Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan, aki már felgyóg...

Van itt olyan, aki már felgyógyult pszichózisból // pszichotikus állapotból?

Figyelt kérdés

Érdekelne, mert én már 7 éve szenvedek pszichiátriai betegségtől, kezelnek is, és kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán lehetséges-e teljesen meggyógyulni ebből az állapotból?

Én jelenleg el sem tudom képzelni magamat, hogy meggyógyuljak vagy bármiféle gyógyszer nélkül létezzek!!

Köszönöm

2019. márc. 18. 09:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
egyikünk sem unalmában lett pszichotikus
2019. aug. 8. 14:46
 22/30 A kérdező kommentje:

Nekem ami bevált: (csökkentett dózisú) gyógyszerelés, sport, sport, sport, amikor többet tettem magamért: rend, tiszta ruhák/környezet, egészségesebb ételek, kevesebbszer jártam pszichológushoz/pszichiáterhez, többet voltam állatokkal (a kutyám+lovaglás), kerültem azokat az embereket, akik ingereltek és dolgoztam a kapcsolatomon azokkal, akikkel együtt tudtam működni

Könyveket olvastam

2019. okt. 11. 09:13
 23/30 anonim ***** válasza:
A pszichózis miben különbözik a pánikrohamoktól vagy állandó erős szorongástól? Én az utóbbi kettővel küzdök egyelőre gyógyszer nélkül. De már nem látom a kiutat
2019. okt. 12. 08:37
 24/30 A kérdező kommentje:

A te esetedbe így látatlanba ezt elég nehéz megmondani

Ha elmennél dokihoz, valószínűleg felírna neked egy nyugtatót+antidepit is lehet.....

2019. okt. 12. 11:52
 25/30 anonim ***** válasza:
Igen, ez pontosan így történt. A nyugtatót kipróbáltam de csak rosszabb lett tőle ninden. Az antidepit a mellékhatásait elolvadva nem mertem.
2019. okt. 12. 14:31
 26/30 A kérdező kommentje:

Ez nekem is ilyen volt. Éveken át szedtem a különböző gyógyszereket, sikertelenül

Azután pedig bementem a kórházba, hogy végre találják el a számomra megfelelő gyógyszert

Mostmár tünetmentes vagyok a lehető legkevesebb mellékhatással

De a “betegségem” okát még mindig nem tudom, mert a családból senkinek sincs még csak hajlama se rá

Én arra gyanakszom, hogy ez valami emésztő rendszerbeli dolog lesz.....

2019. okt. 12. 17:43
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
a pszichotikus állapotban lévő ember abban különbözik a szorongó, pánikoló embertől, hogy bár a pszichózis alatt is felléphet akár extra erős szorongás, pánik szerű reakció is ,de mellette a valóságtól való eltávolodás is jellemzi. tehát fellépnek a téveszmék, amik befolyásolják a gondolkodást, a beteg olyan dolgokat állít, amik nincsenek összefüggésben, pl. valakik megfigyelnek, bántani akarnak stb. de olvass utána a neten bővebben. gyógyszerrel szépen vissza hoznak a normális állapotba.
2019. okt. 12. 19:20
 28/30 anonim ***** válasza:
Köszönöm az információt. Nekem ilyesmik nincsenek csak az erős félelem ami minjmalizálja az életteremet és az ebből adódó pszichoszomatikus tünetek. Én az okát is tudom egy trauma volt. Csak megoldani nem.
2019. okt. 13. 08:26
 29/30 A kérdező kommentje:

Én igazából már beletörődtem, hogy (valószînű) életem végéig gyógyszert kell szednem és nem is ezzel van a bajom

A baj nálam ott kezdődik, hogy utálok orvosokhoz és pszichológusokhoz járni. Na ha valami, akkor nekem a pszichológuslátogatás biztos NEM segített semmit, sőt csak rosszabb lett.

Ezért is már csak a kezelőorvosomhoz járok és vele is úgy beszéltük meg, hogy csak havi 1X, gyógyszert felírni találkozunk egy 5 percre, mert tudja hogy az igazi traumáim magukból a pszichológis-pszichiáter látogatásokból eredtek idáig

Szomorú, de ez van !!

Esetleg más pszihózisos sorstárs tapasztalataira is kíváncsi lennék:-)

2019. dec. 31. 14:15
 30/30 anonim ***** válasza:
Írtam privátot
2020. jan. 2. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!