Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan, aki már felgyóg...

Van itt olyan, aki már felgyógyult pszichózisból // pszichotikus állapotból?

Figyelt kérdés

Érdekelne, mert én már 7 éve szenvedek pszichiátriai betegségtől, kezelnek is, és kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán lehetséges-e teljesen meggyógyulni ebből az állapotból?

Én jelenleg el sem tudom képzelni magamat, hogy meggyógyuljak vagy bármiféle gyógyszer nélkül létezzek!!

Köszönöm

2019. márc. 18. 09:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"próbáltam lerakni a gyógyszereket, de majdnem azonnal visszajöttek a tünetek"

Sajnos ez is csak egy függőség, akárcsak az alkohol vagy a dohányzás, azt is csak kevesen tudják letenni, olyan meg aki gyógyszerek és külső segítség nélkül tudja letenni még kevesebb.

a tüneteid már azért újúlnak ki mert a szervezeted kémiai egyensúlya hozzáigazodott és nélküle felborul, szakembert kell kérned hogy segítsen róla lejönni, vannak gyógyszerek amik enyhíthetik az elvonási tüneteket, vagy épp vitaminok, esetleg triptofán.

ha nem akarsz egész életedben függő lenni és egyedül nem tudod letenni kérd szakember segítségét. A kiújuló betegséged valószínűleg csak egy elvonási tünet, de ez csak akkor derülne ki biztosan ha lejönnél az anyagról.

2019. júl. 1. 12:06
 12/30 A kérdező kommentje:

Köszi,

Hát igen, jó lenne letenni! Próbáltam már többször elhagyni -orvosi felügyelettel- egyből visszatértek a tünetek! Pedig csak lassan és tényleg szakemberrel csináltam, de úgy látszik a hagyományos pszichiátriai felfogás nem fogja megoldani a problémámat.

Mindenesetre most elhatároztam, hogyha nem is elhagyom, de nagyon lecsökkentem az adagokat és már egy éve csinálom a csökkentést. Így az eredeti felírt gyógyszermennyiség negyedét szedem és még nem tértek vissza a tünetek. Teljesen elhagyni viszont nem tudom, mert akkor is vannak tüneteim, viszont még mindig- csökkentett dózissal is, érzem a mellékhatásokat! Szóval ez egy rohadt nagy szívás, de nem tudok mit csinálni, már mindent kipróbáltam!

Az meg hogy a gyógyszerelhagyás okozza-e a pszichózist vagy nem, arra azt monta több engem kezelő orvos is, hogy nem! Nem tudom, miből lehet ezt megállapítani, de nagyon idegesítő ez az egész és a gyógyszerelés nagyon visszafog mindenben és eddig nem a pozitív irányba változtatta meg a teljesítményemet.

Abban viszont én sem hiszek, hogy puszta akaraterővel le lehet ezt küzdeni! Néha elmúlik magától a szerencsésebbeknek, de ezek az akut mentális betegségek olyanok kb, mint a migrén. Abban az értelemben persze, hogy azt sem lehet puszta akaraterővel elmúlasztani!

2019. júl. 1. 18:42
 13/30 anonim válasza:
Szerintem követni kell a doki utasításait, és akkor jó lehet!Megvettem a mentális erő c. könyvet amit egy facebookos ürge írt. Azt irta sportolni kell vagy valami ahhoz hasonlatos dolgot csinálni, hogy erőre kapjunk, minden nap szenvedni kinlódni a fejlődésért.
2019. júl. 17. 21:00
 14/30 anonim ***** válasza:

Mélylélektani terapeutától remélhetsz hathatós segítséget.

(KIP, ego-state, regresszió, Bradshaw, Rossi módszerek)

2019. júl. 18. 15:23
 15/30 A kérdező kommentje:

A sport tenyleg lehet egy jo ut, de onmagaban nem old meg mindent sajnos, de tenyleg jot tesz a pszichenek! Mindenesetre akinek valamilyen akut, vagy a mindennapjait nagyon zavaro pszichotikus zavara van, annak altalaban a gyogyszeres kezeles nyomja el a tunetegyuttest bizonyos fokig. De biztos egeszseges a sport is!!

Viszont ez a 2. valasz... En alapbol nem hiszek a pszichologiaban, biztos nagyon erdekes lehet azt tanulni, de a gyakorlatban SEMMI haszna nincs. Nem fogok azert 10-20 ezer forintokat alkalmankent arra kolteni, hogy egy pszichologiat tanult ember nagyokat hallgasson, boszen bologasson, megkerdezze hogy szerintem ez hogy van, meg kozhelyeket mondjon nekem, olyanokat amik altalanos igazsagok (pl a hanytatas nem jo) es meg a nagyon agyalagyult is tudja.

Nem beszelve arrol, hogy baromi kellemetlen tud lenni a szamomra ha 25 evesen is a kisgyerekkori traumaimrol, esetleges lelki seruleseimrol faggatnak, vagy arrol hogy “Hogyan erintette edesanyjat a szuleinek a valasa?”... Mi kozom hozza? Raadasul rohadtul utalok magammal foglalkozni es pont nem fogok abban hinni, hogy ilyen kisgyerekkori traumak allnak mindennek a hattereben. Legfeleslegesebb foglalkozasok egyike a pszichologia!!!!!!

2019. júl. 22. 15:05
 16/30 anonim ***** válasza:
57%
Rokonom skizofrénként 30 éve szed gyógyszert és azóta tünetmentes. Munkaképes, magas szintű szellemi munka - vagyis most már nyugdíjba ment. Azért írom mert gyógyszerrel sem a világvége az élet.
2019. júl. 26. 19:49
 17/30 anonim válasza:
Írj privátot, ha érdekel a történetem. Én pszichózisos anorexiás voltam, aztán "sima" pszichózisok tömkelege.
2019. júl. 27. 00:42
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok kedves pszihózisos sorstársaim! Én a kórházban kaptam a diagnózist. Azelőtt nagyon sokat szenvedtem, mert nem voltak jók a gyógyszereim. Csak rosszabbodott némelyiktől. Olyan szinten voltam már, hogy dühkitöréseim voltak, agresszívan viselkedtem, beszéltem a fejemben lévő dolgokhoz. Nem aludtam, egyáltalán. Kórházban kaptam megfelelő gyógyszert, azóta sokkal jobban vagyok. Dolgozom, élem az életem, de valószínűleg életem legnagyobb részében szednem kell a gyógyszereket. Nem tragédia, mert ha ez kell ahhoz hogy minden rendben legyen, hát legyen. Soha többé nem akarok oda vissza térni ahol voltam. Gyógyszer nélkül elég nehezen funkcionálok, mert szükségem van rá. Lehet akármit mondani, hogy függőség, meg propaganda, becsapás, nekem ez segít hogy viszonylag normális életem legyen
2019. aug. 6. 16:36
 19/30 anonim ***** válasza:
19%

Nincs is valójában semmiféle "pszichózis". Ez csak kitalált diagnózis...

Egzisztenciális gondok ellen ott vannak az egyházak mentálhigiénés tanácsadói.

Unaloműzés ellen természetes ellenszer tud lenni a séta a szabad levegőn. Akár nagyon sok gyaloglás is!

Gyógyszer helyett pedig NAGYON SOK VITAMINRA VAN SZÜKSÉG!!!

2019. aug. 8. 08:11
 20/30 anonim ***** válasza:
44%
látom te is sokat értesz a témához, olyanoknak vonod kétségbe az állítását, akik átélték többször is. te átélted? sétálgass persze..
2019. aug. 8. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!