Mi a különbség a másnaposság, és az elvonási tünetek között?
Ivás után vagy közvetlenül rosszul az a másnaposság.
Ha rendszeresen iszol de utána napokig/hetekig nem akkor lesznek elvonási tüneteid.
Mennyit iszol? Milyen rendszeresen?
Ehhez azért nagyon keményen kell már nyomni, a pszichológiai tünetek előbb jönnek pl másnap levertség, depresszió, szorongás stb.
Már nem iszok lassan egy éve, semmit.
Sajnos kb 3-4 évig szerintem biztos, hogy ittam rendszerese, hol többet hol kevesebbet. Ha nem is ittam magam le, azért esténként megvolt a 4-5 sör, ami pont arra volt elég, h jól érezzem magam, de másnap ne legyek ramatyul. De ez csak akkor volt ha otthon voltam. Ha társasággal munka után mentem, akkor azért feleseztem is, és ott borítékolható volt a másnaposság, de mint mondtam, hiába ittam 3 évig, kifejezetten nem volt elvonási tünet, vagyis napokig ágyban szenvedtem, de ugyanez volt akkor is ha huzamosabb ideig nem ittam, és utána újra berúgtam.
Nem annak vannak (igazi, fizikai) elvonási tünetei, aki rendszeresen iszik, hanem annak, aki ki sem szokott rendesen józanodni. Az ilyen tünetek már a józanodással elkezdődnek, azaz a másnapossággal párhuzamosan történnek, így nem is könnyű elhatárolni őket, főleg nem olyan legyengült, borzalmas közérzetű embernél, amilyen egy fizikai alkoholfüggő.
Az igaz, hogy az igazán súlyos tünetek, pl. a delirium tremens csak 2-3 nap után jelennek meg, de az első 1-2 nap sem tünetmentes. Mindenesetre kb. 10 napon túl már nincsenek alkoholmegvonásos tünetek.
„A” másnaposság pedig eleve nem egy konkrét szindróma, hanem a berúgás mindenféle kellemetlen utóhatásainak gyűjtőneve, amik ráadásul nem is garantáltan múlnak el 1 nap alatt. Ezek mindenféle kombinációkban megjelenhetnek, nincsenek kötelező elemek a másnaposságban, hacsak nem a tompaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!