Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek az öngyilkosság...

Szerintetek az öngyilkosság mennyire töri meg a családot?

Figyelt kérdés
Az életem csőd, soha nem fogok már talpra állni, semmi esély nincs rá ismerve a körülményeket, nem is részletezem inkább (lelkileg, fizikailag, szellemileg), hogy miket hibáztam. Szóval olyan szinten 0-n vagyok, hogy már csak terhére vagyok azoknak akiket szeretek (ismerősöknek is), ők viszont valamiért még mindig ragaszkodnak hozzám, talán már csak a múlt, a vér miatt. A lényeg az, hogy mi a rosszabb egy családnak, látniuk a gyereküket leépülni, egy sikertelen életet leélni, lelkileg ezzel évtizedekig lehúzni, vagy ha a gyerekük öngyilkos lesz idejében? Nem sajnáltatom magamat, azokat sajnálom, akik boldogak voltak és meghaltak korán, akik élni akartak volna, őket kell sajnálni, de ha az ember életképtelen, nem ér egy lyukas garast sem és már mindenkire rossz hatással van és ő magának sincsenek céljai, reménye már semmire, akkor szerintem valahol reális elképzelés az öngyilkosság. Az életem tényleg padlón van, nem csak egy szerelmi bánat. Emberileg és férfiként is csődöt mondtam és még csak 22 vagyok, nem bírnék ki még 50-60 évet szerintem. Az volt még bennem az elképzelés, hogy itt hagyom az országot, külföldön dolgozom majd a szeretteimért, de kvázi ugyanúgy elvesztenének úgyis, csak a lelkiismeretemet nyugtathatná egy kicsit, a gond az, hogy szerintem erre sem vagyok képes, nincs hozzá erőm, energiám, tudásom.

2019. márc. 29. 08:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
9. vagyok. Ha már Trónok harca :D nem hiszem hogy te embereket kínoztál volna és aztán megölted volna a saját szüleid és testvéred :) Ő megcsinálta és mégse akarta magát megölni. Te se akard kisebb dolgokért:) Ne akarj olyan gyenge jellemű lenni mint Tommen
2019. márc. 29. 10:19
 12/19 A kérdező kommentje:
9-es nincs olyan lehetőség, hogy normális élet. Csak ez a két variáció, az egyik, hogy leharcolt fiukat látják évtizedekig vegetálni, leépülni, csődött mondani emberként, férfiként, emiatt nyilván viták is lesznek, ami miatt meg hogy szánalmas életet élek a viszonyunk se lesz régi. A másik variáció az öngyilkosság, így még talán nagyobb arányban maradnának jó emlékek, nem tudom ez gyorsabb, kíméletesebb velük szemben nem?
2019. márc. 29. 10:20
 13/19 A kérdező kommentje:
11-es bocs Theont akartam írni, Ramsey úgy törte be őt, mint engem az élet, de inkább saját magam.
2019. márc. 29. 10:22
 14/19 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy milyen gondjaid vannak hogy ennyire oda vagy
2019. márc. 29. 10:25
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy láttad-e a 7. évadot, de már Theon is kezdi összeszedni magát
2019. márc. 29. 10:26
 16/19 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy tönkre tennéd a családodat, ha az öngyilkosságot választanád... a szüleid, ha még együtt vannak valószínű, hogy kimondva, vagy kimondatlanul is magukat hibáztatnák és egymást ez váláshoz vezetne... Sok család sínyli meg, ha elvesztik a gyermeküket...akár milyen módon is.. De te dönthetsz... Remélem jól...

Azt írtad, hogy van testvéred... te mit szólnál, ha ő tenné meg azt amire te gondolsz? Szeretnél a temetésére menni... utána a sírjához... mert nem tudtál neki segíteni..? Nem hiszem..

Fiatal vagy nagyon!!!

Kérjél segítséget!!!

2019. márc. 29. 11:11
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de ha meghalsz sajnos attól másnap is fel fog jönni a nap és ki fognak nyílni a viragok. Csak te már nem fogkd látni. Hogy a családod mit fog érezni az egyedi. Attól függ milyen a viszonyotok. A többség nyilván szomorú lesz aztán élí tovább az életét. Mit tehetne mást....

Én pl.haldokoltam pár éve, egy baleset miatt. Azt hittem az egész családom megrendül majd.Le sem szartak. Elég meglepő volt. Senki nem ijedt meg. Az apám még magát sajnálta milyen selejtes gyereke van/lett. Azóta meg is szakadt vele a kapcsolatom végleg.

Szóval az én tapasztalatom, hogy messze nem érdekeljük annyira a környezetünket mint gondoljuk. Múlandóak vagyok. Meghalunk és pár év múlva a kutya sem fog emlékezni ránk.

Azért úgy gondolom még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy semmi örömöt ne lelj az életben. Simán megpróbálhatnád a külföldi munkát. Mit veszíthetsz? Utazz el valami szép helyre. Adj esélyt a dolognak. Próbálj ki új dolgokat. Öngyilkos még utána is ráérsz lenni. Nem?

2019. márc. 30. 15:16
 18/19 A kérdező kommentje:
17-es tudom persze, hogy megy tovább az élet nélkülem is, nincs is ezzel semmi baj. Azon gondolkodom, hogy adok még egy utolsó esélyt magamnak hátha, konzultálok pár dokival, talán még lehet olyan életem amilyet akarok, bár nem sok esélyt látok rá.
2019. márc. 30. 17:37
 19/19 anonim ***** válasza:
17. Vagyok. Én sem látok az enyémre. Szóval együttérzek veled. De tényleg olyan fiatal vagy, hogy simán újra tervezhetsz és ha nem jön be a megálmodott A variáció még lehet B meg C is. Ami más de ettől még lehet jó. Élhetsz mádsokért is. Állatokért, gyerekekért, betegekért....stb. ha a magad élete nem olyan fontos.
2019. márc. 30. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!