Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Függőség, elszámolás önmagamma...

Függőség, elszámolás önmagammal, de hogy?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve drog és szerencsejáték függőségben szenvedek.

Néhány hónapja abba hagytam mivel nem maradt már hónap elején pénzem sem.

Aztán nemrég megint belecsúsztam és két nap alatt elcsesztem nyolcvanezret es megint ott tartok, hogy nem tudok elszámolni sem a környezetemnek, ha kérdezik, hogy miért nincs ezem vagy azom, hogy állok a megtakarításaimmal mikor olyan jól keresek...

Azt látom magamon, hogy nem haladok elöre!

De szeretnék!

Ti hogy tudtatok elszámolni ezekkel önmagatok és mások felé?

Spórolni szeretnék, gyűjtögetni, tervezni, de nagyon mélyponton vagyok és nincs is kivel megosszam, megbeszéljem, tanácsot kérjek (exemet sem terhelném ezzel feleslegesen...)

2019. márc. 31. 08:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Oké, leülsz és eldöntöd, hogy egy darab szar akarsz lenni, vagy egy Ember, aki küzd. Ha inkább Ember, akkor kérsz orvosi segítséget, és leszoksz, majd elkezdesz fejlődni.
2019. márc. 31. 09:20
 2/9 anonim válasza:

Rehabra menj be, ha tényleg megakarsz változni, akkor az segít. Viszont melózni kell érte.

80 000 csak a kezdet... Jönni fognak még 800 000-es, milliós, jelzáloghitel a házra korszakok is ha így folytatod. Ez nem vicc!

2019. márc. 31. 09:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazából már vagy egy milliónál tartok így ezekkel...
2019. márc. 31. 09:31
 4/9 A kérdező kommentje:

Van egy hitelkeretem a banknál meg egy telefonhitelem, ezen kívül én fizetem a család telefonszámláit, meg még pár kiadást...volt már, hogy mentegetőznöm kellett a banknál, hogy majd befizetem a tartozást, pokolban érzem magam sokszor mikor kegyetlen bűntudat ébred bennem, hogy ezt nem kellett volna!

Félek a társadalmi megítéléstől a rehabon vagy, hogy bent tartanak vagy ilyenek. Lehet inkább csak valami lelkisegélyre lenne szükségem, hogy egy picit a kilátástalanságból ki tudjak evickélni!

2019. márc. 31. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Kiemelsz 1-2 jó drogos függőséget is, aztán nyugodtan bemehetsz rehabra. Akkor jössz ki amikor akarsz, de mindenképp érdemes végigcsinálni. Ezt már egyedül nehéz lenne ugyanis megoldanod! Utána is mindig csak egy döntés lesz hogy ne ess vissza, de sosem szabd feladni! Akkor sem ha visszaesel... Amint lehet újra törekedni kell a valódi céljaid felé. Ha mindig erre törekszel, a kudarcaid is segíteni fognak, mert tudod már mit nem akarsz. Talán eljön egyszer az a pont is ahonnan visszanézve pedig csak egy jó viccnek tűnik majd az egész. Ne stresszeld, és gyilkold magad feleslegesen, mert a félelmeid miatt is megint hibázni fogsz. Csak haladj a cél felé! Viszont hogy lehetőséged legyen valóban választani, azt javaslom menj be egy rehabra. Másrészről önmagad mindenhogy elfogadhatod. Még így is. Egyszerűen merd látni magad, és ne minősítsd ezt. Senki nem jobb, vagy rosszabb, csak más utat járunk be (de ezért vagyunk egyediek is). Sok sikert az utadhoz!
2019. márc. 31. 10:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Na először is egy jó tanács. Azzal hogy ki mit gondol ne törődj. Elsősorban MAGADNAK kell elszámolnod és MAGADNAK kell megfelelned. Ezt el kell döntened, mi a fontos. Azért szokj le, mert TE akarod és ne azért mert mit mond más. Ha az utóbbiért teszed nem lesz sikeres, csakis ha magadért teszed, hisz itt a TE életed a tét, nem a többieké.

Szard le nagyívből azt aki elítél mert rehabra mész. Nem szégyen, azt jelzi megpróbálsz felállni a gödörből! Akard őszintén és menj be a SAJÁT érdekedben, és sose az foglalkoztasson mit gondolnak mások. Az szorongáshoz vezet, ami visszaeséshez.

Hajrá, szorítok neked.

2019. ápr. 1. 18:17
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat és a bíztató szavakat!

Rendesek vagytok!

2019. ápr. 1. 18:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne a környezetednek akarj elszámolni! Magadnak! Az már egy biztató jel, hogy kimondtad: függő vagy. Viszont mindenképp kérj segítséget, ettől egyedül nem fogsz kimászni!
2019. ápr. 3. 13:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Sikerült leállni a játékkal,kérdező?
2019. okt. 23. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!