jelenleg 3 tantargybol vagyok kettes alatt, egyikbol 1,5-re allok. Ezelott kituno tanulo voltam.
En ugy voltam vele, hogy sosem fogok elmenni pszichologushoz. Ezt neveltek belem. Nem akartam megosztani massal a problemamim. Most megis. Ha tehetnem elmennek! Mert szuksegem van ra.
Te idoben vagy, es lehetoseged is van. Menj el! Biztosan lehetne ezt egyedul is kezelni, de mi van ha nem sikerul?
Nekem meg nem sikerult. Szemelyisegem sokat torzult ebben az idoszakban. Onbizalmam nincs. Hiztam. Mindenki ostobanak tart, minden tanar szid amiert igy 'elengedtem' magam tanulas teren. Volt egy idoszakom amikor rengeteget gondoltam az ongyilkossagra. Persze megtenni nem akartam, de jo volt tudni, hogy van egy kibuvo. Es ez nem egeszseges.
A tanulasban a potolnivalo egyre csak gyult, es ez egyre tobb stresszt eredmenyezett. Ezert nem figyeltem az etkezesre sem, alig jartam edzesre, nem aludtam rendesen, ezert szar kedvem volt masnap, nem tudtam figyelni.
Ordogi kor ez, elozd meg ha tudod!
Nem kell fizetni erte, ha van nalatok sulipszichologus. De en azt mondom, inkabb fizess ki x osszeget, minthogy tonkretedd az eleted.
16/l
Nincs olyan, hogy "egyedül illene" megküzdeni. Sokszor hallottam már ezt olyan emberektől, akik küzdöttek valamilyen problémával, ami akkor még nem volt nagy, de arra való hivatkozással, hogy ezzel meg kell küzdeni egyedül, egyre jobban belegabalyodtak a problémáikba és az évek alatt még nagyobb lett.
Nem szégyen segítséget kérni, sőt... néha ahhoz kell a legtöbb erő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!