Függőség, elszámolás önmagammal, de hogy?
Kb 1 éve drog és szerencsejáték függőségben szenvedek.
Néhány hónapja abba hagytam mivel nem maradt már hónap elején pénzem sem.
Aztán nemrég megint belecsúsztam és két nap alatt elcsesztem nyolcvanezret es megint ott tartok, hogy nem tudok elszámolni sem a környezetemnek, ha kérdezik, hogy miért nincs ezem vagy azom, hogy állok a megtakarításaimmal mikor olyan jól keresek...
Azt látom magamon, hogy nem haladok elöre!
De szeretnék!
Ti hogy tudtatok elszámolni ezekkel önmagatok és mások felé?
Spórolni szeretnék, gyűjtögetni, tervezni, de nagyon mélyponton vagyok és nincs is kivel megosszam, megbeszéljem, tanácsot kérjek (exemet sem terhelném ezzel feleslegesen...)
Rehabra menj be, ha tényleg megakarsz változni, akkor az segít. Viszont melózni kell érte.
80 000 csak a kezdet... Jönni fognak még 800 000-es, milliós, jelzáloghitel a házra korszakok is ha így folytatod. Ez nem vicc!
Van egy hitelkeretem a banknál meg egy telefonhitelem, ezen kívül én fizetem a család telefonszámláit, meg még pár kiadást...volt már, hogy mentegetőznöm kellett a banknál, hogy majd befizetem a tartozást, pokolban érzem magam sokszor mikor kegyetlen bűntudat ébred bennem, hogy ezt nem kellett volna!
Félek a társadalmi megítéléstől a rehabon vagy, hogy bent tartanak vagy ilyenek. Lehet inkább csak valami lelkisegélyre lenne szükségem, hogy egy picit a kilátástalanságból ki tudjak evickélni!
Na először is egy jó tanács. Azzal hogy ki mit gondol ne törődj. Elsősorban MAGADNAK kell elszámolnod és MAGADNAK kell megfelelned. Ezt el kell döntened, mi a fontos. Azért szokj le, mert TE akarod és ne azért mert mit mond más. Ha az utóbbiért teszed nem lesz sikeres, csakis ha magadért teszed, hisz itt a TE életed a tét, nem a többieké.
Szard le nagyívből azt aki elítél mert rehabra mész. Nem szégyen, azt jelzi megpróbálsz felállni a gödörből! Akard őszintén és menj be a SAJÁT érdekedben, és sose az foglalkoztasson mit gondolnak mások. Az szorongáshoz vezet, ami visszaeséshez.
Hajrá, szorítok neked.
Köszi a válaszokat és a bíztató szavakat!
Rendesek vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!