Úgy érzem túl nagyokaz elvárások és nemtudok megfelelni?
Sajnos eléggé divat nálunk, hogy a gyereknevelés nem a gyerekről szól. :/ Pedig jobbat érdemelne mindenki, te is.
Biztos hallottad már, azt tudom javasolni, hogy magadnak tanulj. Tegyél az elvárásokra, a piszkálásra. Tanulj azért, hogy okos, tájékozott ember legyen belőled. :) Vagy azért, hogy mielőbb túl legyél rajta. Vagy bármi más egyéb célból, ami neked megfelel.
Hát, nemtom, én sose örültem neki, ha piszkáltak. Pláne, ha az akadályoz a tanulásban.
Gondolom az, hogy elbeszélgess velük erről, nem játszik?
Azon túl marad az, hogy összeszorított foggal kizárod a fejedből a piszkálást. Egyik füleden be, másikon ki. Nem könnyű elérni, de ez legalább csak rajtad múlik.
Nem erős ítélet/diagnózis ez kicsit? :) Én inkább azt mondanám, hogy önző és hanyag. Az se sokkal jobb mondjuk... :/
Nem csak a szülők viselkednek így amúgy. Pl. munkahelyen is simán előfordulhat.
Jó ötlet, menj el.
Szülőként azt tudom mondani, hogy sokszor (mindig) késve reagáljuk le a kamaszunk képességeit, olyan gyorsan váltok felnőtté. Ugyanakkor főleg egy "jó gyerek" nehezen fejleszti ki azt a képességét, hogy maga is felnőtt számba vegye magát.
Meg kell tudni beszélni a szülőkkel, hogy a biztatásuk inkább görcsössé tesz, mint segítene.
Mondd, hogy tudod a célt, beleteszel mindent, de nagyon izgulsz. Ezt talán megértik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!