Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszerek. Muszály?

Gyógyszerek. Muszály?

Figyelt kérdés
Nos nekem az a problémám,hogy eléggé zűrös családi körülmények között nőttem fel.Depressziós voltam.Napi rendszerességgel sírtam,öngyilkossági hajlamok környékeztek,alig akartam kimozdulni a lakásból,legszívesebben egész nap aludtam volna.Orvsokhoz fordultam akik gyógyszert írtak fel.Be is vettem rendszeresen őket,de aztán bizonyos okok miatt kimaradtak (mondhatni magamtól orvos tanácsa nélkül abbahagytam).Lassan más,sokkal nyugisabb környezetbe kerültem és most boldognak érzem magam.Több mindenhez is kedvem van,céljaim vannak,de úgy érzem,hogy mindez nem a gyógyszerek hatására,hanem a környezetváltozás/életmódváltozás hatására történt.Most újra bekellene vegyem a gyógyszereimet (naponta 7-et,amit soknak tartok).Végülis tisztelem az orvosok döntését,hisz mégis csak ők a profik.De,ha én gyógyszerek nélkül jól érzem magam és elég erőssnek ahhoz,hogy tovább lépjek akkor minek a gyógyszer,amelynek ilyen-olyan mellékhatása is lehet.
2010. júl. 2. 21:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
31%
ne szedd őket,én ezt tanácsolom
2010. júl. 2. 21:50
 2/13 anonim ***** válasza:
53%

ha most le tudtál szokni és anélkül is jól érezni magad, akkor ESZEDBE SE JUSSON újra gyógyszert szedni, neeeeeeeeee!

És örülök, hogy felépültél:)

2010. júl. 2. 21:54
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Olyan nincs, hogy az orvos egészséges emberrel 7 féle gyógyszert szedet. Nálad ez a jelenség azért lehet, mert egyes pszichiátriai betegnek nincs betegség tudata. Ezért nem akarja bevenni a gyógyszereit. Viszont így ön, vagy közveszélyes lehet. Szerintem higgyél az orvosnak, a saját és a társaid érdekében. Most önként dönthetsz a szedésről. Később esetleg kényszerítenek.
2010. júl. 2. 21:59
 4/13 anonim ***** válasza:

Egyszerű depresszióra nem nagyon szoktak 7féle gyógyszert felírni. Inkább menj vissza az orvoshoz, és számolj be neki a változásokról, majd ő eldönti, hogy mit kell továbbra is szedned és mi az, ami elhagyható.

Arról nem is szólva, hogy sok pszichiátriai gyógyszernél "visszacsapásos" tünet lép fel, ha hirtelen elhagyod őket.

2010. júl. 2. 23:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem éppen 7 fajtát kell szednem,hanem 7 darabot naponta.Én pl. gyógyszerek szedése mellett nem igazán éreztem változást max. álmosabb voltam/aluszékonyabb,és szerintem az sem a leghelyesebb,ha az egész napomat átalszom és csak kizárom a problémáimat.Már jeleztem a változásokat,de eléggé ragaszkodnak a gyógyszeres kezeléshez,annak ellenére,hogy csupán a pszichológussal beszélgettem el.Különben is a környezetem 90%-a,ha nem több,úgy látja,hogy nincs szükségem rájuk.Ők pedig elég gyakran vannak velem,így nem csak az én véleményemre alapozok.Én valahogy megelégszem a pszichológussal való elbeszélgetéssel,hiszen oda gyógyszer sem szükséges és hasznos tanácsokat kapok.
2010. júl. 3. 09:09
 6/13 A kérdező kommentje:
Jah és a gyógyszereket nem egyik napról a másikra hagytam el és nem tapasztaltam mellékhatásokat.
2010. júl. 3. 09:10
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
Az orvossal megbeszélve szabad a gyógyszereket elhagyni. Ez kimondottan igaz az antidepresszánsokra. A környezeted nem ért a gyógyszereléshez, miért rájuk hallgatsz szakmai kérdésekben? A kezelőorvos abba fogja hagyatni, mihelyt úgy látja indokoltnak! A pszichoterápia is nagyon fontos, de a két módszer (terápia és gyógyszer) egymást támogató folyamatok. Másik, hogy többféle depresszió van. Nem írtad, hogy neked milyen típusú van.
2010. júl. 3. 11:30
 8/13 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek elhagyását feltétlenül meg kell beszélned az orvosoddal. Lehet, hogy most jól vagy nélkülük, de mi lesz télen?
2010. júl. 3. 11:51
 9/13 anonim ***** válasza:
A pszichológussal való beszélgetés kevés. Ha szakember írta fel a gyógyszereket, nem szabad abbahagyni a szedését. A szomszédok, és ismerősök nem tudják megitélni, hogy milyen mértékű a betegséged. Gyanítom, hogy fogunk még itt találkozni veled.
2010. júl. 3. 22:00
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi a diagnózisod? Egyszerű depresszióra szinte kizárt, hogy ha nem is 7 féle, de 7 db. gyógyszert kelljen beszedni egy nap, ugyanis ez viszonylag nagy mennyiség.
2010. júl. 3. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!