Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan lehet egy ilyen helyzet...

Honnan lehet egy ilyen helyzetben életerőt meríteni?

Figyelt kérdés
Sokáig beteg voltam ami kikészített fizikailag és lelkileg is. Mindenkit elveszítettem. Senkim sincs. A munkámat szerettem, de annyira túlterheltek az utóbbi időben, hogy már úgy érzem nem bírom el és nem is érdekel. Elfogyott az erőm. Semmi nem érdekel. Senkinek nem vagyok fontos és már nekem sem fontos senki. Nem tudom, mi a francot csináljak már az ágyból felkelni meg enni sincs erőm kedvem.Nem akarom feladni az életet, de nem tudom milyen más lehetőségem lenne még. Nem látok ki ebből a gödörből. ( a menj pszichológushoz hagyjuk.....az sem jött be)

2019. márc. 26. 09:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%
2000mg D vitamin naponta. Megfejelve B komplexszel, meg 1000mg C vitaminnal.
2019. márc. 27. 18:34
 12/19 A kérdező kommentje:

Gondoltad a gyomromat is kicsinálom és gyártok magamnak pár vesekövet mert még nincs eleg bajom? Mert ez a túladagolt vitaminkombo max arra jó.

C vitaminból 200mg max a napi ajanlott adag. Minek szednék 2000mgot? Van elég gyomorsavam köszi. A többit csak kipisiled meg kikakálod. Hulla felesleges túladagolni. Egyebként is eszem elég zöldséget, semmi szükségem rá. A D vitamin zsírban oldódó vitamin. Elraktározódik. Ekkora mennyiség teljesen felesleges még télen is. Télen szedtem, D vitamin cseppeket de már süt a nap, így nincs rá szükség. Túladagolni ártalmas. Hányáshoz és vesekövekhez vezet. Nem mellesleg telen is akkor ér valamit a d vitamin ha megfelelő aranyban kálciumot és magnéziumot is fogyaszt valaki mellé. B vitamint szedek időnként, de azzal sajnos nem lehet megváltani a világot. A vitaminok vitaminhiányra jók. Akinek nincs vitaminhiánya azon nem segítenek! Felesleges cukorkaként falni őket. No most te is tanultál valamit.

2019. márc. 27. 20:14
 13/19 anonim ***** válasza:
29%

"No most te is tanultál valamit."

Ühüm. Annyit mindenesetre tanultam, hogy mindig van lejjebb...

A gyomorkicsinálás, meg vesekő egy jól hangzó baromság, amit soha senki nem bizonyított. Egyszer próbálták, és egy (!) 19 éves diáklánynál felmerült a lehetőség, hogy talán (mondom; TALÁN) ettől lett veseköve.

A napi ajánlott adagokat a WTO állapította meg a második világháború idején, mint olyan minimumot, amitől még nem fordulnak fel, mielőtt kiérnek a lövészárokig. Keress rá a WTO rövidítés jelentésére, hogy lásd, kikre hallgatsz egy ilyen sarkalatos egészségügyi kérdésben.

" Egyebként is eszem elég zöldséget, semmi szükségem rá."

Csak hogy tudd; Az elhibázott mezőgazdasági technológia miattC1964-től '76i-g 95%-kal csökkent a zöldsége és gyümölcsök ásványi anyag- és vitamintartalma. Az egész társadalom minőségi éhezéstől szenved. 20 kiló almát kéne megenned naponta, hogy pótold a szükséges vitaminmennyiséget.

Ami a napfényt illeti, kötve hiszem, hogy annyi időt töltenél a szabadban meztelenül, amennyi ahhoz kellene, hogy a napi (grammokban mérhető!) D vitamin szükségletedet pótold. Persze a WTO-nak erre is megvan az ajánlása. Szerintük elég 15 perc ruhástól. Röhej!

"Nem mellesleg telen is akkor ér valamit a d vitamin ha megfelelő aranyban kálciumot és magnéziumot is fogyaszt valaki mellé."

Fordítva ülsz a lovon, csillagom! A kálcium és magnézium felszívódáshoz szükséges az elegendő mennyiségű D vitamin, nem pedig fordítva.

Nos, remélem, érdemes volt felkelned, és ma is tanultál valamit.

Tudom, hogy megint jössz egy sor épületes baromsággal, mert nőből vagy, és nálad kell lennie az utolsó szónak. Mondd csak bátran, ígérem, nem foglak megcáfolni.

2019. márc. 28. 08:36
 14/19 anonim ***** válasza:
* mint olyan minimumot, amitől a katonák még nem fordulnak fel, mielőtt kiérnek a lövészárokig.
2019. márc. 28. 10:06
 15/19 A kérdező kommentje:
Nekem ez a munkám részben, de oszd az észt sok helyen hátha megbetegítesz valakit. Nem reklámokból kéne okosodni mert ezzel csak a vitamin gyártó cégeket támogatod. Leellenőriztem, nem vagyok nőből. 😁 és nem kötelező hozzászólni mindenhez amihez nem tudsz érdemben hasznosat hozzátenni.
2019. márc. 28. 14:10
 16/19 anonim ***** válasza:
51%
Nos, ha ez a munkád, akkor nem ártana kicsit szélesíteni a látókörödet. Pl bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy Szent-Györgyi Albert, a C vitain atyja, évtizedekig 8 g (!) C vitamint szedett naponta. Érdekes módon, késő öregkorában 92 évesen is mind szellemileg, mind fizikailag aktív és friss maradt. Én még csak 60 vagyok, és aligha aspirálhatok ilyen szép korra, de 18 éve, egy súlyos betegség után én is követtem a példáját. Mind a gyomrom, mind a veséim, köszönik szépen, jól vannak.
2019. márc. 28. 19:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Amiről karattyolsz az semmilyen színten nem kapcsolódik a kérdésemhez. Ha eredménynek érzed, hogy egy utálatos, elviselhetetlen, kibírhatatlan, tudálékos, okoskodó, unatkozó nyugdíjas lettél akkor zabáld a vitamin kilószámra. Pont az ilyen emberek szívják el másokból az utolsó csepp erőt is. Meghalni is jobb mint, hogy ilyenné váljak egyszer. Kérlek tarsd meg a válaszodat magadnak. Nem vagyok rá kiváncsi.
2019. márc. 28. 20:03
 18/19 anonim ***** válasza:
51%

Amiről karattyolok, azzal arra próbáltam rávilágítani, hogy a minőségi éhezés tehet az állapotodról. De te a határtalan életbölcsességed révén nyilván mindent jól csinálsz, szemben a hülye, "utálatos, elviselhetetlen, kibírhatatlan, tudálékos, okoskodó, unatkozó" öreggel, aki annak ellenére, hogy "kilószámra zabálja a vitamint", él és virul. Ugye milyen igazságtalan a sors?

Jelzem, a 60 éves öreg még messze nem nyugdíjas, és biztosíthatlak, hogy többet dolgozom, mint te. Nekem ugyanis a gyerekeim vitaminjait is meg kell vásárolnom, mert ők hozzád hasonlóan mindent jobban tudnak, mint a hülye öregek. Nincs ezzel baj, pajti, hisz én is ilyen voltam, mint ahogy mindenki más is. Ennek evolúciós okai vannak, ne is menjünk bele.

Egyet azonban még hadd mondjak el neked. A betegség sohasem hirtelen jön. Mindig vannak előszelei, jelzések, figyelmeztető pofonok, hogy figyelj, apám, valamit nem jól csinálsz. Az ember azonban nem törődik vele, csak megy előre, teszi a dolgát. Amíg bírja. A pofonok azonban egyre erősebbek, és ha még erre sem figyel oda, akkor beüt a krach. És amikor beüt, akkor kezd el kapkodni fűhöz-fához, akkor jön rá, hogy a mai orvoslás fabatkát sem ér, mert azon kívül, hogy a tünetekre milyen gyógyszert, és azok mellékhatásaira milyen másikat írnak fel, nem történik semmi. Főleg nem érdemi gyógyulás. Pl " a kérdésedben szereplő (a menj pszichológushoz hagyjuk.....az sem jött be)".

Szóval lehet gyalázkodni, de azért hagyd nyitva a lehetőséget, hátha van abban valami, amit az öreg mond, aki már bizonyított. Hiszen itt van! Él és jól van.

És még egy tanács; a gyalázkodással csak magadat mérgezed! (Ez nem holmi ezoterikus marhaság, hanem bizonyított tény.)

2019. márc. 29. 10:13
 19/19 A kérdező kommentje:
Lám nagy az Isten állatkertje.....😝🙈
2019. márc. 29. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!